Lillian Boucada de Barros
AuthID: R-000-976
1
TÃTULO: Extraction of phenolic compounds from Juglans regia L. leaves using aqueous solutions of eutectic solvents Full Text
AUTORES: Isabella Cordova; Taofiq Oludemi; Vanessa Vieira; Tânia S P Pires; Simão Pinho; Lillian Barros; Olga Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: SEPARATION AND PURIFICATION TECHNOLOGY, VOLUME: 354
AUTORES: Isabella Cordova; Taofiq Oludemi; Vanessa Vieira; Tânia S P Pires; Simão Pinho; Lillian Barros; Olga Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: SEPARATION AND PURIFICATION TECHNOLOGY, VOLUME: 354
INDEXADO EM: Scopus WOS
2
TÃTULO: Investigating bioactive compounds in apple pomace: Potential to develop high added-value products from an industrial surplus Full Text
AUTORES: Liege Aguiar Pascoalino; Tiane Finimundy; Tânia S P Pires; Carla Pereira; Lillian Barros; Isabel F R Ferreira; Beatriz P P Oliveira; João M Barreira; Filipa Reis;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Food Bioscience, VOLUME: 63
AUTORES: Liege Aguiar Pascoalino; Tiane Finimundy; Tânia S P Pires; Carla Pereira; Lillian Barros; Isabel F R Ferreira; Beatriz P P Oliveira; João M Barreira; Filipa Reis;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Food Bioscience, VOLUME: 63
3
TÃTULO: Chemical Characterization and Differential Lipid-Modulating Effects of Selected Plant Extracts from Côa Valley (Portugal) in a Cell Model for Liver Steatosis
AUTORES: Ricardo Amorim; Mário Pedro Marques; Catarina Melim; Carla Varela; Vilma A Sardão; José Teixeira; Maria Inês Dias; Lillian Barros; Paulo J Oliveira; Célia Cabral;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Pharmaceuticals, VOLUME: 18, NÚMERO: 1
AUTORES: Ricardo Amorim; Mário Pedro Marques; Catarina Melim; Carla Varela; Vilma A Sardão; José Teixeira; Maria Inês Dias; Lillian Barros; Paulo J Oliveira; Célia Cabral;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Pharmaceuticals, VOLUME: 18, NÚMERO: 1
4
TÃTULO: Natural Food Colorant Obtained from Wild Berberis vulgaris L. by Ultrasound-Assisted Extraction: Optimization and Characterization
AUTORES: Erika N Vega; Lorena González-Zamorano; Elena Cebadera; Lillian Barros; Tânia C S P Pires; Adriana K Molina; Tayse F F da Silveira; Guillermo Vidal-Diez de Ulzurrun; Javier Tardío; Montaña Cámara; Virginia Fernández-Ruiz; Patricia Morales;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Foods, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
AUTORES: Erika N Vega; Lorena González-Zamorano; Elena Cebadera; Lillian Barros; Tânia C S P Pires; Adriana K Molina; Tayse F F da Silveira; Guillermo Vidal-Diez de Ulzurrun; Javier Tardío; Montaña Cámara; Virginia Fernández-Ruiz; Patricia Morales;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Foods, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
5
TÃTULO: Green and Innovative Extraction: Phenolic Profiles and Biological Activities of Underutilized Plant Extracts Using Pulsed Electric Fields and Maceration
AUTORES: Noelia Pallarés; Houda Berrada; Emilia Ferrer; Wahiba Rached; José Pinela; Filipa Mandim; Tania C S P Pires; Tiane C Finimundy; Francisco J Barba; Lillian Barros;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Foods, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
AUTORES: Noelia Pallarés; Houda Berrada; Emilia Ferrer; Wahiba Rached; José Pinela; Filipa Mandim; Tania C S P Pires; Tiane C Finimundy; Francisco J Barba; Lillian Barros;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Foods, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
6
TÃTULO: Insights into the phenolic composition and in vitro bioactivity of cardoon capitulum: A nutraceutical-oriented valorization study Full Text
AUTORES: Mandim, Filipa; Pinela, Jose; Marcelino, Sandra; Dias, Maria Ines; Barracosa, Paulo; Ivanov, Marija; Sokovic, Marina; Santos Buelga, Celestino; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 435
AUTORES: Mandim, Filipa; Pinela, Jose; Marcelino, Sandra; Dias, Maria Ines; Barracosa, Paulo; Ivanov, Marija; Sokovic, Marina; Santos Buelga, Celestino; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 435
INDEXADO EM: Scopus WOS
7
TÃTULO: A green method for anthocyanin extraction from Clitoria ternatea flowers cultivated in southern Brazil: Characterization, in vivo toxicity, and biological activity
AUTORES: Glória Caroline Paz Gonçalves; Alexandra Lizandra Gomes Rosas; Rafael Carneiro de Sousa; Thaís Regina Rodrigues Vieira; Thamyres César de Albuquerque Sousa; Tassiana Ramires; Tayse Ferreira Ferreira da Silveira; Lillian Barros; Wladimir Padilha da Silva; Álvaro Renato Guerra Dias; Elessandra da Rosa Zavareze; Adriana Dillenburg Meinhart;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 435
AUTORES: Glória Caroline Paz Gonçalves; Alexandra Lizandra Gomes Rosas; Rafael Carneiro de Sousa; Thaís Regina Rodrigues Vieira; Thamyres César de Albuquerque Sousa; Tassiana Ramires; Tayse Ferreira Ferreira da Silveira; Lillian Barros; Wladimir Padilha da Silva; Álvaro Renato Guerra Dias; Elessandra da Rosa Zavareze; Adriana Dillenburg Meinhart;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 435
8
TÃTULO: Response surface methodology and artificial neural network modeling as predictive tools for phenolic compounds recovery from olive pomace
AUTORES: Silva, Ana Rita; Ayuso, Manuel; Oludemi, Taofiq; Goncalves, Alexandre; Melgar, Bruno; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SEPARATION AND PURIFICATION TECHNOLOGY, VOLUME: 330
AUTORES: Silva, Ana Rita; Ayuso, Manuel; Oludemi, Taofiq; Goncalves, Alexandre; Melgar, Bruno; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SEPARATION AND PURIFICATION TECHNOLOGY, VOLUME: 330
9
TÃTULO: Recovery of anthocyanins from Eugenia spp. fruit peels: a comparison between heat- and ultrasound-assisted extraction
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Pinela, Jose; Pereira, Carla; Mandim, Filipa; Heleno, Sandrina; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SUSTAINABLE FOOD TECHNOLOGY, VOLUME: 2, NÚMERO: 1
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Pinela, Jose; Pereira, Carla; Mandim, Filipa; Heleno, Sandrina; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SUSTAINABLE FOOD TECHNOLOGY, VOLUME: 2, NÚMERO: 1
10
TÃTULO: Magnesium and manganese induced changes on chemical, nutritional, antioxidant and antimicrobial properties of the pansy and Viola edible flowers
AUTORES: de Oliveira, Izamara; Chrysargyris, Antonios; Finimundy, Tiane C.; Carocho, Marcio; Santos Buelga, Celestino; Calhelha, Ricardo C.; Tzortzakis, Nikolaos; Barros, Lillian; Heleno, Sandrina A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 438
AUTORES: de Oliveira, Izamara; Chrysargyris, Antonios; Finimundy, Tiane C.; Carocho, Marcio; Santos Buelga, Celestino; Calhelha, Ricardo C.; Tzortzakis, Nikolaos; Barros, Lillian; Heleno, Sandrina A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 438