Ricardo Nuno Henriques Graça Alves
AuthID: R-000-T1W
1
TÃTULO: Ocean acidification will not affect the shell strength of juveniles of the commercial clam species Chamelea gallina: Implications of the local alkalinization of seawater Full Text
AUTORES: Sordo, Laura; Esteves, Eduardo; Valente, Joana F. A.; Jaime Aníbal; Duarte, Catarina; Alves, Nuno; Baptista, Teresa; Gaspar, Miguel B.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MARINE ENVIRONMENTAL RESEARCH, VOLUME: 202
AUTORES: Sordo, Laura; Esteves, Eduardo; Valente, Joana F. A.; Jaime Aníbal; Duarte, Catarina; Alves, Nuno; Baptista, Teresa; Gaspar, Miguel B.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MARINE ENVIRONMENTAL RESEARCH, VOLUME: 202
2
TÃTULO: Bioaccumulation and ecotoxicological responses of juvenile white seabream (Diplodus sargus) exposed to triclosan, warming and acidification Full Text
AUTORES: Maulvault, AL; Camacho, C; Barbosa, V; Alves, R; Anacleto, P; Cunha, SC; Fernandes, JO ; Pousao Ferreira, P; Paula, JR; Rosa, R; Diniz, M; Marques, A;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: ENVIRONMENTAL POLLUTION, VOLUME: 245
AUTORES: Maulvault, AL; Camacho, C; Barbosa, V; Alves, R; Anacleto, P; Cunha, SC; Fernandes, JO ; Pousao Ferreira, P; Paula, JR; Rosa, R; Diniz, M; Marques, A;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: ENVIRONMENTAL POLLUTION, VOLUME: 245
3
TÃTULO: Integrated multi-biomarker responses of juvenile seabass to diclofenac, warming and acidification co-exposure Full Text
AUTORES: Maulvault, AL; Barbosa, V; Alves, R; Anacleto, P; Camacho, C; Cunha, S; Fernandes, JO ; Ferreira, PP; Rosa, R; Marques, A; Diniz, M;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: AQUATIC TOXICOLOGY, VOLUME: 202
AUTORES: Maulvault, AL; Barbosa, V; Alves, R; Anacleto, P; Camacho, C; Cunha, S; Fernandes, JO ; Ferreira, PP; Rosa, R; Marques, A; Diniz, M;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: AQUATIC TOXICOLOGY, VOLUME: 202
4
TÃTULO: Effects of steaming on contaminants of emerging concern levels in seafood Full Text
AUTORES: Barbosa, V; Maulvault, AL; Alves, RN; Kwadijk, C; Kotterman, M; Tediosi, A; Fernandez Tejedor, M; Sloth, JJ; Granby, K; Rasmussen, RR; Robbens, J; De Witte, B; Trabalon, L; Fernandes, JO ; Cunha, SC; Marque, A;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 118
AUTORES: Barbosa, V; Maulvault, AL; Alves, RN; Kwadijk, C; Kotterman, M; Tediosi, A; Fernandez Tejedor, M; Sloth, JJ; Granby, K; Rasmussen, RR; Robbens, J; De Witte, B; Trabalon, L; Fernandes, JO ; Cunha, SC; Marque, A;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 118
5
TÃTULO: Preliminary assessment of galaxolide bioaccessibility in raw and cooked FISH Full Text
AUTORES: Laura Trabalon; Ricardo N Alves; Oscar Castro; Marti Nadal; Francesc Borrull; Eva Pocurull; Antonio Marques;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 122
AUTORES: Laura Trabalon; Ricardo N Alves; Oscar Castro; Marti Nadal; Francesc Borrull; Eva Pocurull; Antonio Marques;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 122
INDEXADO EM: WOS
6
TÃTULO: In vitro bioaccessibility of the marine biotoxins okadaic acid, dinophysistoxin-2 and their 7-O-acyl fatty acid ester derivatives in raw and steamed shellfish Full Text
AUTORES: Diana Manita; Ricardo N Alves; Ana Catarina Braga; Fabiola H S Fogaca; Antonio Marques; Pedro Reis Costa ;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 101
AUTORES: Diana Manita; Ricardo N Alves; Ana Catarina Braga; Fabiola H S Fogaca; Antonio Marques; Pedro Reis Costa ;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 101
INDEXADO EM: WOS
7
TÃTULO: First approach to assess the bioaccessibility of bisphenol A in canned seafood Full Text
AUTORES: Sara C Cunha; Ricardo N Alves; Jose O Fernandes ; Susana Casal ; Antonio Marques;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 232
AUTORES: Sara C Cunha; Ricardo N Alves; Jose O Fernandes ; Susana Casal ; Antonio Marques;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 232
8
TÃTULO: In vitro bioaccessibility of the marine biotoxin okadaic acid in shellfish Full Text
AUTORES: Ana C Braga; Ricardo N Alves; Ana L Maulvault; Vera Barbosa; Antonio Marques; Pedro R Costa ;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 89
AUTORES: Ana C Braga; Ricardo N Alves; Ana L Maulvault; Vera Barbosa; Antonio Marques; Pedro R Costa ;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 89
9
TÃTULO: The transcriptome of metamorphosing flatfish Full Text
AUTORES: Ricardo N Alves; Ana S Gomes; Kurt Stueber; Mbaye Tine; Thorne, MAS; Smaradottir, H; Richard Reinhard; Clark, MS; Ivar Ronnestad; Deborah M Power ;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: BMC GENOMICS, VOLUME: 17, NÚMERO: 1
AUTORES: Ricardo N Alves; Ana S Gomes; Kurt Stueber; Mbaye Tine; Thorne, MAS; Smaradottir, H; Richard Reinhard; Clark, MS; Ivar Ronnestad; Deborah M Power ;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: BMC GENOMICS, VOLUME: 17, NÚMERO: 1
10
TÃTULO: Augmented reality system to assist inexperienced pool players
AUTORES: Luís Carlos Sousa; Ricardo Alves; Rodrigues, JMF ;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: Computational Visual Media, VOLUME: 2, NÚMERO: 2
AUTORES: Luís Carlos Sousa; Ricardo Alves; Rodrigues, JMF ;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: Computational Visual Media, VOLUME: 2, NÚMERO: 2