Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação (FCNAUP)
Faculty of Nutrition and Food Science

Universidade do Porto (UP)

Publications Actions
Publicações no Perfil Institucional do Authenticus

Uma Instituição (Grupo) no Authenticus é uma organização que engloba um conjunto de Investigadores (equipa da Instituição ou do Grupo). O conjunto de Investigadores depende da estrutura organizacional da instituição em cada ano e pode ser definido no perfil da Instituição, na secção “Investigadores”. Com base na equipa definida, o Authenticus produz listas de publicações, estatísticas e relatórios institucionais.

As publicações listadas no perfil da Instituição no Authenticus dependem de dois parâmetros:

  • Investigadores associados à equipa da Instituição em cada ano.
  • Origem das Publicações.

As publicações associadas à Instituição podem ter três origens:

  • Publicações validadas pelos membros da equipa - Inclui todas as publicações validadas pelos membros da equipa; é necessário que a equipa da Instituição esteja definida.
  • Todas as Publicadas pelos membros da equipa - Inclui todas as anteriores mais aquelas em que um dos autores foi identificado com um membro da equipa, ainda que não tenha sido validada; é necessário que a equipa da Instituição esteja definida.
  • Com Base na Afiliação - inclui todas as publicações que têm a Instituição ou o Grupo mencionado na afiliação; não é necessário que a equipa da Instituição esteja definida mas, por outro lado, não é garantido que todas as publicações da Instituição sejam listadas.
External   Internal

Update Citation

No data about last update.
Rules:
 This actions updates publications citations of every team member.
 Only validated by team members publications are included.
 Only the current year team is included in this action.>
 The action is executed in the background, thus the results are NOT immediate.
 This actions can be executed only once a month!

Update PrePrints

No data about last update.
Rules:
 This actions updates all pre print publications of the group/institution.
 Only validated by current year team members publications are included.
 The action is executed in the background, thus the results are NOT immediate.
 This actions can be executed only once a day!

