Maria Manuela Estevez Pintado
AuthID: R-000-C90
1
TÃTULO: Purification of bioactive peptides from spent yeast autolysates Full Text
AUTORES: Oliveira, Ana Sofia; Pereira, Ana Margarida; Ferreira, Carlos M. H.; Pereira, Joana Odila; Amorim, Manuela; Faustino, Margarida; Durao, Joana; Pintado, Manuela E.; Carvalho, Ana P.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 143
AUTORES: Oliveira, Ana Sofia; Pereira, Ana Margarida; Ferreira, Carlos M. H.; Pereira, Joana Odila; Amorim, Manuela; Faustino, Margarida; Durao, Joana; Pintado, Manuela E.; Carvalho, Ana P.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 143
INDEXADO EM: Scopus WOS
2
TÃTULO: Gastrointestinal delivery of codfish Skin-Derived collagen Hydrolysates: Deep eutectic solvent extraction and bioactivity analysis Full Text
AUTORES: Silva, Isa; Vaz, Barbara M. C.; Sousa, Sergio; Pintado, Maria Manuela; Coscueta, Ezequiel R.; Ventura, Sonia P. M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 175
AUTORES: Silva, Isa; Vaz, Barbara M. C.; Sousa, Sergio; Pintado, Maria Manuela; Coscueta, Ezequiel R.; Ventura, Sonia P. M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 175
INDEXADO EM: Scopus WOS
3
TÃTULO: Painting the picture of food colouring agents: Near-ubiquitous molecules of everyday life - A review Full Text
AUTORES: Pereira, Helder; Deuchande, Teresa; Fundo, Joana F.; Leal, Tania; Pintado, Manuela E.; Amaro, Ana L.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, VOLUME: 143
AUTORES: Pereira, Helder; Deuchande, Teresa; Fundo, Joana F.; Leal, Tania; Pintado, Manuela E.; Amaro, Ana L.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, VOLUME: 143
INDEXADO EM: Scopus WOS
4
TÃTULO: Impact of washing and freezing on nutritional composition, bioactive compounds, antioxidant activity and microstructure of mango peels
AUTORES: Sara Marçal; Sérgio Sousa; Helena Araújo Rodrigues; Inês Silva; Débora Campos; Manuela Pintado;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 442
AUTORES: Sara Marçal; Sérgio Sousa; Helena Araújo Rodrigues; Inês Silva; Débora Campos; Manuela Pintado;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 442
5
TÃTULO: Unraveling Biotic and Abiotic Factors Shaping Sugarcane Straw Polyphenolic Richness: A Gateway to Artificial Intelligence-Driven Crop Management
AUTORES: Oliveira, Ana L. S.; Carvalho, Maria Joao; Silva, Poliana; Pintado, Manuela; Madureira, Ana Raquel;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
AUTORES: Oliveira, Ana L. S.; Carvalho, Maria Joao; Silva, Poliana; Pintado, Manuela; Madureira, Ana Raquel;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
6
TÃTULO: Anti-Aging Potential of a Novel Ingredient Derived from Sugarcane Straw Extract (SSE)
AUTORES: Carvalho, Maria Joao; Pedrosa, Silvia Santos; Mendes, Adelia; Azevedo Silva, Joao; Fernandes, Joao; Pintado, Manuela; Oliveira, Ana L. S.; Madureira, Ana Raquel;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 1
AUTORES: Carvalho, Maria Joao; Pedrosa, Silvia Santos; Mendes, Adelia; Azevedo Silva, Joao; Fernandes, Joao; Pintado, Manuela; Oliveira, Ana L. S.; Madureira, Ana Raquel;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 1
7
TÃTULO: Structure and properties of Quercus robur acorn starch extracted by pulsed electric field technology
AUTORES: Castro, Luis M. G.; Caco, Ana I.; Pereira, Carla F.; Sousa, Sergio C.; Alexandre, Elisabete M. C.; Saraiva, Jorge A.; Pintado, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES, VOLUME: 260
AUTORES: Castro, Luis M. G.; Caco, Ana I.; Pereira, Carla F.; Sousa, Sergio C.; Alexandre, Elisabete M. C.; Saraiva, Jorge A.; Pintado, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES, VOLUME: 260
8
TÃTULO: Recent Highlights in Sustainable Bio-Based Edible Films and Coatings for Fruit and Vegetable Applications
AUTORES: Martins, Valter F. R.; Pintado, Manuela E.; Morais, Rui M. S. C.; Morais, Alcina M. M. B.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 2
AUTORES: Martins, Valter F. R.; Pintado, Manuela E.; Morais, Rui M. S. C.; Morais, Alcina M. M. B.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 2
9
TÃTULO: Hesperidin from Orange Peel as a Promising Skincare Bioactive: An Overview
AUTORES: Rodrigues, Cristina V.; Pintado, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 3
AUTORES: Rodrigues, Cristina V.; Pintado, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 3
10
TÃTULO: Egyptian Citrus Essential Oils Recovered from Lemon, Orange, and Mandarin Peels: Phytochemical and Biological Value
AUTORES: Ibrahim, Faten Mohamed; Mohammed, Reda Sayed; Abdelsalam, Eman; Ashour, Wedian El Sayed; Magalhaes, Daniela; Pintado, Manuela; El Habbasha, El Sayed;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: HORTICULTURAE, VOLUME: 10, NÚMERO: 2
AUTORES: Ibrahim, Faten Mohamed; Mohammed, Reda Sayed; Abdelsalam, Eman; Ashour, Wedian El Sayed; Magalhaes, Daniela; Pintado, Manuela; El Habbasha, El Sayed;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: HORTICULTURAE, VOLUME: 10, NÚMERO: 2