Luís João Abrunhosa Pereira
AuthID: R-000-9HN
1
TÃTULO: Brazilian Table Olives: A Source of Lactic Acid Bacteria with Antimycotoxigenic and Antifungal Activity
AUTORES: Simões, L; Fernandes, N; Teixeira, J; Abrunhosa, L; Dias, DR;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Toxins, VOLUME: 15, NÚMERO: 1
AUTORES: Simões, L; Fernandes, N; Teixeira, J; Abrunhosa, L; Dias, DR;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Toxins, VOLUME: 15, NÚMERO: 1
2
TÃTULO: Structural and Physicochemical Properties of Starch from Rejected Chestnut: Hydrothermal and High-Pressure Processing Dependence
AUTORES: Pino Hernández, E; Fasolin, LH; Ballesteros, LF; Pinto, CA; Saraiva, JA; Abrunhosa, L; Teixeira, JA;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Molecules, VOLUME: 28, NÚMERO: 2
AUTORES: Pino Hernández, E; Fasolin, LH; Ballesteros, LF; Pinto, CA; Saraiva, JA; Abrunhosa, L; Teixeira, JA;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Molecules, VOLUME: 28, NÚMERO: 2
3
TÃTULO: Hydrothermal and high-pressure processing of chestnuts - Dependence on the storage conditions
AUTORES: Pino Hernández, E; Pinto, CA; Abrunhosa, L; Teixeira, JA; Saraiva, JA;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Postharvest Biology and Technology, VOLUME: 185
AUTORES: Pino Hernández, E; Pinto, CA; Abrunhosa, L; Teixeira, JA; Saraiva, JA;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Postharvest Biology and Technology, VOLUME: 185
4
TÃTULO: Penicillium brevicompactum as a novel source of natural pigments with potential for food applications
AUTORES: Fonseca, Carla S.; da Silva, Nuno R.; Ballesteros, Lina F.; Basto, Bruna; Abrunhosa, Luis; Teixeira, Jose A.; Silverio, Sara C.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 132
AUTORES: Fonseca, Carla S.; da Silva, Nuno R.; Ballesteros, Lina F.; Basto, Bruna; Abrunhosa, Luis; Teixeira, Jose A.; Silverio, Sara C.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 132
5
TÃTULO: Detoxification of ochratoxin A and zearalenone by Pleurotus ostreatus during in vitro gastrointestinal digestion
AUTORES: Nobre, Clarisse; Gonzalez, Alondra; Losoya, Carolina; Teixeira, Jose A.; Belmares, Ruth; Abrunhosa, Luis;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 384
AUTORES: Nobre, Clarisse; Gonzalez, Alondra; Losoya, Carolina; Teixeira, Jose A.; Belmares, Ruth; Abrunhosa, Luis;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 384
6
TÃTULO: Probiotic and Antifungal Attributes of Lactic Acid Bacteria Isolates from Naturally Fermented Brazilian Table Olives
AUTORES: Simões, L; Fernandes, N; de Souza, A; Dos Santos, L; Magnani, M; Abrunhosa, L; Teixeira, J; Schwan, RF; Dias, DR;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Fermentation, VOLUME: 8, NÚMERO: 6
AUTORES: Simões, L; Fernandes, N; de Souza, A; Dos Santos, L; Magnani, M; Abrunhosa, L; Teixeira, J; Schwan, RF; Dias, DR;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Fermentation, VOLUME: 8, NÚMERO: 6
7
TÃTULO: Elimination of ochratoxin A from white and red wines: Critical characteristics of activated carbons and impact on wine quality Full Text
AUTORES: Cosme, F; Ines, A; Silva, D; Filipe Ribeiro, L; Abrunhosa, L; Nunes, FM ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 140
AUTORES: Cosme, F; Ines, A; Silva, D; Filipe Ribeiro, L; Abrunhosa, L; Nunes, FM ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 140
8
TÃTULO: Lipid-based nanostructures as a strategy to enhance curcumin bioaccessibility: Behavior under digestion and cytotoxicity assessment Full Text
AUTORES: Gonçalves, RFS; Martins, JT; Abrunhosa, L; Baixinho, J; Matias, AA; Vicente, AA; Pinheiro, AC;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food Research International, VOLUME: 143
AUTORES: Gonçalves, RFS; Martins, JT; Abrunhosa, L; Baixinho, J; Matias, AA; Vicente, AA; Pinheiro, AC;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food Research International, VOLUME: 143
9
TÃTULO: Effects of Moderate Electric Fields on the Post-harvest Preservation of Chestnuts Full Text
AUTORES: Pino Hernández, E; Pereira, RN; Ballesteros, LF; Vicente, AA; Abrunhosa, L; Teixeira, JA;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food and Bioprocess Technology
AUTORES: Pino Hernández, E; Pereira, RN; Ballesteros, LF; Vicente, AA; Abrunhosa, L; Teixeira, JA;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food and Bioprocess Technology
INDEXADO EM: Scopus
NO MEU: ORCID
10
TÃTULO: Nanoemulsions for enhancement of curcumin bioavailability and their safety evaluation: Effect of emulsifier type
AUTORES: Gonçalves, RFS; Martins, JT; Abrunhosa, L; Vicente, AA; Pinheiro, AC;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Nanomaterials, VOLUME: 11, NÚMERO: 3
AUTORES: Gonçalves, RFS; Martins, JT; Abrunhosa, L; Vicente, AA; Pinheiro, AC;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Nanomaterials, VOLUME: 11, NÚMERO: 3