Hernâni Varanda Gerós
AuthID: R-000-5ZE
1
TÃTULO: A comparison of microbiota isolation methods reveals habitat preferences for fermentative yeasts and plant pathogenic fungi in the grape berry Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 118
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 118
2
TÃTULO: Combined omics expose microbial niches of fungi and bacteria correlating with wine volatile profiles in Douro wine region Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Lopez, Ricardo; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 193
AUTORES: Martins, Viviana; Lopez, Ricardo; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 193
3
TÃTULO: Grape berry native yeast microbiota: advancing trends in the development of sustainable vineyard pathogen biocontrol strategies
AUTORES: Ayogu, Peter; Martins, Viviana; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 58, NÚMERO: 1
AUTORES: Ayogu, Peter; Martins, Viviana; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 58, NÚMERO: 1
4
TÃTULO: Non-Mature miRNA-Encoded Micropeptide miPEP166c Stimulates Anthocyanin and Proanthocyanidin Synthesis in Grape Berry Cells Full Text
AUTORES: Vale, Mariana; Badim, Helder; Geros, Hernani; Conde, Artur;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 3
AUTORES: Vale, Mariana; Badim, Helder; Geros, Hernani; Conde, Artur;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 3
5
TÃTULO: Impacto da implantação da democracia na evolução da ciência e formação avançada em Portugal
AUTORES: José M González-Méijome; Hernâni Gerós; Nuno Castro;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Nos 50 Anos do 25 de Abril: Memórias e Reflexões Sobre as Mudanças da Sociedade Portuguesa
AUTORES: José M González-Méijome; Hernâni Gerós; Nuno Castro;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Nos 50 Anos do 25 de Abril: Memórias e Reflexões Sobre as Mudanças da Sociedade Portuguesa
6
TÃTULO: Volatilomics of interactions between native yeasts and grapevine cultivars reveals terroir specificities in wines from Douro region Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Breia, Richard; Nobrega, Marcio; Macedo, Ricardo; Barbosa, Catarina; Geros, Hernani; Lopez, Ricardo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 62
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Breia, Richard; Nobrega, Marcio; Macedo, Ricardo; Barbosa, Catarina; Geros, Hernani; Lopez, Ricardo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 62
7
TÃTULO: Early Activation of Antioxidant Responses in Ni-Stressed Tomato Cultivars Determines Their Resilience Under Co-exposure to Drought Full Text
AUTORES: Spormann, S; Soares, C ; Martins, V; Azenha, M ; Gerós, H; Fidalgo, F ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF PLANT GROWTH REGULATION, VOLUME: 42, NÚMERO: 2
AUTORES: Spormann, S; Soares, C ; Martins, V; Azenha, M ; Gerós, H; Fidalgo, F ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF PLANT GROWTH REGULATION, VOLUME: 42, NÚMERO: 2
8
TÃTULO: Canopy management through crop forcing impacts grapevine cv. 'Touriga Nacional' performance, ripening and berry metabolomics profile
AUTORES: Cabral, Ines L.; Teixeira, Antonio; Ferrier, Manon; Lanoue, Arnaud; Valente, Joana; Rogerson, Frank S.; Alves, Fernando; Carvalho, Susana M. P. ; Geros, Hernani; Queiroz, Jorge ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 57, NÚMERO: 1
AUTORES: Cabral, Ines L.; Teixeira, Antonio; Ferrier, Manon; Lanoue, Arnaud; Valente, Joana; Rogerson, Frank S.; Alves, Fernando; Carvalho, Susana M. P. ; Geros, Hernani; Queiroz, Jorge ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 57, NÚMERO: 1
9
TÃTULO: Biosynthesis of Chlorophyll and Other Isoprenoids in the Plastid of Red Grape Berry Skins Full Text
AUTORES: Teixeira, Antonio; Noronha, Henrique; Frusciante, Sarah; Diretto, Gianfranco; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 71, NÚMERO: 4
AUTORES: Teixeira, Antonio; Noronha, Henrique; Frusciante, Sarah; Diretto, Gianfranco; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 71, NÚMERO: 4
10
TÃTULO: Identification of grape berry indigenous epiphytic yeasts with in vitro and in vivo antagonistic activity towards pathogenic fungi
AUTORES: Ayogu, Peter; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani; Martins, Viviana;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 57, NÚMERO: 1
AUTORES: Ayogu, Peter; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani; Martins, Viviana;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 57, NÚMERO: 1