Filomena Augusta Almeida e Silva
AuthID: R-000-RZ2
1
TÃTULO: Developing ethyl lauroyl arginate antimicrobial films to combat Listeria monocytogenes in cured ham
AUTORES: Nicolás Gracia-Vallés; Fernando Ruiz-Torrubia; Scott G Mitchell; Cristina Nerín; Filomena Silva;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Food Control, VOLUME: 141
AUTORES: Nicolás Gracia-Vallés; Fernando Ruiz-Torrubia; Scott G Mitchell; Cristina Nerín; Filomena Silva;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Food Control, VOLUME: 141
2
TÃTULO: Mechanochemically Scaled-Up Alpha Cyclodextrin Nanosponges: Their Safety and Effectiveness as Ethylene Scavenger
AUTORES: David Rupérez; Nicolás Gracia-Vallés; Eva Clavero; Filomena Silva; Cristina Nerín;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Nanomaterials, VOLUME: 12, NÚMERO: 17
AUTORES: David Rupérez; Nicolás Gracia-Vallés; Eva Clavero; Filomena Silva; Cristina Nerín;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Nanomaterials, VOLUME: 12, NÚMERO: 17
3
TÃTULO: Olive cake and leaf extracts as valuable sources of antioxidant and antimicrobial compounds: a comparative study
AUTORES: Moudache, M; Silva, F; Nerin, C; Zaidi, F;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: WASTE AND BIOMASS VALORIZATION, VOLUME: 12, NÚMERO: 3
AUTORES: Moudache, M; Silva, F; Nerin, C; Zaidi, F;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: WASTE AND BIOMASS VALORIZATION, VOLUME: 12, NÚMERO: 3
4
TÃTULO: Coriandrum sativum L.: Characterization, Biological Activities, and Applications
AUTORES: Filomena Silva; Celia Domeño; Fernanda C Domingues;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: Nuts and Seeds in Health and Disease Prevention
AUTORES: Filomena Silva; Celia Domeño; Fernanda C Domingues;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: Nuts and Seeds in Health and Disease Prevention
INDEXADO EM: Scopus
5
TÃTULO: Encapsulation Systems for Antimicrobial Food Packaging Components: An Update
AUTORES: Raquel Becerril; Cristina Nerín; Filomena Silva;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: Molecules, VOLUME: 25, NÚMERO: 5
AUTORES: Raquel Becerril; Cristina Nerín; Filomena Silva;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: Molecules, VOLUME: 25, NÚMERO: 5
6
TÃTULO: Encapsulation of coriander essential oil in cyclodextrin nanosponges: A new strategy to promote its use in controlled-release active packaging Full Text
AUTORES: Silva, F; Caldera, F; Trotta, F; Nerin, C; Domingues, FC;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 56
AUTORES: Silva, F; Caldera, F; Trotta, F; Nerin, C; Domingues, FC;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 56
7
TÃTULO: Antimicrobial activity of biocomposite films containing cellulose nanofibrils and ethyl lauroyl arginate Full Text
AUTORES: Silva, F; Gracia, N; McDonagh, BH; Domingues, FC; Nerin, C; Chinga Carrasco, G;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE, VOLUME: 54, NÚMERO: 18
AUTORES: Silva, F; Gracia, N; McDonagh, BH; Domingues, FC; Nerin, C; Chinga Carrasco, G;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE, VOLUME: 54, NÚMERO: 18
8
TÃTULO: Encapsulation of cinnamon oil in cyclodextrin nanosponges and their potential use for antimicrobial food packaging Full Text
AUTORES: Simionato, I; Domingues, FC; Nerin, C; Silva, F;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 132
AUTORES: Simionato, I; Domingues, FC; Nerin, C; Silva, F;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 132
9
TÃTULO: Preventing fungal growth on heritage paper with antifungal and cellulase inhibiting magnesium oxide nanoparticles
AUTORES: Isabel Franco Castillo; Esther García Guillén; Jesús M. de la Fuente; Filomena Silva; Scott G Mitchell;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: Journal of Materials Chemistry B, VOLUME: 7, NÚMERO: 41
AUTORES: Isabel Franco Castillo; Esther García Guillén; Jesús M. de la Fuente; Filomena Silva; Scott G Mitchell;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: Journal of Materials Chemistry B, VOLUME: 7, NÚMERO: 41
10
TÃTULO: Control microbial growth on fresh chicken meat using pinosylvin inclusion complexes based packaging absorbent pads Full Text
AUTORES: Silva, F; Domingues, FC; Nerin, C;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 89
AUTORES: Silva, F; Domingues, FC; Nerin, C;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 89