Ana Rita Jordão Bentes Cabrita
AuthID: R-000-1EH
1
TÃTULO: Omega-3 fatty acids from fish by-products: Innovative extraction and application in food and feed Full Text
AUTORES: Rodrigues, Matilde; Rosa, Ana; Almeida, Andre; Martins, Rui; Ribeiro, Tania; Pintado, Manuela; Goncalves, Raquel F. S.; Pinheiro, Ana C.; Fonseca, Antonio J. M. ; Maiah, Margarida R. G.; Cabritah, Ana R. J.; Barrosa, Lillian; Calejaa, Cristina;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 145
AUTORES: Rodrigues, Matilde; Rosa, Ana; Almeida, Andre; Martins, Rui; Ribeiro, Tania; Pintado, Manuela; Goncalves, Raquel F. S.; Pinheiro, Ana C.; Fonseca, Antonio J. M. ; Maiah, Margarida R. G.; Cabritah, Ana R. J.; Barrosa, Lillian; Calejaa, Cristina;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 145
2
TÃTULO: Squid meal and shrimp hydrolysate as novel protein sources for dog food
AUTORES: Guilherme Fernandes, Joana; Aires, Tiago; Fonseca, Antonio J. M. ; Yergaliyev, Timur; Camarinha Silva, Amelia; Lima, Sofia A. C. ; Maia, Margarida R. G.; Cabrita, Ana R. J.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN VETERINARY SCIENCE, VOLUME: 11
AUTORES: Guilherme Fernandes, Joana; Aires, Tiago; Fonseca, Antonio J. M. ; Yergaliyev, Timur; Camarinha Silva, Amelia; Lima, Sofia A. C. ; Maia, Margarida R. G.; Cabrita, Ana R. J.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN VETERINARY SCIENCE, VOLUME: 11
3
TÃTULO: Agronomic, Nutritional Traits, and Alkaloids of Lupinus albus, Lupinus angustifolius and Lupinus luteus Genotypes: Effect of Sowing Dates and Locations
AUTORES: Inês Maria Valente ; Monteiro, Andre; Sousa, Carla; Miranda, Carla; Maia, Margarida R. G.; Castro, Carlos; Cabrita, Ana R. J.; Trindade, Henrique; Fonseca, Antonio J. M. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ACS AGRICULTURAL SCIENCE & TECHNOLOGY, VOLUME: 4, NÚMERO: 4
AUTORES: Inês Maria Valente ; Monteiro, Andre; Sousa, Carla; Miranda, Carla; Maia, Margarida R. G.; Castro, Carlos; Cabrita, Ana R. J.; Trindade, Henrique; Fonseca, Antonio J. M. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ACS AGRICULTURAL SCIENCE & TECHNOLOGY, VOLUME: 4, NÚMERO: 4
4
TÃTULO: Environmental conditions affect the nutritive value and alkaloid profiles of Lupinus forage: Opportunities and threats for sustainable ruminant systems
AUTORES: Ana J Cabrita; Inês Maria Valente ; André Monteiro; Carla Sousa; Carla Miranda; Agostinho Almeida ; Paulo Cortez; Carlos Castro; Margarida G Maia; Henrique Trindade; António M Fonseca ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: HELIYON, VOLUME: 10, NÚMERO: 7
AUTORES: Ana J Cabrita; Inês Maria Valente ; André Monteiro; Carla Sousa; Carla Miranda; Agostinho Almeida ; Paulo Cortez; Carlos Castro; Margarida G Maia; Henrique Trindade; António M Fonseca ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: HELIYON, VOLUME: 10, NÚMERO: 7
5
TÃTULO: Protein hydrolysate and oil from fish waste reveal potential as dog food ingredients
AUTORES: Cabrita, Ana R. J.; Maia, Margarida R. G.; Alves, Ana P.; Aires, Tiago; Rosa, Ana; Almeida, Andre; Martins, Rui; Fonseca, Antonio J. M. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN VETERINARY SCIENCE, VOLUME: 11
AUTORES: Cabrita, Ana R. J.; Maia, Margarida R. G.; Alves, Ana P.; Aires, Tiago; Rosa, Ana; Almeida, Andre; Martins, Rui; Fonseca, Antonio J. M. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN VETERINARY SCIENCE, VOLUME: 11
