1
TÍTULO: Consumption of edible insects and insect-based foods: A systematic review of sensory properties and evoked emotional response  Full Text
AUTORES: Ribeiro, José Carlos ; Pintado, Manuela E.; Cunha, Luis M. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY, VOLUME: 23, NÚMERO: 1
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
NO MEU: ORCID
2
TÍTULO: Effect of blanching, storage and drying conditions on the macro-composition, color and safety of mealworm Tenebrio molitor larvae  Full Text
AUTORES: Ribeiro, José Carlos ; Marques, Joao Pedro; Tânia R Fernandes ; Pintado, Manuela Estevez; Carvalho, Susana M. P. ; Cunha, Luis Miguel ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 191
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
NO MEU: ORCID
3
TÍTULO: Evaluation of the ultrafiltration method to obtain a high-value protein concentrate from the edible insect Tenebrio molitor
AUTORES: Ribeiro, José Carlos ; Coscueta, ER; Cunha, LM; Pintado, ME;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Journal of Insects as Food and Feed, VOLUME: 245, NÚMERO: 3
INDEXADO EM: Scopus CrossRef
NO MEU: ORCID
4
TÍTULO: Impact of defatting and drying methods on the overall liking and sensory profile of a cereal bar incorporating edible insect species
AUTORES: Ribeiro, José Carlos ; Santos, C; Lima, RC; Pintado, ME; Cunha, LM ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FUTURE FOODS, VOLUME: 6
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 9 Unpaywall
NO MEU: ORCID
5
TÍTULO: Insects as food and feed in Portugal and Norway - Cross-cultural comparison of determinants of acceptance  Full Text
AUTORES: Ribeiro, José Carlos ; Sposito Goncalves, Ane Telles; Ana Pinto de Moura ; Varela, Paula; Cunha, Luis Miguel ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD QUALITY AND PREFERENCE, VOLUME: 102
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 31 Unpaywall
NO MEU: ORCID
6
TÍTULO: Application of the CATA methodology with children: Qualitative approach on ballot development and product characterization of innovative products  Full Text
AUTORES: Rocha, C; Ribeiro, José Carlos ; Lima, RC; Prista, C; Raymundo, A; Patto, MCV; Cunha, LM ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: FOOD QUALITY AND PREFERENCE, VOLUME: 88
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall Handle
NO MEU: ORCID
7
TÍTULO: Edible insects and food safety: allergy
AUTORES: Ribeiro, José Carlos ; Sousa Pinto, B ; Fonseca, J ; Fonseca, SC ; Cunha, LM ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: JOURNAL OF INSECTS AS FOOD AND FEED, VOLUME: 7, NÚMERO: 5
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 33 Unpaywall
NO MEU: ORCID
8
TÍTULO: Evaluation of Consumers’ Acceptance of Bread Supplemented with Insect Protein
AUTORES: Ribeiro, José Carlos ; Soares, A; Ana Pinto de Moura ; Cunha, LM ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food Engineering Series
INDEXADO EM: Scopus CrossRef Unpaywall
NO MEU: ORCID
10
TÍTULO: Potential Allergenic Risks of Entomophagy
AUTORES: Ribeiro, José Carlos ; Luís Miguel Cunha ; Bernardo Sousa Pinto ; João Fonseca ;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: Edible Insects in the Food Sector: Methods, Current Applications and Perspectives
INDEXADO EM: Scopus CrossRef: 2 Unpaywall
NO MEU: ORCID
Página 1 de 2. Total de resultados: 12.