Publications Count: 1547

31 Team Members
Filters -> Year: 2024
1
TÍTULO: Evaluation of the potential of annatto seed powder to reduce the formation of heterocyclic amines in charcoal-grilled and pan-fried beef patties  Full Text
AUTORES: Neves Goncalves, Thais de Moura; Pinto, Edgar; Viegas, Olga ; Braga, Anna Rafaela Cavalcante; Mesquita, Leonardo M. de Souza; Ferreira, Isabel Maria Pinto Leite Viegas Oliveira; Garcia Jares, Carmen; De Rosso, Veridiana Vera; Domene, Semiramis Martins Alvares;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 462
INDEXADO EM: Scopus WOS
2
TÍTULO: 692 BO53 – Effects of rinsing a menthol solution in physical, physiological, and perceptual responses of football referees during intermittent exercise in hot and humid environment
AUTORES: Joao Brito; Maria Roriz; Filipe J Teixeira; Kostas Spyrou; Vitor Hugo Teixeira ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Brief Oral Abstracts
INDEXADO EM: CrossRef Unpaywall
3
TÍTULO: A comprehensive review of the literature on continuous improvement approaches in food services management  Full Text
AUTORES: Monteiro, Celia; Rocha, Ada ; Miguelis, Vera ; Afonso, Claudia;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF HOSPITALITY MANAGEMENT, VOLUME: 123, PÁGINAS: 103916
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
4
TÍTULO: Adherence to mediterranean diet and aromatic plants intake are related with gustatory function: A case-study from a Portuguese region  Full Text
AUTORES: Louro, Teresa; Castelo, Paula Midori; Simo, Carla; Silva, Fernando Capela e; Luis, Henrique ; Moreira, Pedro ; Lamy, Elsa;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPETITE, VOLUME: 201, PÁGINAS: 107581
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
5
TÍTULO: Adherence to the Mediterranean Diet, Sodium and Potassium Intake in People at a High Risk of Dementia  Full Text
AUTORES: Rodrigues, Joana; Costa, Mariana; de Sousa, Daniela; Costa, Ana Rute; Lunet, Nuno; Cruz, Vitor Tedim; Padrao, Patricia ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 10, PÁGINAS: 1419
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
6
TÍTULO: Adherence to the Mediterranean dietary pattern among workers: a systematic review
AUTORES: Patrícia Leão; Mariana Rei; Rodrigues, Sara Simões Pereira ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Nutrition & Food Science, VOLUME: 54, NÚMERO: 6, PÁGINAS: 1106-1130
INDEXADO EM: CrossRef Unpaywall
7
TÍTULO: Adherence to the Mediterranean dietary pattern among workers: a systematic review
AUTORES: Leao, Patricia; Rei, Mariana; Rodrigues, Sara Simões Pereira ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRITION & FOOD SCIENCE, VOLUME: 54, NÚMERO: 6, PÁGINAS: 1106-1130
INDEXADO EM: Scopus WOS
8
TÍTULO: Adherence to The Mediterranean Dietary Pattern and Associated Factors Among Adolescents: a Cross-sectional Study from Portugal
AUTORES: Inês Jorge; Rui Poínhos ; Mariana Rei; Rodrigues, Sara Simões Pereira ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Acta Portuguesa de Nutrição, VOLUME: 37, PÁGINAS: 14-19
INDEXADO EM: CrossRef
9
TÍTULO: Adherence to the Mediterranean Food Pattern and Carbon Footprint of Food Intake by Employees of a University Setting in Portugal  Full Text
AUTORES: Figueiredo, Lucia; Lima, Joao P. M.; Rocha, Ada ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 5, PÁGINAS: 635
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
10
TÍTULO: Adolescents' Perceptions About Healthy and Sustainable Diets: A Qualitative School-Based Study in Portugal  Full Text
AUTORES: Teixeira, Beatriz ; Oliveira, Andreia ; Poinhos, Rui ; Afonso, Claudia ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ECOLOGY OF FOOD AND NUTRITION, PÁGINAS: 1-19
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
11
TÍTULO: Advice for the update of the EU Menu guidance: results of the ERA EU Menu project
AUTORES: Marga Ocké; Caroline van Rossum; Catarina Carvalho ; Milton Severo ; Daniela Correia; Andreia Oliveira ; Torres, Duarte ; Carla Lopes ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: EFSA Supporting Publications, VOLUME: 21, NÚMERO: 1
INDEXADO EM: CrossRef: 1 Unpaywall
12
TÍTULO: An eco-friendly approach for analysing sugars, minerals, and colour in brown sugar using digital image processing and machine learning
AUTORES: Alves, Vandressa; dos Santos, Jeferson M.; Viegas, Olga ; Pinto, Edgar; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.; Lima, Vanderlei Aparecido; Felsner, Maria L.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 191, PÁGINAS: 114673
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
13
TÍTULO: ASSESSING STAKEHOLDERS’ ROLES WITHIN SOCIAL MARKETING STRATEGIES: PRIORITIZING THEIR INFLUENCE AND INTEREST LEVELS TOWARDS THE ADOPTION OF SUSTAINABLE FOOD OPTIONS IN HIGHER EDUCATION
AUTORES: Sandra Gomes; Mafalda Nogueira; Cláudia Viegas; Beatriz Neto; Marília Prada; Cristiane Souza; Liliana Ferreira; Ada Rocha ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: EDULEARN24 Proceedings, VOLUME: 1, PÁGINAS: 9830-9834
INDEXADO EM: CrossRef Unpaywall
14
TÍTULO: Assessment of fat mass and fat-free mass in Portuguese youth and adults: calibration of bioelectrical impedance with dual-energy x-ray absorptiometry
AUTORES: Joana Araujo; Fernanda Farias; Milton Severo; Elisabete Ramos; Carla Lopes; Luisa Nogueira; Joana Araújo ;
PUBLICAÇÃO: 2024
INDEXADO EM: CrossRef
15
TÍTULO: Assessment of Intuitive Eating and Mindful Eating among Higher Education Students: A Systematic Review  Full Text
AUTORES: Rezende, Fabiane; Oliveira, Bruno M. P. M. ; Poinhos, Rui;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: HEALTHCARE, VOLUME: 12, NÚMERO: 5, PÁGINAS: 572
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
16
TÍTULO: Assessment of Ó?per capitaÓ? lunchtime food intake among 6- to 35-month-old children: a study on compliance with national and international standards in the Ó?Creche com Sabor e SaúdeÓ� (C2S) project
AUTORES: Lúcia Nova; Beatriz Teixeira; Beatriz Cidade Coelho; Inês Dias; Mariana Conceição; Olívia Pita; Liliana Ferreira; Ana Jorge; Maria do Céu Monteiro; Maria Cristina Teixeira Santos; Sara Rodrigues; Ada Rocha ; Ana Gonçalves; Cláudia Afonso;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Portuguese Journal of Pediatrics, VOLUME: 55, NÚMERO: 4
INDEXADO EM: CrossRef Unpaywall
17
TÍTULO: Assessment of sodium levels in Portuguese supermarket foods: A global benchmark perspective
AUTORES: Almeida, Carla ; Lopes, Eduarda; Faria, Ana Patricia; Azevedo, Jose; Padrao, Patricia ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, VOLUME: 132, PÁGINAS: 106318
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
18
TÍTULO: Association between bisphenol A exposure and cardiometabolic outcomes: A longitudinal approach  Full Text
AUTORES: Costa, Sofia Almeida ; Severo, Milton; Lopes, Carla; Torres, Duarte ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS, VOLUME: 476, PÁGINAS: 135000
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
19
TÍTULO: Association between Urinary Sodium Excretion and Body Fat in School-Aged Children: Insights from the ARIA Study  Full Text
AUTORES: Soares, Ana Patricia; Rodrigues, Monica; Padrao, Patricia ; CARLA GONÇALVES ; Moreira, Andre; Moreira, Pedro ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 8, PÁGINAS: 1197
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
20
TÍTULO: Barrett's paradox of cooperation in the case of quasi-linear utilities  Full Text
AUTORES: Accinelli, Elvio; Afsar, Atefeh; Martins, Filipe ; Martins, Jose; Oliveira, Bruno M. P. M.; Oviedo, Jorge; Pinto, Alberto A.; Quintas, Luis;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MATHEMATICAL METHODS IN THE APPLIED SCIENCES
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall

Results per Page: 20.
Página 1 de 78. Total de resultados: 1547.