Maria Beatriz Prior Pinto Oliveira
AuthID: R-000-AN8
1
TÃTULO: Recovery of anthocyanins from Eugenia spp. fruit peels: a comparison between heat- and ultrasound-assisted extraction
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Pinela, Jose; Pereira, Carla; Mandim, Filipa; Heleno, Sandrina; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SUSTAINABLE FOOD TECHNOLOGY, VOLUME: 2, NÚMERO: 1
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Pinela, Jose; Pereira, Carla; Mandim, Filipa; Heleno, Sandrina; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SUSTAINABLE FOOD TECHNOLOGY, VOLUME: 2, NÚMERO: 1
2
TÃTULO: Exploring the bioactive compounds from berry biowaste: Eugenia involucrata DC. as a study case
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Finimundy, Tiane C.; Pinela, Jose; Pires, Tania C. S. P.; Calhelha, Ricardo C.; Vaz, Josiana; Correa, Rubia C. G.; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 58
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Finimundy, Tiane C.; Pinela, Jose; Pires, Tania C. S. P.; Calhelha, Ricardo C.; Vaz, Josiana; Correa, Rubia C. G.; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 58
3
TÃTULO: A Prunus avium L. Infusion Inhibits Sugar Uptake and Counteracts Oxidative Stress-Induced Stimulation of Glucose Uptake by Intestinal Epithelial (Caco-2) Cells
AUTORES: Barreto Peixoto, Juliana A.; Silva, Claudia ; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Rivera, Gerardo; Cifuentes, Alejandro; Ibanez, Elena; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Alves, Rita C.; Martel, Fatima ; Andrade, Nelson;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
AUTORES: Barreto Peixoto, Juliana A.; Silva, Claudia ; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Rivera, Gerardo; Cifuentes, Alejandro; Ibanez, Elena; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Alves, Rita C.; Martel, Fatima ; Andrade, Nelson;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
4
TÃTULO: Melon peel flour: utilization as a functional ingredient in bakery products
AUTORES: Silva, Mafalda Alexandra; Albuquerque, Tania Goncalves; Alves, Rita Carneiro; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Costa, Helena S.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 15, NÚMERO: 4
AUTORES: Silva, Mafalda Alexandra; Albuquerque, Tania Goncalves; Alves, Rita Carneiro; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Costa, Helena S.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 15, NÚMERO: 4
5
TÃTULO: High-Value Compounds in Papaya By-Products (Carica papaya L. var. Formosa and Aliança): Potential Sustainable Use and Exploitation
AUTORES: Vinha, Ana F.; Costa, Anabela S. G.; Espirito Santo, Liliana; Ferreira, Diana M.; Sousa, Carla; Pinto, Edgar; Almeida, Agostinho ; Oliveira, Maria Beatriz P. P.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 13, NÚMERO: 7
AUTORES: Vinha, Ana F.; Costa, Anabela S. G.; Espirito Santo, Liliana; Ferreira, Diana M.; Sousa, Carla; Pinto, Edgar; Almeida, Agostinho ; Oliveira, Maria Beatriz P. P.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 13, NÚMERO: 7
6
TÃTULO: Bioactive Compounds and Scavenging Capacity of Adansonia digitata L. (Baobab Fruit) Pulp Extracts against ROS and RNS of Physiological Relevance
AUTORES: Vinha, Ana F.; Costa, Anabela S. G.; Pimentel, Filipa B.; Santo, Liliana Espirito; Sousa, Carla; Freitas, Marisa; Fernandes, Eduarda ; Oliveira, M. Beatriz P. P.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 8
AUTORES: Vinha, Ana F.; Costa, Anabela S. G.; Pimentel, Filipa B.; Santo, Liliana Espirito; Sousa, Carla; Freitas, Marisa; Fernandes, Eduarda ; Oliveira, M. Beatriz P. P.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 8
7
TÃTULO: Changes in the Composition of Olive Pomace after Fermentation: A Preliminary Study
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Espirito Santo, Liliana; Costa, Anabela S. G.; Ranga, Floricuta; Chis, Maria Simona; Palmeira, Josman D.; Oliveira, Maria Beatriz P. P.; Alves, Rita C.; Ferreira, Helena;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 10, NÚMERO: 6
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Espirito Santo, Liliana; Costa, Anabela S. G.; Ranga, Floricuta; Chis, Maria Simona; Palmeira, Josman D.; Oliveira, Maria Beatriz P. P.; Alves, Rita C.; Ferreira, Helena;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 10, NÚMERO: 6
8
TÃTULO: The Yeast-Based Probiotic Encapsulation Scenario: A Systematic Review and Meta-Analysis
AUTORES: Oliveira, Wemerson de Castro; de Brito, Leandro Paes; de Souza, Edson Antonio Goncalves; Lopes, Isabelle Lima; de Oliveira, Cristiane Alves; Calaca, Priscilla Regia de Andrade; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto; Costa, Eduardo Damasceno;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 13
AUTORES: Oliveira, Wemerson de Castro; de Brito, Leandro Paes; de Souza, Edson Antonio Goncalves; Lopes, Isabelle Lima; de Oliveira, Cristiane Alves; Calaca, Priscilla Regia de Andrade; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto; Costa, Eduardo Damasceno;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 13
9
TÃTULO: Understanding the Potential of CBD for Health Benefits: an Overview
AUTORES: Ivan Santos; Beatriz B P.P. Oliveira; Ana Casas; Javier Fidalgo; Hugo Almeida;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Current Drug Discovery Technologies, VOLUME: 21
AUTORES: Ivan Santos; Beatriz B P.P. Oliveira; Ana Casas; Javier Fidalgo; Hugo Almeida;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Current Drug Discovery Technologies, VOLUME: 21
10
TÃTULO: Antibiotics in honey: a comprehensive review on occurrence and analytical methodologies.
AUTORES: Helena Rodrigues; Marta Leite; Beatriz Oliveira; Andreia Freitas;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Open Research Europe, VOLUME: 4
AUTORES: Helena Rodrigues; Marta Leite; Beatriz Oliveira; Andreia Freitas;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Open Research Europe, VOLUME: 4