Ilda Maria Justino Caldeira
AuthID: R-00H-24R
1
TÃTULO: Characterisation of Low Molecular Weight Compounds of Strawberry Tree (Arbutus unedo L.) Fruit Spirit Aged with Oak Wood
AUTORES: Anjos, Ofelia; Antunes, Carlos A. L.; Oliveira Alves, Sheila; Canas, Sara; Caldeira, Ilda;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 10, NÚMERO: 5
AUTORES: Anjos, Ofelia; Antunes, Carlos A. L.; Oliveira Alves, Sheila; Canas, Sara; Caldeira, Ilda;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 10, NÚMERO: 5
2
TÃTULO: Simultaneous Determination of Ethanol and Methanol in Wines Using FTIR and PLS Regression
AUTORES: Thanasi, Vasiliki; Caldeira, Ilda; Santos, Luis; Ricardo da Silva, Jorge M.; Catarino, Sofia;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 18
AUTORES: Thanasi, Vasiliki; Caldeira, Ilda; Santos, Luis; Ricardo da Silva, Jorge M.; Catarino, Sofia;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 18
3
TÃTULO: First Approach to the Aroma Characterization of Monovarietal Red Wines Produced from Varieties Better Adapted to Abiotic Stresses
AUTORES: Agostinelli, Francesco; Caldeira, Ilda; Ricardo da Silva, Jorge M.; Damasio, Miguel; Egipto, Ricardo; Silvestre, Jose;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 12, NÚMERO: 10
AUTORES: Agostinelli, Francesco; Caldeira, Ilda; Ricardo da Silva, Jorge M.; Damasio, Miguel; Egipto, Ricardo; Silvestre, Jose;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 12, NÚMERO: 10
4
TÃTULO: Contributo para a caracterização de vinhos de oito castas portuguesas minoritárias
AUTORES: João Brazão; Baoshan Sun; Ilda Caldeira; Francisco Baeta; João Amaral; José Eiras-Dias;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Ciência e Técnica Vitivinícola, VOLUME: 38, NÚMERO: 1
AUTORES: João Brazão; Baoshan Sun; Ilda Caldeira; Francisco Baeta; João Amaral; José Eiras-Dias;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Ciência e Técnica Vitivinícola, VOLUME: 38, NÚMERO: 1
5
TÃTULO: Micro-oxygenation level as a key to explain the variation in the colour and chemical composition of wine spirits aged with chestnut wood staves
AUTORES: Canas, S; Anjos, O; Caldeira, I; Fernandes, TA; Santos, N; Lourenco, S; Granja Soares, J; Fargeton, L; Boissier, B; Catarino, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 154
AUTORES: Canas, S; Anjos, O; Caldeira, I; Fernandes, TA; Santos, N; Lourenco, S; Granja Soares, J; Fargeton, L; Boissier, B; Catarino, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 154
6
TÃTULO: PLS-R Calibration Models for Wine Spirit Volatile Phenols Prediction by Near-Infrared Spectroscopy
AUTORES: Anjos, O; Caldeira, I; Fernandes, TA; Pedro, SI; Vitoria, C; Oliveira Alves, S; Catarino, S; Canas, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: SENSORS, VOLUME: 22, NÚMERO: 1
AUTORES: Anjos, O; Caldeira, I; Fernandes, TA; Pedro, SI; Vitoria, C; Oliveira Alves, S; Catarino, S; Canas, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: SENSORS, VOLUME: 22, NÚMERO: 1
7
TÃTULO: Influence of the Storage in Bottle on the Antioxidant Activities and Related Chemical Characteristics of Wine Spirits Aged with Chestnut Staves and Micro-Oxygenation
AUTORES: Oliveira Alves, S; Lourenco, S; Anjos, O; Fernandes, TA; Caldeira, I; Catarino, S; Canas, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 27, NÚMERO: 1
AUTORES: Oliveira Alves, S; Lourenco, S; Anjos, O; Fernandes, TA; Caldeira, I; Catarino, S; Canas, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 27, NÚMERO: 1
8
TÃTULO: Identification of gallotannins and ellagitannins in aged wine spirits: A new perspective using alternative ageing technology and high-resolution mass spectrometry
AUTORES: Fernandes, Tiago A.; Antunes, Alexandra M. M.; Caldeira, Ilda; Anjos, Ofelia; De Freitas, Victor ; Fargeton, Laurent; Boissier, Benjamin; Catarino, Sofia; Canas, Sara;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 382
AUTORES: Fernandes, Tiago A.; Antunes, Alexandra M. M.; Caldeira, Ilda; Anjos, Ofelia; De Freitas, Victor ; Fargeton, Laurent; Boissier, Benjamin; Catarino, Sofia; Canas, Sara;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 382
9
TÃTULO: Saccharomyces cerevisiae Diversity in Arbutus unedo L. Fermentations in Association with the Volatile and Sensory Similarities of the Distillates
AUTORES: Margarida Baleiras Couto, M.; Caldeira, Ilda; Gomes, Filomena; Botelho, Goreti; Duarte, Filomena L.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 13
AUTORES: Margarida Baleiras Couto, M.; Caldeira, Ilda; Gomes, Filomena; Botelho, Goreti; Duarte, Filomena L.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 13
10
TÃTULO: Sustainable use of wood in wine spirit production
AUTORES: Canas, S; Caldeira, I; Fernandes, TA; Anjos, O; Belchior, AP; Catarino, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Improving Sustainable Viticulture and Winemaking Practices
AUTORES: Canas, S; Caldeira, I; Fernandes, TA; Anjos, O; Belchior, AP; Catarino, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Improving Sustainable Viticulture and Winemaking Practices