Nelson Gonçalo Mortágua Gomes
AuthID: R-000-T4B
1
TÃTULO: LED light treatments enhance neuroprotective properties and differentially impact phenolic compounds and triterpenoid content in Gotu Kola (Centella asiatica (L.) Urb.)
AUTORES: Soun udom, Melissa; Garcia, Maria Rita; Oliveira, Andreia P.; Andrade, Paula B.; Vajrodaya, Srunya; Duangsrisai, Sutsawat; Nelson G. M. Gomes;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: CURRENT PLANT BIOLOGY, VOLUME: 40
AUTORES: Soun udom, Melissa; Garcia, Maria Rita; Oliveira, Andreia P.; Andrade, Paula B.; Vajrodaya, Srunya; Duangsrisai, Sutsawat; Nelson G. M. Gomes;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: CURRENT PLANT BIOLOGY, VOLUME: 40
INDEXADO EM: Scopus WOS
2
TÃTULO: Allophylus africanus Stem Bark Extract Modulates the Mitochondrial Apoptotic Pathway in Human Stomach Cancer Cells Full Text
AUTORES: Ribeiro, Vera; Ferreres, Federico; Oliveira, Andreia; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, Angel; Araujo, Luisa; Pereira, David ; Valentao, Patricia;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: LIFE-BASEL, VOLUME: 13, NÚMERO: 2
AUTORES: Ribeiro, Vera; Ferreres, Federico; Oliveira, Andreia; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, Angel; Araujo, Luisa; Pereira, David ; Valentao, Patricia;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: LIFE-BASEL, VOLUME: 13, NÚMERO: 2
3
TÃTULO: Kitul, a food plant with antidiabetic-like effects: Reduction of intracellular reactive species in glucose-stimulated RIN-5F pancreatic beta-cells and mitigation of pro-inflammatory mediators in activated RAW 264.7 macrophages
AUTORES: Andrade, Catarina; Pereira, David M.; Nelson G. M. Gomes; Ferreres, Federico; Gil Izquierdo, Angel; Andrade, Paula B. ; Duangsrisai, Sutsawat; Valenta, Patricia;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 167
AUTORES: Andrade, Catarina; Pereira, David M.; Nelson G. M. Gomes; Ferreres, Federico; Gil Izquierdo, Angel; Andrade, Paula B. ; Duangsrisai, Sutsawat; Valenta, Patricia;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 167
4
TÃTULO: Antifungal Activity of Guiera senegalensis: From the Chemical Composition to the Mitochondrial Toxic Effects and Tyrosinase Inhibition
AUTORES: Moreira, Rute; Ferreres, Federico; Gil Izquierdo, Angel; Nelson G. M. Gomes; Araujo, Luisa; Pinto, Eugenia; Andrade, Paula B. ; Videira, Romeu A.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: ANTIBIOTICS-BASEL, VOLUME: 12, NÚMERO: 5
AUTORES: Moreira, Rute; Ferreres, Federico; Gil Izquierdo, Angel; Nelson G. M. Gomes; Araujo, Luisa; Pinto, Eugenia; Andrade, Paula B. ; Videira, Romeu A.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: ANTIBIOTICS-BASEL, VOLUME: 12, NÚMERO: 5
5
TÃTULO: HPLC-DAD-ESI/MSn and UHPLC-ESI/QTOF/MSn characterization of polyphenols in the leaves of Neocarya macrophylla (Sabine) Prance ex F. White and cytotoxicity to gastric carcinoma cells
AUTORES: Ribeiro, V; Ferreres, F; Oliveira, AP; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, Á; Araújo, L; Pereira, DM ; Andrade, PB ; Valentão, P;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Food Research International, VOLUME: 155
AUTORES: Ribeiro, V; Ferreres, F; Oliveira, AP; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, Á; Araújo, L; Pereira, DM ; Andrade, PB ; Valentão, P;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Food Research International, VOLUME: 155
INDEXADO EM: Scopus CrossRef
6
TÃTULO: <p>HPLC-DAD-ESI/MSn and UHPLC-ESI/QTOF/MSn characterization of polyphenols in the leaves of Neocarya macrophylla (Sabine) Prance ex F. White and cytotoxicity to gastric carcinoma cells</p> Full Text
AUTORES: Ribeiro, Vera; Ferreres, Federico; Oliveira, Andreia P.; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, Angel; Araujo, Luisa; Pereira, David M. ; Andrade, Paula B. ; Valenta, Patricia ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 155
AUTORES: Ribeiro, Vera; Ferreres, Federico; Oliveira, Andreia P.; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, Angel; Araujo, Luisa; Pereira, David M. ; Andrade, Paula B. ; Valenta, Patricia ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 155
INDEXADO EM: WOS
7
TÃTULO: Valorisation of the industrial waste of Chukrasia tabularis A.Juss.: Characterization of the leaves phenolic constituents and antidiabetic-like effects Full Text
AUTORES: Andrade, Catarina; Ferreres, Federico; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, Angel; Duangsrisai, Sutsawat; Pereira, David M. ; Andrade, Paula B. ; Valentao, Patricia ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, VOLUME: 185
AUTORES: Andrade, Catarina; Ferreres, Federico; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, Angel; Duangsrisai, Sutsawat; Pereira, David M. ; Andrade, Paula B. ; Valentao, Patricia ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, VOLUME: 185
8
TÃTULO: Valorisation of kitul, an overlooked food plant: Phenolic profiling of fruits and inflorescences and assessment of their effects on diabetes-related targets Full Text
AUTORES: Ferreres, F; Andrade, C; Nelson G. M. Gomes; Andrade, PB ; Gil Izquierdo, A; Pereira, DM ; Suksungworn, R; Duangsrisai, S; Videira, RA; Valentao, P ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 342
AUTORES: Ferreres, F; Andrade, C; Nelson G. M. Gomes; Andrade, PB ; Gil Izquierdo, A; Pereira, DM ; Suksungworn, R; Duangsrisai, S; Videira, RA; Valentao, P ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 342
9
TÃTULO: Cassia sieberiana DC. leaves modulate LPS-induced inflammatory response in THP-1 cells and inhibit eicosanoid-metabolizing enzymes Full Text
AUTORES: Macedo, T; Ferreres, F; Pereira, DM ; Oliveira, AP; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, A; Valentao, P ; Araujo, L; Andrade, PB ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY, VOLUME: 269
AUTORES: Macedo, T; Ferreres, F; Pereira, DM ; Oliveira, AP; Nelson G. M. Gomes; Gil Izquierdo, A; Valentao, P ; Araujo, L; Andrade, PB ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY, VOLUME: 269
10
TÃTULO: Activation of caspase-3 in gastric adenocarcinoma AGS cells by Xylopia aethiopica (Dunal) A. Rich. fruit and characterization of its phenolic fingerprint by HPLC-DAD-ESI(Ion Trap)-MSn and UPLC-ESI-QTOF-MS2 Full Text
AUTORES: Ribeiro, V; Ferreres, F; Macedo, T; Gil Izquierdo, A; Oliveira, AP; Nelson G. M. Gomes; Araujo, L; Pereira, DM ; Andrade, PB ; Valenta, P ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 141
AUTORES: Ribeiro, V; Ferreres, F; Macedo, T; Gil Izquierdo, A; Oliveira, AP; Nelson G. M. Gomes; Araujo, L; Pereira, DM ; Andrade, PB ; Valenta, P ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 141