José Virgílio Santulhão Pinela
AuthID: R-001-0RQ
1
TÃTULO: Green and Innovative Extraction: Phenolic Profiles and Biological Activities of Underutilized Plant Extracts Using Pulsed Electric Fields and Maceration
AUTORES: Pallares, Noelia; Berrada, Houda; Ferrer, Emilia; Rached, Wahiba; Pinela, Jose; Mandim, Filipa; Pires, Tania C. S. P.; Finimundy, Tiane C.; Barba, Francisco J.; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
AUTORES: Pallares, Noelia; Berrada, Houda; Ferrer, Emilia; Rached, Wahiba; Pinela, Jose; Mandim, Filipa; Pires, Tania C. S. P.; Finimundy, Tiane C.; Barba, Francisco J.; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
2
TÃTULO: Nutrients, Phytochemicals, and In Vitro Biological Activities of Goldenberry (Physalis peruviana L.) Fruit and Calyx
AUTORES: Anibarro Ortega, Mikel; Dias, Maria Ines; Petrovic, Jovana; Mandim, Filipa; Nunez, Sonia; Sokovic, Marina; Lopez, Victor; Barros, Lillian; Pinela, Jose;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 3
AUTORES: Anibarro Ortega, Mikel; Dias, Maria Ines; Petrovic, Jovana; Mandim, Filipa; Nunez, Sonia; Sokovic, Marina; Lopez, Victor; Barros, Lillian; Pinela, Jose;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 3
3
TÃTULO: Insights into the phenolic composition and in vitro bioactivity of cardoon capitulum: A nutraceutical-oriented valorization study Full Text
AUTORES: Mandim, Filipa; Pinela, Jose; Marcelino, Sandra; Dias, Maria Ines; Barracosa, Paulo; Ivanov, Marija; Sokovic, Marina; Santos Buelga, Celestino; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 435
AUTORES: Mandim, Filipa; Pinela, Jose; Marcelino, Sandra; Dias, Maria Ines; Barracosa, Paulo; Ivanov, Marija; Sokovic, Marina; Santos Buelga, Celestino; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 435
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


4
TÃTULO: Recovery of anthocyanins from Eugenia spp. fruit peels: a comparison between heat- and ultrasound-assisted extraction
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Pinela, Jose; Pereira, Carla; Mandim, Filipa; Heleno, Sandrina; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SUSTAINABLE FOOD TECHNOLOGY, VOLUME: 2, NÚMERO: 1
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Pinela, Jose; Pereira, Carla; Mandim, Filipa; Heleno, Sandrina; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SUSTAINABLE FOOD TECHNOLOGY, VOLUME: 2, NÚMERO: 1
5
TÃTULO: Exploring the bioactive compounds from berry biowaste: Eugenia involucrata DC. as a study case
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Finimundy, Tiane C.; Pinela, Jose; Pires, Tania C. S. P.; Calhelha, Ricardo C.; Vaz, Josiana; Correa, Rubia C. G.; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 58
AUTORES: Albuquerque, Bianca R.; Finimundy, Tiane C.; Pinela, Jose; Pires, Tania C. S. P.; Calhelha, Ricardo C.; Vaz, Josiana; Correa, Rubia C. G.; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 58
6
TÃTULO: Antioxidant Activity of Foods and Natural Products
AUTORES: Pinela, Jose; Dias, Maria Ines; Pereira, Carla; Alonso Esteban, Jose Ignacio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 8
AUTORES: Pinela, Jose; Dias, Maria Ines; Pereira, Carla; Alonso Esteban, Jose Ignacio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 8
7
TÃTULO: How Does Domestic Cooking Affect the Biochemical Properties of Wild Edible Greens of the Asteraceae Family?
AUTORES: Liava, Vasiliki; Fernandes, Angela; Reis, Filipa; Finimundy, Tiane; Mandim, Filipa; Pinela, Jose; Stojkovic, Dejan; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Petropoulos, Spyridon A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 17
AUTORES: Liava, Vasiliki; Fernandes, Angela; Reis, Filipa; Finimundy, Tiane; Mandim, Filipa; Pinela, Jose; Stojkovic, Dejan; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Petropoulos, Spyridon A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 17
8
TÃTULO: Foliar application of biostimulants improves nutritional and bioactive quality of walnuts Full Text
AUTORES: Pascoalino, Liege Aguiar; Pires, Tania C. S. P.; Pinela, Jose; Rodrigues, Manuel angelo; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Barreira, Joao C. M.; Reis, Filipa S.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
AUTORES: Pascoalino, Liege Aguiar; Pires, Tania C. S. P.; Pinela, Jose; Rodrigues, Manuel angelo; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Barreira, Joao C. M.; Reis, Filipa S.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
9
TÃTULO: Food Waste Biotransformation into Food Ingredients: A Brief Overview of Challenges and Opportunities
AUTORES: Pinela, Jose; Anibarro Ortega, Mikel; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 21
AUTORES: Pinela, Jose; Anibarro Ortega, Mikel; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 21
10
TÃTULO: Upcycling Fish By-Products into Bioactive Fish Oil: The Suitability of Microwave-Assisted Extraction Full Text
AUTORES: Pinela, Jose; de la Fuente, Beatriz; Rodrigues, Matilde; Pires, Tania C. S. P.; Mandim, Filipa; Almeida, Andre; Dias, Maria Ines; Caleja, Cristina; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: BIOMOLECULES, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
AUTORES: Pinela, Jose; de la Fuente, Beatriz; Rodrigues, Matilde; Pires, Tania C. S. P.; Mandim, Filipa; Almeida, Andre; Dias, Maria Ines; Caleja, Cristina; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: BIOMOLECULES, VOLUME: 13, NÚMERO: 1