Miguel Angelo Rodrigues Pinto de Faria
AuthID: R-000-D78
1
TÃTULO: In vitro bioaccessibility and intestinal transport of retinoic acid in ethyl cellulose-based microparticles and impact of meal co-ingestion Full Text
AUTORES: Antónia Gonçalves; Olga Viegas ; Miguel Faria; Isabel P L V O Ferreira; Fernando Rocha; Berta Estevinho ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: International Journal of Biological Macromolecules, VOLUME: 258
AUTORES: Antónia Gonçalves; Olga Viegas ; Miguel Faria; Isabel P L V O Ferreira; Fernando Rocha; Berta Estevinho ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: International Journal of Biological Macromolecules, VOLUME: 258
2
TÃTULO: Evaluating the human neurotoxicity and toxicological interactions impact of co-occurring regulated and emerging mycotoxins Full Text
AUTORES: de Sa, Soraia V. M.; Monteiro, Carolina Sousa; Fernandes, Jose O.; Pinto, Eugenia; Faria, Miguel A.; Cunha, Sara C.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 184
AUTORES: de Sa, Soraia V. M.; Monteiro, Carolina Sousa; Fernandes, Jose O.; Pinto, Eugenia; Faria, Miguel A.; Cunha, Sara C.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 184
3
TÃTULO: Investigating the individual and mixture cytotoxicity of co-occurring aflatoxin B1, enniatin B, and sterigmatocystin on gastric, intestinal, hepatic, and renal cellular models
AUTORES: de Sa, Soraia V. M.; Faria, Miguel A.; Fernandes, Jose O.; Cunha, Sara C.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 188
AUTORES: de Sa, Soraia V. M.; Faria, Miguel A.; Fernandes, Jose O.; Cunha, Sara C.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 188
4
TÃTULO: In Vitro Digestion and Intestinal Absorption of Mycotoxins Due to Exposure from Breakfast Cereals: Implications for Children's Health
AUTORES: de Sa, Soraia V. M.; Faria, Miguel A.; Fernandes, Jose O.; Cunha, Sara C.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: TOXINS, VOLUME: 16, NÚMERO: 5
AUTORES: de Sa, Soraia V. M.; Faria, Miguel A.; Fernandes, Jose O.; Cunha, Sara C.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: TOXINS, VOLUME: 16, NÚMERO: 5
5
TÃTULO: Delphinidin-3-rutinoside from Blackcurrant Berries (Ribes nigrum): In Vitro Antiproliferative Activity and Interactions with Other Phenolic Compounds Full Text
AUTORES: Miladinovic, Bojana; Faria, Miguel angelo; Ribeiro, Mafalda; Sobral, Maria Madalena Costa; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 3
AUTORES: Miladinovic, Bojana; Faria, Miguel angelo; Ribeiro, Mafalda; Sobral, Maria Madalena Costa; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 3
6
TÃTULO: Gastric epithelial response to milk fat using the semi-dynamic INFOGEST digestion model coupled with NCI-N87 cells Full Text
AUTORES: Pinho, SCM; Faria, MA; Rita C. Alves; Cabrita, ARJ; Fonseca, AJM ; M.P.L.V.O. Ferreira, I;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 166
AUTORES: Pinho, SCM; Faria, MA; Rita C. Alves; Cabrita, ARJ; Fonseca, AJM ; M.P.L.V.O. Ferreira, I;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 166
7
TÃTULO: Bioactive Properties and Phenolic Composition of Wood-Aged Beers: Influence of Oak Origin and the Use of Pale and Dark Malts
AUTORES: Machado Jr, Julio C.; Nicola, Pedro D. M.; Viegas, Olga ; Santos, Mickael C.; Faria, Miguel A.; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 6
AUTORES: Machado Jr, Julio C.; Nicola, Pedro D. M.; Viegas, Olga ; Santos, Mickael C.; Faria, Miguel A.; Ferreira, Isabel M. P. L. V. O.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 6
8
TÃTULO: Evaluating the Probiotic Potential of Lactic Acid Bacteria Implicated in Natural Fermentation of Table Olives, cv. Cobrancosa Full Text
AUTORES: Coimbra Gomes, Joana; Reis, Patricia J. M.; Tavares, Tania G.; Faria, Miguel A.; Malcata, F. Xavier; Macedo, Angela C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 8
AUTORES: Coimbra Gomes, Joana; Reis, Patricia J. M.; Tavares, Tania G.; Faria, Miguel A.; Malcata, F. Xavier; Macedo, Angela C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 8
9
TÃTULO: Coupling in vitro food digestion with in vitro epithelial absorption; recommendations for biocompatibility
AUTORES: Kondrashina, Alina; Arranz, Elena; Cilla, Antonio; Faria, Miguel A.; Santos Hernandez, Marta; Miralles, Beatriz; Hashemi, Negin; Rasmussen, Martin Kroyer; Young, Jette F.; Barbera, Reyes; Mamone, Gianfranco; Tomas Cobos, Lidia; Bastiaan Net, Shanna; Corredig, Milena; Giblin, Linda;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
AUTORES: Kondrashina, Alina; Arranz, Elena; Cilla, Antonio; Faria, Miguel A.; Santos Hernandez, Marta; Miralles, Beatriz; Hashemi, Negin; Rasmussen, Martin Kroyer; Young, Jette F.; Barbera, Reyes; Mamone, Gianfranco; Tomas Cobos, Lidia; Bastiaan Net, Shanna; Corredig, Milena; Giblin, Linda;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
10
TÃTULO: Antioxidant, sensory, and functional properties of low-alcoholic IPA beer with Pinus sylvestris L. shoots addition fermented using unconventional yeast
AUTORES: Marcin Dziedziński; Barbara Stachowiak; Joanna Kobus Cisowska; Miguel Faria; Isabel P L V O Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Open Chemistry, VOLUME: 21, NÚMERO: 1
AUTORES: Marcin Dziedziński; Barbara Stachowiak; Joanna Kobus Cisowska; Miguel Faria; Isabel P L V O Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Open Chemistry, VOLUME: 21, NÚMERO: 1