Ana Maria Pereira Gomes
AuthID: R-000-176
1
TÃTULO: Exploring the therapeutic potential of avocado oil: Insights into obesity metabolism and immune regulation through in vitro models
AUTORES: Manuela Machado; Eduardo Costa; Sara Silva; Ana Maria Gomes; Manuela Pintado;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, VOLUME: 63
AUTORES: Manuela Machado; Eduardo Costa; Sara Silva; Ana Maria Gomes; Manuela Pintado;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, VOLUME: 63
2
TÃTULO: In vitro evaluation of biological properties of high-added value ingredients (date juice and date powder) obtained from date co-products
AUTORES: Clara Muñoz Bas; Rita Vedor; Daniela Machado; Joana Cristina Barbosa; Ana Maria Gomes; José Angel Pérez Alvarez; Juana Fernández Lopez;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Applied Food Research, VOLUME: 5, NÚMERO: 1
AUTORES: Clara Muñoz Bas; Rita Vedor; Daniela Machado; Joana Cristina Barbosa; Ana Maria Gomes; José Angel Pérez Alvarez; Juana Fernández Lopez;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Applied Food Research, VOLUME: 5, NÚMERO: 1
3
TÃTULO: Short-communication: Study of fatty acid metabolites in microbial conjugated fatty acids-enrichment of milk and discovery of additional undescribed conjugated linolenic acid isomers
AUTORES: Fontes, Ana Luiza; Neves, Bruna; Conde, Tiago; Couto, Daniela; Pimentel, Ligia Leao ; Rodriguez Alcala, Luis Miguel; Domingues, M. Rosario; Gomes, Ana Maria;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 432
AUTORES: Fontes, Ana Luiza; Neves, Bruna; Conde, Tiago; Couto, Daniela; Pimentel, Ligia Leao ; Rodriguez Alcala, Luis Miguel; Domingues, M. Rosario; Gomes, Ana Maria;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 432
4
TÃTULO: Purification of bioactive peptides from spent yeast autolysates Full Text
AUTORES: Oliveira, Ana Sofia; Pereira, Ana Margarida; Ferreira, Carlos M. H.; Pereira, Joana Odila; Amorim, Manuela; Faustino, Margarida; Durao, Joana; Pintado, Manuela E.; Carvalho, Ana P.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 143
AUTORES: Oliveira, Ana Sofia; Pereira, Ana Margarida; Ferreira, Carlos M. H.; Pereira, Joana Odila; Amorim, Manuela; Faustino, Margarida; Durao, Joana; Pintado, Manuela E.; Carvalho, Ana P.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 143
INDEXADO EM: Scopus WOS
5
TÃTULO: Microbial Conjugated Linolenic Acid-Enriched Fermented Milk Using Lipase-Hydrolyzed Flaxseed Oil: Biochemical, Organoleptic and Storage Traits
AUTORES: Fontes, Ana Luiza; Pimentel, Ligia L. ; Monteiro, Maria Joao P.; Domingues, M. Rosario; Rodriguez Alcala, Luis Miguel; Gomes, Ana Maria;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
AUTORES: Fontes, Ana Luiza; Pimentel, Ligia L. ; Monteiro, Maria Joao P.; Domingues, M. Rosario; Rodriguez Alcala, Luis Miguel; Gomes, Ana Maria;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
6
TÃTULO: More than a meat- or synthetic nitrogen fertiliser-substitute: a review of legume phytochemicals as drivers of 'One Health' via their influence on the functional diversity of soil- and gut-microbes Full Text
AUTORES: Duarte, Rafael D. C.; Iannetta, Pietro P. M.; Gomes, Ana M.; Vasconcelos, Marta W.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN PLANT SCIENCE, VOLUME: 15
AUTORES: Duarte, Rafael D. C.; Iannetta, Pietro P. M.; Gomes, Ana M.; Vasconcelos, Marta W.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN PLANT SCIENCE, VOLUME: 15
7
TÃTULO: Can a functional cheese spread incorporating Akkermansia muciniphila deliver beneficial physicochemical and biological properties while enhancing probiotic stability and viability during aerobic storage and in vitro digestion? Full Text
AUTORES: Fonseca, Mariana; Vedor, Rita; Barbosa, Joana C.; Gomes, Ana Maria; Machado, Daniela;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 200
AUTORES: Fonseca, Mariana; Vedor, Rita; Barbosa, Joana C.; Gomes, Ana Maria; Machado, Daniela;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 200
8
TÃTULO: Factors associated with the consumption of voluntarily fortified foods with micronutrients by the Portuguese population Full Text
AUTORES: Pimenta Martins, Ana; Correia, Daniela; Carvalho, Catarina; Lopes, Carla; Gomes, Ana Maria; Torres, Duarte ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRITION BULLETIN
AUTORES: Pimenta Martins, Ana; Correia, Daniela; Carvalho, Catarina; Lopes, Carla; Gomes, Ana Maria; Torres, Duarte ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRITION BULLETIN
9
TÃTULO: Factors impacting the microbial production of eicosapentaenoic acid
AUTORES: Sousa, Sergio; Carvalho, Ana P.; Gomes, Ana M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 108, NÚMERO: 1
AUTORES: Sousa, Sergio; Carvalho, Ana P.; Gomes, Ana M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 108, NÚMERO: 1
10
TÃTULO: Carotenoids and Intestinal Harmony: Exploring the Link for Health
AUTORES: Rocha, Helena R.; Pintado, Manuela E.; Gomes, Ana M.; Coelho, Marta C.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 11
AUTORES: Rocha, Helena R.; Pintado, Manuela E.; Gomes, Ana M.; Coelho, Marta C.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 11