Maria de Fátima Gomes Fernandes
AuthID: R-000-R2V
1
TÃTULO: Adding value to marine invaders by exploring the potential of Sargassum muticum (Yendo) Fensholt phlorotannin extract on targets underlying metabolic changes in diabetes Full Text
AUTORES: Barbosa, M; Fernandes, F; Carlos, MJ; Valentao, P ; Andrade, PB ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS, VOLUME: 59
AUTORES: Barbosa, M; Fernandes, F; Carlos, MJ; Valentao, P ; Andrade, PB ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS, VOLUME: 59
2
TÃTULO: Exploring the Biotechnological Value of Marine Invertebrates: A Closer Look at the Biochemical and Antioxidant Properties of Sabella spallanzanii and Microcosmus squamiger Full Text
AUTORES: Pan, YL; Rodrigues, MJ; Pereira, CG; Engrola, S; Colen, R; Mansinhos, I; Romano, A; Andrade, PB; Fernandes, F; Custodio, L;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: ANIMALS, VOLUME: 11, NÚMERO: 12
AUTORES: Pan, YL; Rodrigues, MJ; Pereira, CG; Engrola, S; Colen, R; Mansinhos, I; Romano, A; Andrade, PB; Fernandes, F; Custodio, L;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: ANIMALS, VOLUME: 11, NÚMERO: 12
3
TÃTULO: Anti-inflammatory properties of Xylopia aethiopica leaves: Interference with pro-inflammatory cytokines in THP-1-derived macrophages and flavonoid profiling Full Text
AUTORES: Tiago Macedo; Vera Ribeiro; Andreia P Oliveira; David M Pereira ; Fatima Fernandes; Nelson G. M. Gomes ; Luisa Araujo; Patricia Valentao ; Paula B Andrade ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY, VOLUME: 248
AUTORES: Tiago Macedo; Vera Ribeiro; Andreia P Oliveira; David M Pereira ; Fatima Fernandes; Nelson G. M. Gomes ; Luisa Araujo; Patricia Valentao ; Paula B Andrade ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY, VOLUME: 248
4
TÃTULO: Echium plantagineum L. honey: Search of pyrrolizidine alkaloids and polyphenols, anti-inflammatory potential and cytotoxicity Full Text
AUTORES: Rute Moreira; Fatima Fernandes; Patricia Valentao ; David M Pereira ; Paula B Andrade ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 328
AUTORES: Rute Moreira; Fatima Fernandes; Patricia Valentao ; David M Pereira ; Paula B Andrade ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 328
5
TÃTULO: Alkaloids in the valorization of European Lupinus spp. seeds crop Full Text
AUTORES: Sara C Q Magalhaes; Fatima Fernandes; Ana R J Cabrita ; Antonio J M Fonseca; Patricia Valentao ; Paula B Andrade;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, VOLUME: 95
AUTORES: Sara C Q Magalhaes; Fatima Fernandes; Ana R J Cabrita ; Antonio J M Fonseca; Patricia Valentao ; Paula B Andrade;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, VOLUME: 95
INDEXADO EM: WOS
6
TÃTULO: Accumulation of primary and secondary metabolites in edible jackfruit seed tissues and scavenging of reactive nitrogen species
AUTORES: Fernandes, F; Ferreres, F; Gil Izquierdo, A; Oliveira, AP; Valentão, P ; Andrade, PB;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 233
AUTORES: Fernandes, F; Ferreres, F; Gil Izquierdo, A; Oliveira, AP; Valentão, P ; Andrade, PB;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 233
INDEXADO EM: Scopus
7
TÃTULO: Alkaloids in the valorization of European Lupinus spp. seeds crop Full Text
AUTORES: Magalhães, SCQ; Fernandes, F; Cabrita, ARJ ; Fonseca, AJM ; Valentão, P ; Andrade, PB ;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: Industrial Crops and Products, VOLUME: 95
AUTORES: Magalhães, SCQ; Fernandes, F; Cabrita, ARJ ; Fonseca, AJM ; Valentão, P ; Andrade, PB ;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: Industrial Crops and Products, VOLUME: 95
8
TÃTULO: Identification of Vitis vinifera L. grape berry skin color mutants and polyphenolic profile Full Text
AUTORES: Vanessa Ferreira; Fatima Fernandes; Olinda Pinto Carnide; Patricia Valentao ; Virgilio Falco; Juan P Pedro Martin; Jesus M Maria Ortiz; Rosa Arroyo Garcia; Paula B Andrade ; Isaura Castro;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 194
AUTORES: Vanessa Ferreira; Fatima Fernandes; Olinda Pinto Carnide; Patricia Valentao ; Virgilio Falco; Juan P Pedro Martin; Jesus M Maria Ortiz; Rosa Arroyo Garcia; Paula B Andrade ; Isaura Castro;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 194
9
TÃTULO: The pigments of kelps (Ochrophyta) as part of the flexible response to highly variable marine environments Full Text
AUTORES: Fatima Fernandes; Mariana Barbosa ; Andreia P Oliveira; Isabel C Azevedo; Sousa PInto, Isabel ; Patricia Valento ; Paula B Andrade ;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY, VOLUME: 28, NÚMERO: 6
AUTORES: Fatima Fernandes; Mariana Barbosa ; Andreia P Oliveira; Isabel C Azevedo; Sousa PInto, Isabel ; Patricia Valento ; Paula B Andrade ;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY, VOLUME: 28, NÚMERO: 6
10
TÃTULO: Effects of Colored and Noncolored Phenolics of Echium plantagineum L. Bee Pollen in Caco-2 Cells under Oxidative Stress Induced by tert-Butyl Hydroperoxide Full Text
AUTORES: Carla Sousa; Eduarda Moita; Patricia Valentao ; Fatima Fernandes; Pedro Monteiro; Paula B Andrade ;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 63, NÚMERO: 7
AUTORES: Carla Sousa; Eduarda Moita; Patricia Valentao ; Fatima Fernandes; Pedro Monteiro; Paula B Andrade ;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 63, NÚMERO: 7