6
TÃTULO: Implications of seasonal and daily variation on methane and ammonia emissions from naturally ventilated dairy cattle barns in a Mediterranean climate: A two-year study
AUTORES: Rodrigues, Ana R. F.; Silva, Maria Eduarda ; Silva, Vanessa F. ; Maia, Margarida R. G.; Cabrita, Ana R. J.; Trindade, Henrique; Fonseca, Antonio J. M. ; Pereira, Jose L. S.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT, VOLUME: 946
AUTORES: Rodrigues, Ana R. F.; Silva, Maria Eduarda ; Silva, Vanessa F. ; Maia, Margarida R. G.; Cabrita, Ana R. J.; Trindade, Henrique; Fonseca, Antonio J. M. ; Pereira, Jose L. S.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT, VOLUME: 946
7
TÃTULO: Yellow mealworms (Tenebrio molitor) as an alternative animal feed source: A comprehensive characterization of nutritional values and the larval gut microbiome Full Text
AUTORES: Khanal, Prabhat; Pandey, Deepak; Naess, Geir; Cabrita, Ana R. J.; Fonseca, Antonio J. M. ; Maia, Margarida R. G. ; Timilsina, Bishnu; Veldkamp, Teun; Sapkota, Rumakanta; Overrein, Hege;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION, VOLUME: 389
AUTORES: Khanal, Prabhat; Pandey, Deepak; Naess, Geir; Cabrita, Ana R. J.; Fonseca, Antonio J. M. ; Maia, Margarida R. G. ; Timilsina, Bishnu; Veldkamp, Teun; Sapkota, Rumakanta; Overrein, Hege;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION, VOLUME: 389
8
TÃTULO: Gastric epithelial response to milk fat using the semi-dynamic INFOGEST digestion model coupled with NCI-N87 cells Full Text
AUTORES: Pinho, SCM; Faria, MA; Rita C. Alves; Cabrita, ARJ; Fonseca, AJM ; M.P.L.V.O. Ferreira, I;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 166
AUTORES: Pinho, SCM; Faria, MA; Rita C. Alves; Cabrita, ARJ; Fonseca, AJM ; M.P.L.V.O. Ferreira, I;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 166
9
TÃTULO: A commercial blend of macroalgae and microalgae promotes digestibility, growth performance, and muscle nutritional value of European seabass (Dicentrarchus labrax L.) juveniles
AUTORES: Mota, Catia S. C.; Pinto, Olivia; Sa, Tiago; Ferreira, Mariana; Delerue Matos, Cristina ; Cabrita, Ana R. J.; Almeida, Agostinho ; Abreu, Helena; Silva, Joana; Fonseca, Antonio J. M. ; Valente, Luisa M. P.; Maia, Margarida R. G. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN NUTRITION, VOLUME: 10
AUTORES: Mota, Catia S. C.; Pinto, Olivia; Sa, Tiago; Ferreira, Mariana; Delerue Matos, Cristina ; Cabrita, Ana R. J.; Almeida, Agostinho ; Abreu, Helena; Silva, Joana; Fonseca, Antonio J. M. ; Valente, Luisa M. P.; Maia, Margarida R. G. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN NUTRITION, VOLUME: 10
10
TÃTULO: Upcycling post-harvest biomass residues from native European Lupinus species: from straws and pod shells production to nutritive value and alkaloids content for ruminant animals
AUTORES: Maia, Margarida R. G. ; Monteiro, Andre; Inês Maria Valente ; Sousa, Carla; Miranda, Carla; Castro, Carlos; Cortez, Paulo P.; Cabrita, Ana R. J.; Trindade, Henrique; Fonseca, Antonio J. M. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN NUTRITION, VOLUME: 10
AUTORES: Maia, Margarida R. G. ; Monteiro, Andre; Inês Maria Valente ; Sousa, Carla; Miranda, Carla; Castro, Carlos; Cortez, Paulo P.; Cabrita, Ana R. J.; Trindade, Henrique; Fonseca, Antonio J. M. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN NUTRITION, VOLUME: 10