Nelson Filipe Lopes Machado
AuthID: R-000-Q6T
1
TÃTULO: Uncovering the effects of kaolin on balancing berry phytohormones and quality attributes of Vitis vinifera grown in warm-temperate climate regions Full Text
AUTORES: Bernardo, S; Dinis, LT; Machado, N; Barros, A; Pitarch Bielsa, M; Malheiro, AC; Gomez Cadenas, A; Moutinho Pereira, J;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, VOLUME: 102, NÚMERO: 2
AUTORES: Bernardo, S; Dinis, LT; Machado, N; Barros, A; Pitarch Bielsa, M; Malheiro, AC; Gomez Cadenas, A; Moutinho Pereira, J;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, VOLUME: 102, NÚMERO: 2
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
2
TÃTULO: Fine-tuning of grapevine xanthophyll-cycle and energy dissipation under Mediterranean conditions by kaolin particle-film
AUTORES: Bernardo, S; Rodrigo, MJ; Vives Peris, V; Gomez Cadenas, A; Zacarias, L; Machado, N; Moutinho Pereira, J; Dinis, LT;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: SCIENTIA HORTICULTURAE, VOLUME: 291
AUTORES: Bernardo, S; Rodrigo, MJ; Vives Peris, V; Gomez Cadenas, A; Zacarias, L; Machado, N; Moutinho Pereira, J; Dinis, LT;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: SCIENTIA HORTICULTURAE, VOLUME: 291
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
3
TÃTULO: Application of Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) techniques in the mid-IR (MIR) and near-IR (NIR) spectroscopy to determine n-alkane and long-chain alcohol contents in plant species and faecal samples Full Text
AUTORES: Ferreira, Luis; Machado, Nelson; Gouvinhas, Irene; Santos, Sara; Celaya, Rafael; Rodrigues, Miguel; Barros, Ana;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR SPECTROSCOPY, VOLUME: 280
AUTORES: Ferreira, Luis; Machado, Nelson; Gouvinhas, Irene; Santos, Sara; Celaya, Rafael; Rodrigues, Miguel; Barros, Ana;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR SPECTROSCOPY, VOLUME: 280
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
4
TÃTULO: Particle film technology modulates xanthophyll cycle and photochemical dynamics of grapevines grown in the Douro Valley Full Text
AUTORES: Bernardo, S; Dinis, LT; Luzio, A; Machado, N; Vives Peris, V; Lopez Climent, MF; Gomez Cadenas, A; Zacarias, L; Rodrigo, MJ; Malheiro, AC; Correia, C; Moutinho Pereira, J;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY, VOLUME: 162
AUTORES: Bernardo, S; Dinis, LT; Luzio, A; Machado, N; Vives Peris, V; Lopez Climent, MF; Gomez Cadenas, A; Zacarias, L; Rodrigo, MJ; Malheiro, AC; Correia, C; Moutinho Pereira, J;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY, VOLUME: 162
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
5
TÃTULO: Kaolin Application Modulates Grapevine Photochemistry and Defence Responses in Distinct Mediterranean-Type Climate Vineyards
AUTORES: Bernardo, S; Luzio, A; Machado, N; Ferreira, H; Vives Peris, V; Malheiro, AC; Correia, C; Gomez Cadenas, A; Moutinho Pereira, J; Dinis, LT;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: AGRONOMY-BASEL, VOLUME: 11, NÚMERO: 3
AUTORES: Bernardo, S; Luzio, A; Machado, N; Ferreira, H; Vives Peris, V; Malheiro, AC; Correia, C; Gomez Cadenas, A; Moutinho Pereira, J; Dinis, LT;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: AGRONOMY-BASEL, VOLUME: 11, NÚMERO: 3
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
6
TÃTULO: Potential of Legumes: Nutritional Value, Bioactive Properties, Innovative Food Products, and Application of Eco-friendly Tools for Their Assessment Full Text
AUTORES: Carbas, B; Machado, N; Pathania, S; Brites, C; Rosa, EAS; Barros, AIB;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD REVIEWS INTERNATIONAL, VOLUME: 39, NÚMERO: 1
AUTORES: Carbas, B; Machado, N; Pathania, S; Brites, C; Rosa, EAS; Barros, AIB;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD REVIEWS INTERNATIONAL, VOLUME: 39, NÚMERO: 1
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
7
TÃTULO: Kaolin impacts on hormonal balance, polyphenolic composition and oenological parameters in red grapevine berries during ripening Full Text
AUTORES: Bernardo, S; Dinis, LT; Machado, N; Barros, A; Pitarch Bielsa, M; Gomez Cadenas, A; Moutinho Pereira, J;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: JOURNAL OF BERRY RESEARCH, VOLUME: 11, NÚMERO: 3
AUTORES: Bernardo, S; Dinis, LT; Machado, N; Barros, A; Pitarch Bielsa, M; Gomez Cadenas, A; Moutinho Pereira, J;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: JOURNAL OF BERRY RESEARCH, VOLUME: 11, NÚMERO: 3
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
8
TÃTULO: Comparison of near-infrared (NIR) and mid-infrared (MIR) spectroscopy for the determination of nutritional and antinutritional parameters in common beans Full Text
AUTORES: Carbas, B; Machado, N; Oppolzer, D; Ferreira, L; Brites, C; Rosa, EAS; Barros, AIRNA;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 306
AUTORES: Carbas, B; Machado, N; Oppolzer, D; Ferreira, L; Brites, C; Rosa, EAS; Barros, AIRNA;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 306
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
9
TÃTULO: Assessment of quality parameters and phytochemical content of thirty 'Tempranillo' grape clones for varietal improvement in two distinct sub-regions of Douro Full Text
AUTORES: Lemos, AM; Machadop, N; Egea Cortines, M; Barros, AI;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: SCIENTIA HORTICULTURAE, VOLUME: 262
AUTORES: Lemos, AM; Machadop, N; Egea Cortines, M; Barros, AI;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: SCIENTIA HORTICULTURAE, VOLUME: 262
NO MEU: CIÊNCIAVITAE
10
TÃTULO: Nutrients, Antinutrients, Phenolic Composition, and Antioxidant Activity of Common Bean Cultivars and their Potential for Food Applications
AUTORES: Carbas, B; Machado, N; Oppolzer, D; Ferreira, L; Queiroz, M; Brites, C; Rosa, EAS; Barros, AIRNA;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 9, NÚMERO: 2
AUTORES: Carbas, B; Machado, N; Oppolzer, D; Ferreira, L; Queiroz, M; Brites, C; Rosa, EAS; Barros, AIRNA;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 9, NÚMERO: 2
NO MEU: CIÊNCIAVITAE