Raquel de Pinho Ferreira Guiné
AuthID: R-000-F6Z
1
TÃTULO: Reference dietary patterns in Portugal: Mediterranean diet vs Atlantic diet
AUTORES: Guine, Raquel P. F.; Florenca, Sofia G.; Amaral, Ana Luisa; Costa, Cristina A.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: OPEN AGRICULTURE, VOLUME: 10, NÚMERO: 1
AUTORES: Guine, Raquel P. F.; Florenca, Sofia G.; Amaral, Ana Luisa; Costa, Cristina A.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: OPEN AGRICULTURE, VOLUME: 10, NÚMERO: 1
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


2
TÃTULO: Consumer Knowledge about Dietary Relevance of Fruits and Vegetables: A Study Involving Participants from Portugal and France
AUTORES: Le Turc, Nolwenn; Silva, Ana Jaquelina; Florenca, Sofia G.; Raposo, Antonio; Goncalves, Joao Carlos; Lima, Maria Joao; Teixeira Lemos, Edite; Guine, Raquel P. F.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 2
AUTORES: Le Turc, Nolwenn; Silva, Ana Jaquelina; Florenca, Sofia G.; Raposo, Antonio; Goncalves, Joao Carlos; Lima, Maria Joao; Teixeira Lemos, Edite; Guine, Raquel P. F.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 2
3
TÃTULO: Food Literacy Assessment of a Sample of Romanian Higher Education Students
AUTORES: Boariu, Sorina Madalina; Scutariu, Ana Maria; Pintilei, Delia Reurean; Tarcea, Monica; Guine, Raquel P. F.; Ferreira, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SUSTAINABILITY, VOLUME: 16, NÚMERO: 3
AUTORES: Boariu, Sorina Madalina; Scutariu, Ana Maria; Pintilei, Delia Reurean; Tarcea, Monica; Guine, Raquel P. F.; Ferreira, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SUSTAINABILITY, VOLUME: 16, NÚMERO: 3
4
TÃTULO: Psychometric Evaluation of the Food Life Questionnaire-Short Form among Brazilian Adult Women
AUTORES: de Sousa, Edilene Marcia; Resende, Thaina Richelli Oliveira; Alvarenga, Marle dos Santos; Raposo, Antonio; Teixeira Lemos, Edite; Guine, Raquel; Alturki, Hmidan A.; de Carvalho, Pedro Henrique Berbert;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 7
AUTORES: de Sousa, Edilene Marcia; Resende, Thaina Richelli Oliveira; Alvarenga, Marle dos Santos; Raposo, Antonio; Teixeira Lemos, Edite; Guine, Raquel; Alturki, Hmidan A.; de Carvalho, Pedro Henrique Berbert;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 7
5
TÃTULO: Rediscovering Portuguese White Crowberries (Corema album): Cultural Insights and Nutritional Significance
AUTORES: Cunha, Ana Margarida ; Pereira, Andreia; Cardoso, Ana Paula; da Silva, Aida Moreira; Barroca, Maria Joao; Guine, Raquel P. F.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 9
AUTORES: Cunha, Ana Margarida ; Pereira, Andreia; Cardoso, Ana Paula; da Silva, Aida Moreira; Barroca, Maria Joao; Guine, Raquel P. F.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 9
6
TÃTULO: Milk: A Nutritive and Healthy Food? Consumer Perspective from French and Portuguese Participants
AUTORES: Brejon, Marius; Tavares, Francisca; Florenca, Sofia G.; Goncalves, Joao Carlos; Barroca, Maria Joao; Guine, Raquel P. F.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 9
AUTORES: Brejon, Marius; Tavares, Francisca; Florenca, Sofia G.; Goncalves, Joao Carlos; Barroca, Maria Joao; Guine, Raquel P. F.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 9
7
TÃTULO: Effects of Soaking and Germination Treatments on the Nutritional, Anti-Nutritional, and Bioactive Characteristics of Adzuki Beans (Vigna angularis L.) and Lima Beans (Phaseolus lunatus L.)
AUTORES: Rizvi, Qurat Ul Eain Hyder; Guine, Raquel P. F.; Ahmed, Naseer; Sheikh, Mohd Aaqib; Sharma, Paras; Sheikh, Imran; Yadav, Ajar Nath; Kumar, Krishan;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 9
AUTORES: Rizvi, Qurat Ul Eain Hyder; Guine, Raquel P. F.; Ahmed, Naseer; Sheikh, Mohd Aaqib; Sharma, Paras; Sheikh, Imran; Yadav, Ajar Nath; Kumar, Krishan;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 9
8
TÃTULO: Biological and antioxidant activities of Physalis peruviana
AUTORES: Raquel Guiné; Iara Bruno; Manuela Ferreira; Sofia Florença;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Handbook of Goldenberry (Physalis peruviana): Cultivation, Processing, Chemistry, and Functionality
AUTORES: Raquel Guiné; Iara Bruno; Manuela Ferreira; Sofia Florença;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Handbook of Goldenberry (Physalis peruviana): Cultivation, Processing, Chemistry, and Functionality
INDEXADO EM:
Scopus

9
TÃTULO: Edible Insects - Exotic Food or Gastronomic Innovation? Study Involving 14 Countries
AUTORES: Guine, Raquel P. F.; Florenca, Sofia G.; Bartkiene, Elena; Tarcea, Monica; Chuck Hernandez, Cristina; Djekic, Ilija; Matek Saric, Marijana; Boustani, Nada M.; Korzeniowska, Malgorzata; Klava, Dace; Papageorgiou, Maria; Fresno Baro, Jose Maria; Cernelic Bizjak, Masa; Damarli, Emel; Ferreira, Vanessa; Costa, Cristina A.; Correia, Paula M. R.; Ferreira, Manuela; Cardoso, Ana P.; Campos, Sofia; ...Mais
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY
AUTORES: Guine, Raquel P. F.; Florenca, Sofia G.; Bartkiene, Elena; Tarcea, Monica; Chuck Hernandez, Cristina; Djekic, Ilija; Matek Saric, Marijana; Boustani, Nada M.; Korzeniowska, Malgorzata; Klava, Dace; Papageorgiou, Maria; Fresno Baro, Jose Maria; Cernelic Bizjak, Masa; Damarli, Emel; Ferreira, Vanessa; Costa, Cristina A.; Correia, Paula M. R.; Ferreira, Manuela; Cardoso, Ana P.; Campos, Sofia; ...Mais
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF CULINARY SCIENCE & TECHNOLOGY
10
TÃTULO: Chestnut as a culinary ingredient: Analysis of recipes and proposed innovative thematic menu
AUTORES: Florenca, Sofia G.; Correia, Paula M. R.; Lima, Maria Joao; Teixeira Lemos, Edite; Costa, Cristina A.; Guine, Raquel P. F.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, VOLUME: 37
AUTORES: Florenca, Sofia G.; Correia, Paula M. R.; Lima, Maria Joao; Teixeira Lemos, Edite; Costa, Cristina A.; Guine, Raquel P. F.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, VOLUME: 37