Catarina da Costa Rodrigues Barbosa
AuthID: R-000-MZ4
1
TÃTULO: Comparative Transcriptomic Analysis Reveals Similarities and Dissimilarities in Saccharomyces cerevisiae Wine Strains Response to Nitrogen Availability Full Text
AUTORES: Catarina Barbosa; Jose Garcia Martinez; Jose E Perez Ortin; Ana Mendes Ferreiral;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: PLOS ONE, VOLUME: 10, NÚMERO: 4
AUTORES: Catarina Barbosa; Jose Garcia Martinez; Jose E Perez Ortin; Ana Mendes Ferreiral;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: PLOS ONE, VOLUME: 10, NÚMERO: 4
2
TÃTULO: Genomic expression program of Saccharomyces cerevisiae along a mixed-culture wine fermentation with Hanseniaspora guilliermondii Full Text
AUTORES: Catarina Barbosa; Arlete Mendes Faia; Patricia Lage; Nuno P Mira; Ana Mendes Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: MICROBIAL CELL FACTORIES, VOLUME: 14, NÚMERO: 1
AUTORES: Catarina Barbosa; Arlete Mendes Faia; Patricia Lage; Nuno P Mira; Ana Mendes Ferreira;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: MICROBIAL CELL FACTORIES, VOLUME: 14, NÚMERO: 1
3
TÃTULO: H. guilliermondii impacts growth kinetics and metabolic activity of S. cerevisiae: The role of initial nitrogen concentration Full Text
AUTORES: Patricia Lage; Catarina Barbosa; Beatriz Mateus; Isabel Vasconcelos; Arlete Mendes Faia ; Ana Mendes Ferreira ;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 172
AUTORES: Patricia Lage; Catarina Barbosa; Beatriz Mateus; Isabel Vasconcelos; Arlete Mendes Faia ; Ana Mendes Ferreira ;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 172
4
TÃTULO: The nitrogen source impacts major volatile compounds released by Saccharomyces cerevisiae during alcoholic fermentation Full Text
AUTORES: Catarina Barbosa; Arlete Mendes Faia ; Ana Mendes Ferreira ;
PUBLICAÇÃO: 2012, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 160, NÚMERO: 2
AUTORES: Catarina Barbosa; Arlete Mendes Faia ; Ana Mendes Ferreira ;
PUBLICAÇÃO: 2012, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 160, NÚMERO: 2
5
TÃTULO: Fatty acid composition of several wild microalgae and cyanobacteria, with a focus on eicosapentaenoic, docosahexaenoic and alpha-linolenic acids for eventual dietary uses Full Text
AUTORES: Catarina Guedes, AC ; Helena M Amaro; Catarina R Barbosa; Ricardo D Pereira; Xavier Malcata, FX ;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 44, NÚMERO: 9
AUTORES: Catarina Guedes, AC ; Helena M Amaro; Catarina R Barbosa; Ricardo D Pereira; Xavier Malcata, FX ;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 44, NÚMERO: 9
6
TÃTULO: Microalgal and cyanobacterial cell extracts for use as natural antibacterial additives against food pathogens. Microalgal and cyanobacterial extracts against food pathogens Full Text
AUTORES: Ana Catarina Guedes ; Catarina R Barbosa; Helena M Amaro; Claudia I Pereira; Francisco Xavier Malcata ;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 46, NÚMERO: 4
AUTORES: Ana Catarina Guedes ; Catarina R Barbosa; Helena M Amaro; Claudia I Pereira; Francisco Xavier Malcata ;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 46, NÚMERO: 4
7
TÃTULO: THE IMPACT OF NITROGEN ON YEAST FERMENTATION AND WINE QUALITY
AUTORES: Ana Mendes Ferreira ; Catarina Barbosa; Patricia Loge; Arlete Mendes Faia ;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: CIENCIA E TECNICA VITIVINICOLA, VOLUME: 26, NÚMERO: 1
AUTORES: Ana Mendes Ferreira ; Catarina Barbosa; Patricia Loge; Arlete Mendes Faia ;
PUBLICAÇÃO: 2011, FONTE: CIENCIA E TECNICA VITIVINICOLA, VOLUME: 26, NÚMERO: 1
INDEXADO EM: Scopus WOS
8
TÃTULO: The Wine Yeast Strain-Dependent Expression of Genes Implicated in Sulfide Production in Response to Nitrogen Availability
AUTORES: Mendes Ferreira, A ; Barbosa, C; Jimenez Marti, E; del Olmo, M; Mendes Faia, A ;
PUBLICAÇÃO: 2010, FONTE: JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 20, NÚMERO: 9
AUTORES: Mendes Ferreira, A ; Barbosa, C; Jimenez Marti, E; del Olmo, M; Mendes Faia, A ;
PUBLICAÇÃO: 2010, FONTE: JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 20, NÚMERO: 9
INDEXADO EM: Scopus WOS
9
TÃTULO: Nitrogen addition influences formation of aroma compounds, volatile acidity and ethanol in nitrogen deficient media fermented by Saccharomyces cerevisiae wine strains Full Text
AUTORES: Catarina Barbosa; Virgilio Falco ; Arlete Mendes Faia ; Ana Mendes Ferreira ;
PUBLICAÇÃO: 2009, FONTE: JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING, VOLUME: 108, NÚMERO: 2
AUTORES: Catarina Barbosa; Virgilio Falco ; Arlete Mendes Faia ; Ana Mendes Ferreira ;
PUBLICAÇÃO: 2009, FONTE: JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING, VOLUME: 108, NÚMERO: 2
10
TÃTULO: Expression profile of genes involved in hydrogen sulphide liberation by Saccharomyces cerevisiae grown under different nitrogen concentrations
AUTORES: Ana Mendes-Ferreira; Ana Mendes-Ferreira; Catarina Barbosa; Marcel.lí del Olmo; Arlete Mendes-Faia; Cecília Leão;
PUBLICAÇÃO: 2009, FONTE: Nature Precedings
AUTORES: Ana Mendes-Ferreira; Ana Mendes-Ferreira; Catarina Barbosa; Marcel.lí del Olmo; Arlete Mendes-Faia; Cecília Leão;
PUBLICAÇÃO: 2009, FONTE: Nature Precedings
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