Joana Isabel Ferreira Alves
AuthID: R-000-P1J
1
TÃTULO: Metabolic Versatility of acetogens in syngas Fermentation: Responding to varying CO availability
AUTORES: Moreira, Joao P. C.; Domingues, Lucilia; Alves, Joana I.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: BIORESOURCE TECHNOLOGY, VOLUME: 417
AUTORES: Moreira, Joao P. C.; Domingues, Lucilia; Alves, Joana I.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: BIORESOURCE TECHNOLOGY, VOLUME: 417
2
TÃTULO: Engineering Acetobacterium wieringae for acetone production from syngas Full Text
AUTORES: Moreira, Joao P. C.; Montenegro Silva, Pedro; Alves, Joana I.; Domingues, Lucilia;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF ENVIRONMENTAL CHEMICAL ENGINEERING, VOLUME: 12, NÚMERO: 6
AUTORES: Moreira, Joao P. C.; Montenegro Silva, Pedro; Alves, Joana I.; Domingues, Lucilia;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF ENVIRONMENTAL CHEMICAL ENGINEERING, VOLUME: 12, NÚMERO: 6
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


3
TÃTULO: Editorial: The microbiology of the biogas process Full Text
AUTORES: Cavaleiro, Ana J.; Alves, Joana I.; Salvador, Andreia F.; Stams, Alfons J. M.; Pereira, M. Alcina; Alves, M. Madalena;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY, VOLUME: 14
AUTORES: Cavaleiro, Ana J.; Alves, Joana I.; Salvador, Andreia F.; Stams, Alfons J. M.; Pereira, M. Alcina; Alves, M. Madalena;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY, VOLUME: 14
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


4
TÃTULO: Bioelectrochemical systems (BESs) towards conversion of carbon monoxide/syngas: A mini-review
AUTORES: Barbosa, SG; Peixoto, L; Alves, JI; Alves, MM;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: RENEWABLE & SUSTAINABLE ENERGY REVIEWS, VOLUME: 135
AUTORES: Barbosa, SG; Peixoto, L; Alves, JI; Alves, MM;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: RENEWABLE & SUSTAINABLE ENERGY REVIEWS, VOLUME: 135
5
TÃTULO: Designing a functional rice muffin formulated with prebiotic oligosaccharides and sugar reduction
AUTORES: Amorim, C; Cardoso, BB; Silverio, SC; Silva, JC; Alves, JI; Pereira, MA; Moreira, R; Rodrigues, LR;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 40
AUTORES: Amorim, C; Cardoso, BB; Silverio, SC; Silva, JC; Alves, JI; Pereira, MA; Moreira, R; Rodrigues, LR;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 40
6
TÃTULO: Propionate Production from Carbon Monoxide by Synthetic Cocultures of Acetobacterium wieringae and Propionigenic Bacteria
AUTORES: Moreira, JPC; Diender, M; Arantes, AL; Boeren, S; Stams, AJM; Alves, MM; Alves, JI; Sousa, DZ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY, VOLUME: 87, NÚMERO: 14
AUTORES: Moreira, JPC; Diender, M; Arantes, AL; Boeren, S; Stams, AJM; Alves, MM; Alves, JI; Sousa, DZ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY, VOLUME: 87, NÚMERO: 14
7
TÃTULO: Infertility-related stress and depressive symptoms - the role of experiential avoidance: a cross-sectional study Full Text
AUTORES: Galhardo, Ana ; Joana Alves; Mariana Moura Ramos; Marina Cunha ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: JOURNAL OF REPRODUCTIVE AND INFANT PSYCHOLOGY, VOLUME: 38, NÚMERO: 2
AUTORES: Galhardo, Ana ; Joana Alves; Mariana Moura Ramos; Marina Cunha ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: JOURNAL OF REPRODUCTIVE AND INFANT PSYCHOLOGY, VOLUME: 38, NÚMERO: 2
8
TÃTULO: In vitro assessment of prebiotic properties of xylooligosaccharides produced by Bacillus subtilis 3610
AUTORES: Amorim, C; Silverio, SC; Cardoso, BB; Alves, JI; Pereira, MA; Rodrigues, LR;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: CARBOHYDRATE POLYMERS, VOLUME: 229
AUTORES: Amorim, C; Silverio, SC; Cardoso, BB; Alves, JI; Pereira, MA; Rodrigues, LR;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: CARBOHYDRATE POLYMERS, VOLUME: 229
9
TÃTULO: Enrichment of Anaerobic Syngas-Converting Communities and Isolation of a Novel Carboxydotrophic Acetobacterium wieringae Strain JM
AUTORES: Arantes, AL; Moreira, JPC; Diender, M; Parshina, SN; Stams, AJM; Alves, MM; Alves, JI; Sousa, DZ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY, VOLUME: 11
AUTORES: Arantes, AL; Moreira, JPC; Diender, M; Parshina, SN; Stams, AJM; Alves, MM; Alves, JI; Sousa, DZ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY, VOLUME: 11
10
TÃTULO: In vitro fermentation of raffinose to unravel its potential as prebiotic ingredient
AUTORES: Amorim, C; Silverio, SC; Cardoso, BB; Alves, JI; Pereira, MA; Rodrigues, LR;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 126
AUTORES: Amorim, C; Silverio, SC; Cardoso, BB; Alves, JI; Pereira, MA; Rodrigues, LR;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 126