Carla Maria Feio Pires
AuthID: R-00H-2EP
1
TÃTULO: Dehydration, Rehydration and Thermal Treatment: Effect on Bioactive Compounds of Red Seaweeds Porphyra umbilicalis and Porphyra linearis
AUTORES: Pires, Carla; Sapatinha, Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa M.; Goncalves, Amparo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 22, NÚMERO: 4
AUTORES: Pires, Carla; Sapatinha, Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa M.; Goncalves, Amparo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 22, NÚMERO: 4
2
TÃTULO: Protein Hydrolysates from Salmon Heads and Cape Hake By-Products: Comparing Enzymatic Method with Subcritical Water Extraction on Bioactivity Properties
AUTORES: Pires, Carla; Leitao, Matilde; Sapatinha, Maria; Goncalves, Amparo; Oliveira, Helena; Nunes, Maria Leonor; Teixeira, Barbara; Mendes, Rogerio; Camacho, Carolina; Machado, Manuela; Pintado, Manuela; Ribeiro, Ana Rita; Vieira, Elsa F.; Delerue Matos, Cristina; Lourenco, Helena Maria; Marques, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 15
AUTORES: Pires, Carla; Leitao, Matilde; Sapatinha, Maria; Goncalves, Amparo; Oliveira, Helena; Nunes, Maria Leonor; Teixeira, Barbara; Mendes, Rogerio; Camacho, Carolina; Machado, Manuela; Pintado, Manuela; Ribeiro, Ana Rita; Vieira, Elsa F.; Delerue Matos, Cristina; Lourenco, Helena Maria; Marques, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 15
3
TÃTULO: Effect of Deployment and Harvest Date on Growth and High-Value Compounds of Farmed Alaria esculenta
AUTORES: Blanco, Silvia; Sapatinha, Maria; Mackey, Mick; Maguire, Julie; Paolacci, Simona; Goncalves, Susana; Lourenco, Helena Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa Maria; Pires, Carla;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 21, NÚMERO: 5
AUTORES: Blanco, Silvia; Sapatinha, Maria; Mackey, Mick; Maguire, Julie; Paolacci, Simona; Goncalves, Susana; Lourenco, Helena Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa Maria; Pires, Carla;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 21, NÚMERO: 5
4
TÃTULO: Effect of the season on the production and chemical properties of fish protein hydrolysates and high-quality oils obtained from gurnard (Trigla spp.) by-products
AUTORES: José Antonio Vázquez; Jesus Valcarcel; Maria Sapatinha; Narcisa M Bandarra; Rogério Mendes; Carla Pires;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: LWT, VOLUME: 177
AUTORES: José Antonio Vázquez; Jesus Valcarcel; Maria Sapatinha; Narcisa M Bandarra; Rogério Mendes; Carla Pires;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: LWT, VOLUME: 177
5
TÃTULO: Lipid nutritional value and bioaccessibility of novel ready-to-eat seafood products with encapsulated bioactives
AUTORES: Sapatinha, Maria; Afonso, Claudia M.; Cardoso, Carlos L.; Pires, Carla; Mendes, Rogerio; Montero, Maria P.; Gomez Guillen, Maria C.; Bandarra, Narcisa M.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 58, NÚMERO: 5
AUTORES: Sapatinha, Maria; Afonso, Claudia M.; Cardoso, Carlos L.; Pires, Carla; Mendes, Rogerio; Montero, Maria P.; Gomez Guillen, Maria C.; Bandarra, Narcisa M.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 58, NÚMERO: 5
6
TÃTULO: Strategies to reduce sodium levels in European seabass sausages
AUTORES: Estévez, A; Camacho, C; Correia, T; Barbosa, V; Marques, A; Lourenço, H; Serrano, C; Sapata, M; Duarte, MP; Pires, C; Gonçalves, A; Nunes, ML; Oliveira, H;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food and Chemical Toxicology, VOLUME: 153
AUTORES: Estévez, A; Camacho, C; Correia, T; Barbosa, V; Marques, A; Lourenço, H; Serrano, C; Sapata, M; Duarte, MP; Pires, C; Gonçalves, A; Nunes, ML; Oliveira, H;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food and Chemical Toxicology, VOLUME: 153
7
TÃTULO: Characterization of Protein Hydrolysates from Fish Discards and By-Products from the North-West Spain Fishing Fleet as Potential Sources of Bioactive Peptides
AUTORES: Henriques, A; Vazquez, JA; Valcarcel, J; Mendes, R; Bandarra, NM; Pires, C;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 19, NÚMERO: 6
AUTORES: Henriques, A; Vazquez, JA; Valcarcel, J; Mendes, R; Bandarra, NM; Pires, C;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 19, NÚMERO: 6
8
TÃTULO: EXTRAÇÃO ENZIMÁTICA ASSISTIDA POR ULTRASSOM EM PELE DE RÃ-TOURO
AUTORES: Ortência Leocádia Gonzalez da Silva Nunes; Dermânio Tadeu Lima Ferreira; Solange Maria Cottica; Irineu Batista; Carla Pires; Altevir Signor;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Ciência e Tecnologia do Pescado: Uma Análise Pluralista - Volume 3
AUTORES: Ortência Leocádia Gonzalez da Silva Nunes; Dermânio Tadeu Lima Ferreira; Solange Maria Cottica; Irineu Batista; Carla Pires; Altevir Signor;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Ciência e Tecnologia do Pescado: Uma Análise Pluralista - Volume 3
9
TÃTULO: Effects of high pressure processing on the physical properties of fish ham prepared with farmed meagre (Argyrosomus regius) with reduced use of microbial transglutaminase
AUTORES: Ribeiro, AT; Elias, M; Teixeira, B; Pires, C; Duarte, R; Saraiva, JA; Mendes, R;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 96
AUTORES: Ribeiro, AT; Elias, M; Teixeira, B; Pires, C; Duarte, R; Saraiva, JA; Mendes, R;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 96
10
TÃTULO: Antioxidant Properties of Fish Protein Hydrolysates Prepared from Cod Protein Hydrolysate by Bacillus sp. Full Text
AUTORES: Godinho, I; Pires, C; Pedro, S; Teixeira, B; Mendes, R; Nunes, ML; Batista, I;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 178, NÚMERO: 6
AUTORES: Godinho, I; Pires, C; Pedro, S; Teixeira, B; Mendes, R; Nunes, ML; Batista, I;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 178, NÚMERO: 6