Marlene Andreia Pereira Costa
AuthID: R-001-WWA
1
TÃTULO: Cholesteryl Phenolipids as Potential Biomembrane Antioxidants Full Text
AUTORES: Costa, Vania; Costa, Marlene; Arques, Francisca; Ferreira, Mariana ; Gameiro, Paula; Geraldo, Dulce; Monteiro, Luis S.; Paiva Martins, Fatima;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 20
AUTORES: Costa, Vania; Costa, Marlene; Arques, Francisca; Ferreira, Mariana ; Gameiro, Paula; Geraldo, Dulce; Monteiro, Luis S.; Paiva Martins, Fatima;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 20
2
TÃTULO: Anxiety, concerns and COVID-19: Cross-country perspectives from families and individuals with neurodevelopmental conditions
AUTORES: Sideropoulos, Vassilis; Van Herwegen, Jo; Meuleman, Ben; Alessandri, Michael; Alnemary, Faisal M.; Rad, Jamal Amani; Lavenex, Pamela A. Banta; Bolshakov, Nikita; Bolte, Sven; Buffle, Paulina; Cai, Ru Y.; Campos, Ruth; Chirita Emandi, Adela; Costa, Andreia P.; Costanzo, Floriana; Des Portes, Vincent; Dukes, Daniel; Faivre, Laurence; Famelart, Nawelle; Fisher, Marisa H.; ...Mais
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF GLOBAL HEALTH, VOLUME: 13
AUTORES: Sideropoulos, Vassilis; Van Herwegen, Jo; Meuleman, Ben; Alessandri, Michael; Alnemary, Faisal M.; Rad, Jamal Amani; Lavenex, Pamela A. Banta; Bolshakov, Nikita; Bolte, Sven; Buffle, Paulina; Cai, Ru Y.; Campos, Ruth; Chirita Emandi, Adela; Costa, Andreia P.; Costanzo, Floriana; Des Portes, Vincent; Dukes, Daniel; Faivre, Laurence; Famelart, Nawelle; Fisher, Marisa H.; ...Mais
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF GLOBAL HEALTH, VOLUME: 13
INDEXADO EM: Scopus WOS
3
TÃTULO: Unexpected Antioxidant Efficiency of Chlorogenic Acid Phenolipids in Fish Oil-in-Water Nanoemulsions: An Example of How Relatively Low Interfacial Concentrations Can Make Antioxidants to Be Inefficient Full Text
AUTORES: Costa, M; Losada Barreiro, S; Vicente, A ; Bravo Diaz, C; Paiva Martins, F ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 27, NÚMERO: 3
AUTORES: Costa, M; Losada Barreiro, S; Vicente, A ; Bravo Diaz, C; Paiva Martins, F ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 27, NÚMERO: 3
4
TÃTULO: Effects of Emulsion Droplet Size on the Distribution and Efficiency of Antioxidants
AUTORES: Marlene Costa; Sonia Losada-Barreiro; Carlos Bravo-Díaz; Fátima Paiva-Martins ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Lipid Oxidation in Food and Biological Systems
AUTORES: Marlene Costa; Sonia Losada-Barreiro; Carlos Bravo-Díaz; Fátima Paiva-Martins ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Lipid Oxidation in Food and Biological Systems
INDEXADO EM: CrossRef
5
TÃTULO: Olive Oil Phenolic Compounds as Antioxidants in Functional Foods: Description, Sources and Stability
AUTORES: Marlene Costa; Fátima Paiva-Martins ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Lipid Oxidation in Food and Biological Systems
AUTORES: Marlene Costa; Fátima Paiva-Martins ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Lipid Oxidation in Food and Biological Systems
6
TÃTULO: Control of Lipid Oxidation in Oil-in Water Emulsions: Effects of Antioxidant Partitioning and Surfactant Concentration
AUTORES: Marlene Costa; Fátima Paiva-Martins ; Carlos Bravo-Díaz; Sonia Losada-Barreiro;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Lipid Oxidation in Food and Biological Systems
AUTORES: Marlene Costa; Fátima Paiva-Martins ; Carlos Bravo-Díaz; Sonia Losada-Barreiro;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Lipid Oxidation in Food and Biological Systems
7
TÃTULO: Olive oil oleogels as strategy to confer nutritional advantages to burgers Full Text
AUTORES: Lopes, Rafaela; Costa, Vania; Costa, Marlene; Paiva Martins, Fatima ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 397
AUTORES: Lopes, Rafaela; Costa, Vania; Costa, Marlene; Paiva Martins, Fatima ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 397
8
TÃTULO: A biochemical perspective on the fate of virgin olive oil phenolic compounds <i>in vivo</i> Full Text
AUTORES: Costa, Marlene; Costa, Vania; Lopes, Margarida; Paiva Martins, Fatima ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
AUTORES: Costa, Marlene; Costa, Vania; Lopes, Margarida; Paiva Martins, Fatima ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
9
TÃTULO: Anti-Inflammatory Activity of Olive Oil Polyphenols-The Role of Oleacein and Its Metabolites
AUTORES: Costa, Vania; Costa, Marlene; Videira, Romeu Antonio; Andrade, Paula Branquinho ; Paiva Martins, Fatima ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: BIOMEDICINES, VOLUME: 10, NÚMERO: 11
AUTORES: Costa, Vania; Costa, Marlene; Videira, Romeu Antonio; Andrade, Paula Branquinho ; Paiva Martins, Fatima ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: BIOMEDICINES, VOLUME: 10, NÚMERO: 11
10
TÃTULO: A new family of hydroxytyrosol phenolipids for the antioxidant protection of liposomal systems Full Text
AUTORES: Rafaela Lopes; Marlene Costa; Ferreira, Mariana ; Gameiro, Paula ; Fatima Paiva Martins ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-BIOMEMBRANES, VOLUME: 1863, NÚMERO: 2
AUTORES: Rafaela Lopes; Marlene Costa; Ferreira, Mariana ; Gameiro, Paula ; Fatima Paiva Martins ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-BIOMEMBRANES, VOLUME: 1863, NÚMERO: 2