Ana Alexandra Mendes Ferreira
AuthID: R-000-0J8
1
TÃTULO: A Genome-Wide Phenotypic Analysis of Saccharomyces cerevisiae's Adaptive Response and Tolerance to Chitosan in Conditions Relevant for Winemaking
AUTORES: Lage, Patricia; Coelho, Barbara B.; Mira, Nuno P.; Mendes Ferreira, Ana;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 9, NÚMERO: 2
AUTORES: Lage, Patricia; Coelho, Barbara B.; Mira, Nuno P.; Mendes Ferreira, Ana;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 9, NÚMERO: 2
2
TÃTULO: Biocontrol potential of wine yeasts against four grape phytopathogenic fungi disclosed by time-course monitoring of inhibitory activities Full Text
AUTORES: Esteves, Marcos; Lage, Patricia; Sousa, Joao; Centeno, Filipe; Teixeira, Maria de Fatima; Tenreiro, Rogerio; Mendes Ferreira, Ana;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY, VOLUME: 14
AUTORES: Esteves, Marcos; Lage, Patricia; Sousa, Joao; Centeno, Filipe; Teixeira, Maria de Fatima; Tenreiro, Rogerio; Mendes Ferreira, Ana;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY, VOLUME: 14
3
TÃTULO: Machine Learning Techniques Disclose the Combined Effect of Fermentation Conditions on Yeast Mixed-Culture Dynamics and Wine Quality
AUTORES: Barbosa, C; Ramalhosa, E; Vasconcelos, I; Reis, M; Mendes Ferreira, A;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: MICROORGANISMS, VOLUME: 10, NÚMERO: 1
AUTORES: Barbosa, C; Ramalhosa, E; Vasconcelos, I; Reis, M; Mendes Ferreira, A;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: MICROORGANISMS, VOLUME: 10, NÚMERO: 1
4
TÃTULO: Preservation of Fungal-Treated Cowpea Straw in Association with Discarded Apple by Ensilage Process
AUTORES: Andrade, E; Mendes Ferreira, A; Botelho, S; Marques, G; Cone, JW; Rodrigues, M; Ferreira, L;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: WASTE AND BIOMASS VALORIZATION, VOLUME: 12, NÚMERO: 10
AUTORES: Andrade, E; Mendes Ferreira, A; Botelho, S; Marques, G; Cone, JW; Rodrigues, M; Ferreira, L;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: WASTE AND BIOMASS VALORIZATION, VOLUME: 12, NÚMERO: 10
5
TÃTULO: Genome sequencing, annotation and exploration of the SO2-tolerant non-conventional yeast Saccharomycodes ludwigii Full Text
AUTORES: Tavares, MJ; Guldener, U; Mendes Ferreira, A; Mira, NP;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: BMC GENOMICS, VOLUME: 22, NÚMERO: 1
AUTORES: Tavares, MJ; Guldener, U; Mendes Ferreira, A; Mira, NP;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: BMC GENOMICS, VOLUME: 22, NÚMERO: 1
6
TÃTULO: Application of Hyperspectral Imaging and Deep Learning for Robust Prediction of Sugar and pH Levels in Wine Grape Berries Full Text
AUTORES: Gomes, V; Mendes Ferreira, A; Melo Pinto, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: SENSORS, VOLUME: 21, NÚMERO: 10
AUTORES: Gomes, V; Mendes Ferreira, A; Melo Pinto, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: SENSORS, VOLUME: 21, NÚMERO: 10
7
TÃTULO: A Multidisciplinary Fingerprinting Approach for Authenticity and Geographical Traceability of Portuguese Wines
AUTORES: Teixeira, RJS; Gomes, S; Malheiro, V; Pereira, L; Fernandes, JR ; Mendes Ferreira, A; Gomes, MEP; Martins Lopes, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOODS, VOLUME: 10, NÚMERO: 5
AUTORES: Teixeira, RJS; Gomes, S; Malheiro, V; Pereira, L; Fernandes, JR ; Mendes Ferreira, A; Gomes, MEP; Martins Lopes, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOODS, VOLUME: 10, NÚMERO: 5
8
TÃTULO: Prediction of Sugar Content in Port Wine Vintage Grapes Using Machine Learning and Hyperspectral Imaging
AUTORES: Gomes, V; Reis, MS; Rovira Mas, F; Mendes Ferreira, A; Melo Pinto, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: PROCESSES, VOLUME: 9, NÚMERO: 7
AUTORES: Gomes, V; Reis, MS; Rovira Mas, F; Mendes Ferreira, A; Melo Pinto, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: PROCESSES, VOLUME: 9, NÚMERO: 7
9
TÃTULO: Determination of Sugar, pH, and Anthocyanin Contents in Port Wine Grape Berries through Hyperspectral Imaging: An Extensive Comparison of Linear and Non-Linear Predictive Methods
AUTORES: Gomes, V; Rendall, R; Reis, MS; Mendes Ferreira, A; Melo Pinto, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 11, NÚMERO: 21
AUTORES: Gomes, V; Rendall, R; Reis, MS; Mendes Ferreira, A; Melo Pinto, P;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 11, NÚMERO: 21
10
TÃTULO: Potential of Sr isotopic signature for authenticity and geographical origin of Portuguese wines
AUTORES: Maria Elisa Preto Gomes; Paula Martins-Lopes; Rui Teixeira; Leonor Pereira; Sónia Gomes; Ramiro Fernandes ; Ana Mendes-Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Goldschmidt2021 abstracts
AUTORES: Maria Elisa Preto Gomes; Paula Martins-Lopes; Rui Teixeira; Leonor Pereira; Sónia Gomes; Ramiro Fernandes ; Ana Mendes-Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Goldschmidt2021 abstracts