1
TÍTULO: Evaluation of the potential of annatto seed powder to reduce the formation of heterocyclic amines in charcoal-grilled and pan-fried beef patties  Full Text
AUTORES: Neves Goncalves, Thais de Moura; Pinto, Edgar; Viegas, Olga ; Braga, Anna Rafaela Cavalcante; Mesquita, Leonardo M. de Souza; Ferreira, Isabel Maria Pinto Leite Viegas Oliveira; Garcia Jares, Carmen; De Rosso, Veridiana Vera; Domene, Semiramis Martins Alvares;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 462
INDEXADO EM: Scopus WOS
2
TÍTULO: An eco-friendly approach for analysing sugars, minerals, and colour in brown sugar using digital image processing and machine learning
AUTORES: Alves, Vandressa; dos Santos, Jeferson M.; Viegas, Olga ; Pinto, Edgar; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.; Lima, Vanderlei Aparecido; Felsner, Maria L.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 191
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
3
TÍTULO: Cooking guidelines for planetary health: A gap between nutrition and sustainability
AUTORES: Domene, Semiramis Martins Alvares; Slater, Betzabeth; Mescoloto, Samantha Bittencourt; Neves Goncalves, Thais de Moura; Teixeira, Aline Rissatto; Pignotti, Giselle; Kubota, Jamie; Steluti, Josiane; Viegas, Olga ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, VOLUME: 35
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
NO MEU: ORCID
4
TÍTULO: Exploring geographical influences on physicochemical characteristics of honey: the Montesinho Natural Park scenario
AUTORES: Soares, Sonia; Magalhaes, Leandro; Moreira, Manuela M.; Rede, Diana; Fernandes, Virginia Cruz; Viegas, Olga ; Pinto, Edgar; Almeida, Agostinho ; Azevedo, Rui; Delerue Matos, Cristina;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD QUALITY AND SAFETY, VOLUME: 8
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
NO MEU: ORCID
5
TÍTULO: Exposure Scenarios for Estimating Contaminant Levels in Healthy Sustainable Dietary Models: Omnivorous vs. Vegetarian
AUTORES: Ramos, Helena; Reis Mendes, Ana; Silva, Marta; Ribeiro, Mafalda; Araujo, Ana Margarida; Borges, Cristiane; Viegas, Olga ; Melo, Armindo; Martins, Zita; Faria, Miguel A.; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 22
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
6
TÍTULO: Hormetic effect of UV-C radiation on red mustard microgreens growth and chemical composition
AUTORES: Silva, Marta; Machado, Joana; Lopez Ruiz, Rosalia; Marin Saez, Jesus; Viegas, Olga ; Faria, Miguel; Romero Gonzalez, Roberto; Garrido Frenich, Antonia; Carvalho, Susana M. P. ; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURE AND FOOD RESEARCH, VOLUME: 18
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
7
TÍTULO: In vitro bioaccessibility and intestinal transport of retinoic acid in ethyl cellulose-based microparticles and impact of meal co-ingestion  Full Text
AUTORES: Antónia Gonçalves; Olga Viegas ; Miguel Faria; Isabel P L V O Ferreira; Fernando Rocha; Berta Estevinho ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: International Journal of Biological Macromolecules, VOLUME: 258
INDEXADO EM: Scopus CrossRef: 1 Unpaywall
NO MEU: ORCID
8
TÍTULO: In vitro bioaccessibility and intestinal transport of retinoic acid in ethyl cellulose-based microparticles and impact of meal co-ingestion  Full Text
AUTORES: Goncalves, Antonia; Viegas, Olga ; Faria, Miguel A.; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.; Rocha, Fernando; Estevinho, Berta N.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES, VOLUME: 258
INDEXADO EM: WOS
9
TÍTULO: Bioactive Properties and Phenolic Composition of Wood-Aged Beers: Influence of Oak Origin and the Use of Pale and Dark Malts
AUTORES: Machado Jr, Julio C.; Nicola, Pedro D. M.; Viegas, Olga ; Santos, Mickael C.; Faria, Miguel A.; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 6
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 1
NO MEU: ORCID
10
TÍTULO: Fibre enrichment of cookies to mitigate acrylamide formation and gastrointestinal bioaccessibility  Full Text
AUTORES: Lopez Ruiz, Rosalia; Marin Saez, Jesus; Cunha, Sara C.; Fernandes, Ana; de Freitas, Victor ; Viegas, Olga ; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 182
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 3 Unpaywall
NO MEU: ORCID
Página 1 de 5. Total de resultados: 42.