Leonor Martins de Almeida
AuthID: R-000-943
1
TÃTULO: The Anti-Neuroinflammatory Role of Anthocyanins and Their Metabolites for the Prevention and Treatment of Brain Disorders Full Text
AUTORES: Joana E Henriques; Diana Serra; Teresa C P Dinis; Leonor M Almeida;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 21, NÚMERO: 22
AUTORES: Joana E Henriques; Diana Serra; Teresa C P Dinis; Leonor M Almeida;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 21, NÚMERO: 22
INDEXADO EM: Scopus WOS
2
TÃTULO: Red wine extract preserves tight junctions in intestinal epithelial cells under inflammatory conditions: implications for intestinal inflammation
AUTORES: Carla Nunes; Victor Freitas ; Leonor Almeida; Joao Laranjinha;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 10, NÚMERO: 3
AUTORES: Carla Nunes; Victor Freitas ; Leonor Almeida; Joao Laranjinha;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 10, NÚMERO: 3
3
TÃTULO: Corrigendum to “Resveratrol inhibits the mTOR mitogenic signaling evoked by oxidized LDL in smooth muscle cells” [Atherosclerosis 205 (July 2009) 126-134](S002191500800779X)(10.1016/j.atherosclerosis.2008.11.011)
AUTORES: Brito, PM; Devillard, R; Nègre Salvayre, A; Almeida, LM; Dinis, TCP; Salvayre, R; Augé, N;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: Atherosclerosis
AUTORES: Brito, PM; Devillard, R; Nègre Salvayre, A; Almeida, LM; Dinis, TCP; Salvayre, R; Augé, N;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: Atherosclerosis
INDEXADO EM: Scopus
4
TÃTULO: Polyphenols as food bioactive compounds in the context of Autism Spectrum Disorders: A critical mini-review Full Text
AUTORES: Diana Serra; Leonor M Almeida; Teresa C P Dinis;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: NEUROSCIENCE AND BIOBEHAVIORAL REVIEWS, VOLUME: 102
AUTORES: Diana Serra; Leonor M Almeida; Teresa C P Dinis;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: NEUROSCIENCE AND BIOBEHAVIORAL REVIEWS, VOLUME: 102
INDEXADO EM: Scopus WOS
5
TÃTULO: Resveratrol inhibits the mTOR mitogenic signaling evoked by oxidized LDL in smooth muscle cells (vol 205, pg 126, 2009) Full Text
AUTORES: Paula M Brito; Raphael Devillard; Anne Negre Salvayre; Leonor M Almeida; Teresa C P Dinis; Robert Salvayre; Nathalie Auge;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: ATHEROSCLEROSIS, VOLUME: 285
AUTORES: Paula M Brito; Raphael Devillard; Anne Negre Salvayre; Leonor M Almeida; Teresa C P Dinis; Robert Salvayre; Nathalie Auge;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: ATHEROSCLEROSIS, VOLUME: 285
INDEXADO EM: WOS
6
TÃTULO: Polyphenols in the management of brain disorders: Modulation of the microbiota-gut-brain axis
AUTORES: Serra, D; Almeida, LM; Dinis, TCP;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: Advances in Food and Nutrition Research
AUTORES: Serra, D; Almeida, LM; Dinis, TCP;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: Advances in Food and Nutrition Research
INDEXADO EM: Scopus
7
TÃTULO: The Impact of Chronic Intestinal Inflammation on Brain Disorders: the Microbiota-Gut-Brain Axis Full Text
AUTORES: Diana Serra; Leonor M Almeida; Teresa C P Dinis;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: MOLECULAR NEUROBIOLOGY, VOLUME: 56, NÚMERO: 10
AUTORES: Diana Serra; Leonor M Almeida; Teresa C P Dinis;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: MOLECULAR NEUROBIOLOGY, VOLUME: 56, NÚMERO: 10
INDEXADO EM: Scopus WOS
8
TÃTULO: Improving the anti-inflammatory activity of 5-aminosalicylic acid by combination with cyanidin-3-glucoside: An in vitro study Full Text
AUTORES: Sonia R Pereira; Leonor M Almeida; Teresa C P Dinis;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS, VOLUME: 63
AUTORES: Sonia R Pereira; Leonor M Almeida; Teresa C P Dinis;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS, VOLUME: 63
INDEXADO EM: WOS
9
TÃTULO: Dietary polyphenols: A novel strategy to modulate microbiota-gut-brain axis
AUTORES: Serra, D; Almeida, LM; Dinis, TCP;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, VOLUME: 78
AUTORES: Serra, D; Almeida, LM; Dinis, TCP;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, VOLUME: 78
10
TÃTULO: Luteolin suppresses the JAK/STAT pathway in a cellular model of intestinal inflammation
AUTORES: Nunes, C; Almeida, L; Barbosa, RM; Laranjinha, J;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: Food and Function, VOLUME: 8, NÚMERO: 1
AUTORES: Nunes, C; Almeida, L; Barbosa, RM; Laranjinha, J;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: Food and Function, VOLUME: 8, NÚMERO: 1