Raquel Filipa Silva Gonçalves
AuthID: R-004-SD4
1
TÃTULO: Simultaneous vehiculation of curcumin and riboflavin in bigels produced through WPI cold-set gelation
AUTORES: Climaco, Gabrielli Nunes; Goncalves, Raquel F. S.; Fernandes, Jean Michel; Pinheiro, Ana C.; Vicente, Antonio A.; Fasolin, Luiz Henrique;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 158
AUTORES: Climaco, Gabrielli Nunes; Goncalves, Raquel F. S.; Fernandes, Jean Michel; Pinheiro, Ana C.; Vicente, Antonio A.; Fasolin, Luiz Henrique;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 158
2
TÃTULO: Development of novel functional thickened drinks enriched with vitamin D3 for the older adult population – behaviour under dynamic in vitro digestion
AUTORES: Jean-Michel Fernandes; Jorge Vieira; Raquel S Gonçalves; Joana Martins; António Vicente; Ana Pinheiro;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Food Hydrocolloids, VOLUME: 158
AUTORES: Jean-Michel Fernandes; Jorge Vieira; Raquel S Gonçalves; Joana Martins; António Vicente; Ana Pinheiro;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Food Hydrocolloids, VOLUME: 158
INDEXADO EM: Scopus CrossRef
3
TÃTULO: Plant-based bigels for delivery of bioactive compounds: Influence of hydrogel:oleogel ratio and protein concentration on their physicochemical properties Full Text
AUTORES: Raquel S Gonçalves; Hualu Zhou; António Vicente ; Ana Pinheiro; David Julian McClements;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Hydrocolloids, VOLUME: 150
AUTORES: Raquel S Gonçalves; Hualu Zhou; António Vicente ; Ana Pinheiro; David Julian McClements;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Hydrocolloids, VOLUME: 150
INDEXADO EM: Scopus CrossRef
4
TÃTULO: Integrating Explainable AI: Breakthroughs in Medical Diagnosis and Surgery
AUTORES: Henriques, Ana; Parola, Henrique; Goncalves, Raquel; Rodrigues, Manuel;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: 12th World Conference on Information Systems and Technologies (WorldCIST) in GOOD PRACTICES AND NEW PERSPECTIVES IN INFORMATION SYSTEMS AND TECHNOLOGIES, VOL 2, WORLDCIST 2024, VOLUME: 986
AUTORES: Henriques, Ana; Parola, Henrique; Goncalves, Raquel; Rodrigues, Manuel;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: 12th World Conference on Information Systems and Technologies (WorldCIST) in GOOD PRACTICES AND NEW PERSPECTIVES IN INFORMATION SYSTEMS AND TECHNOLOGIES, VOL 2, WORLDCIST 2024, VOLUME: 986
5
TÃTULO: Incorporation of curcumin-loaded lipid-based nano delivery systems into food: Release behavior in food simulants and a case study of application in a beverage Full Text
AUTORES: Gonçalves, RFS; Vicente, AA ; Pinheiro, AC;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 405
AUTORES: Gonçalves, RFS; Vicente, AA ; Pinheiro, AC;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 405
6
TÃTULO: Evaluating the in vitro digestion of lipids rich in medium-chain fatty acids (MCFAs) using dynamic and static protocols Full Text
AUTORES: Pereira, E; Fernandes, JM; Gonçalves, R; Pinheiro, AC; Salomé Duarte, M; Madalena Alves, M; Meirelles, AJA; Maximo, GJ; Vicente, AA ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 406
AUTORES: Pereira, E; Fernandes, JM; Gonçalves, R; Pinheiro, AC; Salomé Duarte, M; Madalena Alves, M; Meirelles, AJA; Maximo, GJ; Vicente, AA ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 406
7
TÃTULO: Incorporation of curcumin-loaded lipid-based nano delivery systems into food: Release behavior in food simulants and a case study of application in a beverage Full Text
AUTORES: Goncalves, Raquel F. S.; Vicente, Antonio A. ; Pinheiro, Ana C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 405
AUTORES: Goncalves, Raquel F. S.; Vicente, Antonio A. ; Pinheiro, Ana C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 405
INDEXADO EM: WOS
8
TÃTULO: Incorporation of Solid Lipid Nanoparticles into Stirred Yogurt: Effects in Physicochemical and Rheological Properties during Shelf-Life
AUTORES: Gonçalves, RFS; Rodrigues, R; Vicente, AA; Pinheiro, AC;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Nanomaterials, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
AUTORES: Gonçalves, RFS; Rodrigues, R; Vicente, AA; Pinheiro, AC;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Nanomaterials, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
9
TÃTULO: In vitro digestion and bioaccessibility studies of vitamin E-loaded nanohydroxyapatite Pickering emulsions and derived fortified foods Full Text
AUTORES: Ribeiro, A ; Goncalves, RFS; Pinheiro, AC; Manrique, Yaidelin A ; Barreiro, MF; Lopes, JCB ; Dias, MM ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 154
AUTORES: Ribeiro, A ; Goncalves, RFS; Pinheiro, AC; Manrique, Yaidelin A ; Barreiro, MF; Lopes, JCB ; Dias, MM ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 154
10
TÃTULO: Emerging challenges in assessing bio-based nanosystems' behaviour under in vitro digestion focused on food applications - A critical view and future perspectives Full Text
AUTORES: Madalena, Daniel; Fernandes, Jean Michel; Avelar, Zita; Goncalves, Raquel F. S.; Ramos, Oscar L.; Vicente, Antonio A. ; Pinheiro, Ana C.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 157
AUTORES: Madalena, Daniel; Fernandes, Jean Michel; Avelar, Zita; Goncalves, Raquel F. S.; Ramos, Oscar L.; Vicente, Antonio A. ; Pinheiro, Ana C.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 157