Helena Albuquerque Soares Albergaria
AuthID: R-002-B35
1
TÃTULO: Proteomics insights into the responses of Saccharomyces cerevisiae during mixed-culture alcoholic fermentation with Lachancea thermotolerans Full Text
AUTORES: Chuantao T Peng; Birgit Andersen; Samina Arshid; Martin R Larsen; Helena Albergaria; Rene Lametsch; Nils Arneborg;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: FEMS MICROBIOLOGY ECOLOGY, VOLUME: 95, NÚMERO: 9
AUTORES: Chuantao T Peng; Birgit Andersen; Samina Arshid; Martin R Larsen; Helena Albergaria; Rene Lametsch; Nils Arneborg;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: FEMS MICROBIOLOGY ECOLOGY, VOLUME: 95, NÚMERO: 9
INDEXADO EM: Scopus WOS
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TÃTULO: Antimicrobial properties and death-inducing mechanisms of saccharomycin, a biocide secreted by Saccharomyces cerevisiae Full Text
AUTORES: Patricia Branco; Diana Francisco; Margarida Monteiro; Maria Gabriela Almeida; Jorge Caldeira; Nils Arneborg; Catarina Prista; Helena Albergaria;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 101, NÚMERO: 1
AUTORES: Patricia Branco; Diana Francisco; Margarida Monteiro; Maria Gabriela Almeida; Jorge Caldeira; Nils Arneborg; Catarina Prista; Helena Albergaria;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 101, NÚMERO: 1
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TÃTULO: Growth and volatile phenol production by Brettanomyces bruxellensis in different grapevine varieties during fermentation and in finished wine Full Text
AUTORES: Mahesh Chandra; Ines Madeira; Ana Rute Coutinho; Helena Albergaria; Manuel Malfeito Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, VOLUME: 242, NÚMERO: 4
AUTORES: Mahesh Chandra; Ines Madeira; Ana Rute Coutinho; Helena Albergaria; Manuel Malfeito Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, VOLUME: 242, NÚMERO: 4
4
TÃTULO: Antimicrobial peptides (AMPs) produced by Saccharomyces cerevisiae induce alterations in the intracellular pH, membrane permeability and culturability of Hanseniaspora guilliermondii cells Full Text
AUTORES: Patricia Branco; Tiago Viana; Helena Albergaria; Nils Arneborg;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 205
AUTORES: Patricia Branco; Tiago Viana; Helena Albergaria; Nils Arneborg;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 205
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TÃTULO: Cell-to-cell contact and antimicrobial peptides play a combined role in the death of Lachanchea thermotolerans during mixed-culture alcoholic fermentation with Saccharomyces cerevisiae Full Text
AUTORES: Varongsiri Kemsawasd; Patricia Branco; Maria Gabriela Almeida; Jorge Caldeira; Helena Albergaria; Nils Arneborg;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: FEMS MICROBIOLOGY LETTERS, VOLUME: 362, NÚMERO: 14
AUTORES: Varongsiri Kemsawasd; Patricia Branco; Maria Gabriela Almeida; Jorge Caldeira; Helena Albergaria; Nils Arneborg;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: FEMS MICROBIOLOGY LETTERS, VOLUME: 362, NÚMERO: 14
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TÃTULO: Identification of novel GAPDH-derived antimicrobial peptides secreted by Saccharomyces cerevisiae and involved in wine microbial interactions Full Text
AUTORES: Patricia Branco; Diana Francisco; Christophe Chambon; Michel Hebraud; Nils Arneborg; Maria Gabriela Almeida; Jorge Caldeira; Helena Albergaria;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 98, NÚMERO: 2
AUTORES: Patricia Branco; Diana Francisco; Christophe Chambon; Michel Hebraud; Nils Arneborg; Maria Gabriela Almeida; Jorge Caldeira; Helena Albergaria;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 98, NÚMERO: 2
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TÃTULO: Survival rate of wine-related yeasts during alcoholic fermentation assessed by direct live/dead staining combined with fluorescence in situ hybridization Full Text
AUTORES: Patricia Branco; Margarida Monteiro; Patricia Moura; Helena Albergaria;
PUBLICAÇÃO: 2012, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 158, NÚMERO: 1
AUTORES: Patricia Branco; Margarida Monteiro; Patricia Moura; Helena Albergaria;
PUBLICAÇÃO: 2012, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 158, NÚMERO: 1
8
TÃTULO: Analysis and direct quantification of Saccharomyces cerevisiae and Hanseniaspora guilliermondii populations during alcoholic fermentation by fluorescence in situ hybridization, flow cytometry and quantitative PCR Full Text
AUTORES: Imma Andorra; Margarida Monteiro; Braulio Esteve Zarzoso; Helena Albergaria; Albert Mas;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 28, NÚMERO: 8
AUTORES: Imma Andorra; Margarida Monteiro; Braulio Esteve Zarzoso; Helena Albergaria; Albert Mas;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 28, NÚMERO: 8
9
TÃTULO: Use of interdelta polymorphisms of Saccharomyces cerevisiae strains to monitor population evolution during wine fermentation Full Text
AUTORES: Angela Xufre; Helena Albergaria; Francisco Girio; Isabel Spencer Martins;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: 3rd International Conference on Environmental, Industrial, and Applied Microbiology (BioMicroWorld 2009) in JOURNAL OF INDUSTRIAL MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 38, NÚMERO: 1
AUTORES: Angela Xufre; Helena Albergaria; Francisco Girio; Isabel Spencer Martins;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: 3rd International Conference on Environmental, Industrial, and Applied Microbiology (BioMicroWorld 2009) in JOURNAL OF INDUSTRIAL MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 38, NÚMERO: 1
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TÃTULO: Saccharomyces cerevisiae CCMI 885 secretes peptides that inhibit the growth of some non-Saccharomyces wine-related strains Full Text
AUTORES: Helena Albergaria; Diana Francisco; Klaus Gori; Nils Arneborg; Francisco Girio;
PUBLICAÇÃO: 2010, FONTE: APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 86, NÚMERO: 3
AUTORES: Helena Albergaria; Diana Francisco; Klaus Gori; Nils Arneborg; Francisco Girio;
PUBLICAÇÃO: 2010, FONTE: APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 86, NÚMERO: 3