Helena da Conceição Pereira Albano
AuthID: R-000-5RY
1
TÃTULO: Lactic Acid Bacteria isolated from traditional and innovative alheiras as potential biocontrol agents Full Text
AUTORES: Azevedo, Ines; Barbosa, Joana; Albano, Helena; Nogueira, Teresa; Teixeira, Paula;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 119
AUTORES: Azevedo, Ines; Barbosa, Joana; Albano, Helena; Nogueira, Teresa; Teixeira, Paula;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 119
2
TÃTULO: Characterization of a Lactiplantibacillus plantarum R23 Isolated from Arugula by Whole-Genome Sequencing and Its Bacteriocin Production Ability Full Text
AUTORES: Barbosa, J; Albano, H; Silva, B; Almeida, MH; Nogueira, T; Teixeira, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH, VOLUME: 18, NÚMERO: 11
AUTORES: Barbosa, J; Albano, H; Silva, B; Almeida, MH; Nogueira, T; Teixeira, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH, VOLUME: 18, NÚMERO: 11
3
TÃTULO: Microbial-physicochemical integrated analysis of kombucha fermentation Full Text
AUTORES: Barbosa, CD; Uetanabaro, APT; Santos, WCR; Caetano, RG; Albano, H; Kato, R; Cosenza, GP; Azeredo, A; Goes Neto, A; Rosa, CA; Teixeira, P; Alvarenga, VO; Lacerda, ICA;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 148
AUTORES: Barbosa, CD; Uetanabaro, APT; Santos, WCR; Caetano, RG; Albano, H; Kato, R; Cosenza, GP; Azeredo, A; Goes Neto, A; Rosa, CA; Teixeira, P; Alvarenga, VO; Lacerda, ICA;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 148
4
TÃTULO: Clinical and food enterococci isolates: The significance of their antibiotic resistance
AUTORES: Barbosa, J; Albano, H; Teixeira, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: The Encyclopedia of Bacteriology Research Developments, VOLUME: 11
AUTORES: Barbosa, J; Albano, H; Teixeira, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: The Encyclopedia of Bacteriology Research Developments, VOLUME: 11
INDEXADO EM: Scopus
NO MEU: ORCID
5
TÃTULO: Bioactive alternatives to mitigate foodborne pathogens
AUTORES: Inês A Moreira; Joana Barbosa; Helena Albano; Paula Teixeira;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Congress of Microbiology and Biotechnology 2021: MICROBIOTEC'21 23/11/21 → 26/11/21
AUTORES: Inês A Moreira; Joana Barbosa; Helena Albano; Paula Teixeira;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Congress of Microbiology and Biotechnology 2021: MICROBIOTEC'21 23/11/21 → 26/11/21
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6
TÃTULO: Lactic acid bacteria isolated from “innovative” alheiras as potential biocontrol agents
AUTORES: Inês A Moreira; Joana Barbosa; Helena Albano; Paula Teixeira;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Dare2Change - Innovation-Driven Agrifood Business 18/11/21 → 19/11/21
AUTORES: Inês A Moreira; Joana Barbosa; Helena Albano; Paula Teixeira;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Dare2Change - Innovation-Driven Agrifood Business 18/11/21 → 19/11/21
INDEXADO EM: Handle
7
TÃTULO: Microbiological and physicochemical characterization of "innovative" alheiras
AUTORES: Inês Moreira; Joana Barbosa; Helena Albano; Paula Teixeira;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: 2nd Chemical & Biological Engineering Doctoral Symposium 22/09/21 → 24/09/21
AUTORES: Inês Moreira; Joana Barbosa; Helena Albano; Paula Teixeira;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: 2nd Chemical & Biological Engineering Doctoral Symposium 22/09/21 → 24/09/21
INDEXADO EM: Handle
8
TÃTULO: Non meat-based alheiras- a safer novel trend? Full Text
AUTORES: Azevedo, I; Barbosa, J; Albano, H; Teixeira, P;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FOOD CONTROL, VOLUME: 113
AUTORES: Azevedo, I; Barbosa, J; Albano, H; Teixeira, P;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FOOD CONTROL, VOLUME: 113
9
TÃTULO: Screening of Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria and Their Characterization as Potential Probiotics
AUTORES: Pinto, A; Barbosa, J; Albano, H; Isidro, J; Teixeira, P;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: MICROORGANISMS, VOLUME: 8, NÚMERO: 3
AUTORES: Pinto, A; Barbosa, J; Albano, H; Isidro, J; Teixeira, P;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: MICROORGANISMS, VOLUME: 8, NÚMERO: 3
10
TÃTULO: Data fusion of UPLC data, NIR spectra and physicochemical parameters with chemometrics as an alternative to evaluating kombucha fermentation Full Text
AUTORES: Barbosa, CD; Baqueta, MR; Santos, WCR; Gomes, D; Alvarenga, VO; Teixeira, P; Albano, H; Rosa, CA; Valderrama, P; Lacerda, ICA;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 133
AUTORES: Barbosa, CD; Baqueta, MR; Santos, WCR; Gomes, D; Alvarenga, VO; Teixeira, P; Albano, H; Rosa, CA; Valderrama, P; Lacerda, ICA;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 133