Carla Maria Feio Pires
AuthID: R-00H-2EP
1
TÃTULO: Enzymatic Hydrolysis Systems Enhance the Efficiency and Biological Properties of Hydrolysates from Frozen Fish Processing Co-Products Full Text
AUTORES: Sapatinha, Maria; Camacho, Carolina; Pais Costa, Antonia Juliana; Fernando, Ana Luisa; Marques, Antonio; Pires, Carla;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 23, NÚMERO: 1
AUTORES: Sapatinha, Maria; Camacho, Carolina; Pais Costa, Antonia Juliana; Fernando, Ana Luisa; Marques, Antonio; Pires, Carla;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 23, NÚMERO: 1
2
TÃTULO: Production and characterization of protein-rich extracts from the red macroalga Gelidium corneum and its industrial agar extraction residues Full Text
AUTORES: Mateus, Marilia; de Ferro, Rita Mao; Pinheiro, Helena M.; Machado, Remigio; da Fonseca, M. Manuela R.; Sapatinha, Maria; Pires, Carla; Marmelo, Isa; Marques, Antonio; Nunes, Maria Leonor; Motta, Carla; Cesario, M. Teresa;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS, VOLUME: 78
AUTORES: Mateus, Marilia; de Ferro, Rita Mao; Pinheiro, Helena M.; Machado, Remigio; da Fonseca, M. Manuela R.; Sapatinha, Maria; Pires, Carla; Marmelo, Isa; Marques, Antonio; Nunes, Maria Leonor; Motta, Carla; Cesario, M. Teresa;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS, VOLUME: 78
3
TÃTULO: Dehydration, Rehydration and Thermal Treatment: Effect on Bioactive Compounds of Red Seaweeds Porphyra umbilicalis and Porphyra linearis
AUTORES: Pires, Carla; Sapatinha, Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa M.; Goncalves, Amparo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 22, NÚMERO: 4
AUTORES: Pires, Carla; Sapatinha, Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa M.; Goncalves, Amparo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 22, NÚMERO: 4
4
TÃTULO: Protein Hydrolysates from Salmon Heads and Cape Hake By-Products: Comparing Enzymatic Method with Subcritical Water Extraction on Bioactivity Properties
AUTORES: Pires, Carla; Leitao, Matilde; Sapatinha, Maria; Goncalves, Amparo; Oliveira, Helena; Nunes, Maria Leonor; Teixeira, Barbara; Mendes, Rogerio; Camacho, Carolina; Machado, Manuela; Pintado, Manuela; Ribeiro, Ana Rita; Vieira, Elsa F.; Delerue Matos, Cristina; Lourenco, Helena Maria; Marques, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 15
AUTORES: Pires, Carla; Leitao, Matilde; Sapatinha, Maria; Goncalves, Amparo; Oliveira, Helena; Nunes, Maria Leonor; Teixeira, Barbara; Mendes, Rogerio; Camacho, Carolina; Machado, Manuela; Pintado, Manuela; Ribeiro, Ana Rita; Vieira, Elsa F.; Delerue Matos, Cristina; Lourenco, Helena Maria; Marques, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 15
5
TÃTULO: Unveiling the Lipid Features and Valorization Potential of Atlantic Salmon (Salmo salar) Heads Full Text
AUTORES: Monteiro, Joao Pedro; Sousa, Tiago; Melo, Tania; Pires, Carla; Marques, Antonio; Nunes, Maria Leonor; Calado, Ricardo; Domingues, M. Rosario;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 22, NÚMERO: 11
AUTORES: Monteiro, Joao Pedro; Sousa, Tiago; Melo, Tania; Pires, Carla; Marques, Antonio; Nunes, Maria Leonor; Calado, Ricardo; Domingues, M. Rosario;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 22, NÚMERO: 11
6
TÃTULO: Enzymatic Hydrolysis Systems to Enhance Efficiency and Biological Properties of Hydrolysates from Frozen Fish Processing Co-Products
AUTORES: Maria Sapatinha; Carolina Camacho; Juliana Costa; Ana Luísa Fernando; António Marques; Carla Pires;
PUBLICAÇÃO: 2024
AUTORES: Maria Sapatinha; Carolina Camacho; Juliana Costa; Ana Luísa Fernando; António Marques; Carla Pires;
PUBLICAÇÃO: 2024
7
TÃTULO: Effect of Deployment and Harvest Date on Growth and High-Value Compounds of Farmed Alaria esculenta
AUTORES: Blanco, Silvia; Sapatinha, Maria; Mackey, Mick; Maguire, Julie; Paolacci, Simona; Goncalves, Susana; Lourenco, Helena Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa Maria; Pires, Carla;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 21, NÚMERO: 5
AUTORES: Blanco, Silvia; Sapatinha, Maria; Mackey, Mick; Maguire, Julie; Paolacci, Simona; Goncalves, Susana; Lourenco, Helena Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa Maria; Pires, Carla;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 21, NÚMERO: 5
8
TÃTULO: Effect of the season on the production and chemical properties of fish protein hydrolysates and high-quality oils obtained from gurnard (Trigla spp.) by-products
AUTORES: José Antonio Vázquez; Jesus Valcarcel; Maria Sapatinha; Narcisa M Bandarra; Rogério Mendes; Carla Pires;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: LWT, VOLUME: 177
AUTORES: José Antonio Vázquez; Jesus Valcarcel; Maria Sapatinha; Narcisa M Bandarra; Rogério Mendes; Carla Pires;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: LWT, VOLUME: 177
9
TÃTULO: Red and brown seaweeds extracts: A source of biologically active compounds
AUTORES: Sapatinha, M.; Oliveira, A.; Costa, S.; Pedro, S.; Goncalves, A.; Mendes, R.; Bandarra, N. M.; Pires, C.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 393
AUTORES: Sapatinha, M.; Oliveira, A.; Costa, S.; Pedro, S.; Goncalves, A.; Mendes, R.; Bandarra, N. M.; Pires, C.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 393
10
TÃTULO: Lipid nutritional value and bioaccessibility of novel ready-to-eat seafood products with encapsulated bioactives
AUTORES: Sapatinha, Maria; Afonso, Claudia M.; Cardoso, Carlos L.; Pires, Carla; Mendes, Rogerio; Montero, Maria P.; Gomez Guillen, Maria C.; Bandarra, Narcisa M.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 58, NÚMERO: 5
AUTORES: Sapatinha, Maria; Afonso, Claudia M.; Cardoso, Carlos L.; Pires, Carla; Mendes, Rogerio; Montero, Maria P.; Gomez Guillen, Maria C.; Bandarra, Narcisa M.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 58, NÚMERO: 5