Marta Sofia Morgado dos Santos Madeira
AuthID: R-000-P9E
1
TÃTULO: Total lipid content and fatty acid composition in edible offal from pigs
AUTORES: Jose Pestana; Cristina Alfaia; Susana Alves; Marta Madeira; Jose Santos Silva; Olga Moreira; Rui Bessa; Fidel Toldra; Jose A M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, VOLUME: 70, NÚMERO: 3
AUTORES: Jose Pestana; Cristina Alfaia; Susana Alves; Marta Madeira; Jose Santos Silva; Olga Moreira; Rui Bessa; Fidel Toldra; Jose A M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, VOLUME: 70, NÚMERO: 3
INDEXADO EM: Scopus WOS
2
TÃTULO: Higher membrane fluidity mediates the increased subcutaneous fatty acid content in pigs fed reduced protein diets
AUTORES: Lopes, PA; Martins, AP; Martins, SV; Madeira, MS; Santos, NC ; Moura, TF; Prates, JAM; Soveral, G;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: ANIMAL, VOLUME: 11, NÚMERO: 4
AUTORES: Lopes, PA; Martins, AP; Martins, SV; Madeira, MS; Santos, NC ; Moura, TF; Prates, JAM; Soveral, G;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: ANIMAL, VOLUME: 11, NÚMERO: 4
3
TÃTULO: Influence of betaine and arginine supplementation of reduced protein diets on fatty acid composition and gene expression in the muscle and subcutaneous adipose tissue of cross-bred pigs
AUTORES: Marta S Madeira; Eva A Rolo; Cristina M Alfaia; Virginia R Pires; Richard Luxton; Olena Doran; Rui J B Bessa; Jose A M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION, VOLUME: 115, NÚMERO: 6
AUTORES: Marta S Madeira; Eva A Rolo; Cristina M Alfaia; Virginia R Pires; Richard Luxton; Olena Doran; Rui J B Bessa; Jose A M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION, VOLUME: 115, NÚMERO: 6
4
TÃTULO: Increased intramuscular fat induced by reduced dietary protein in finishing pigs: effects on the longissimus lumborum muscle proteome Full Text
AUTORES: Pires, VMR; Madeira, MS; Dowle, AA; Thomas, J; Almeida, AM; Prates, JAM;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: MOLECULAR BIOSYSTEMS, VOLUME: 12, NÚMERO: 8
AUTORES: Pires, VMR; Madeira, MS; Dowle, AA; Thomas, J; Almeida, AM; Prates, JAM;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: MOLECULAR BIOSYSTEMS, VOLUME: 12, NÚMERO: 8
5
TÃTULO: The combination of arginine and leucine supplementation of reduced crude protein diets for boars increases eating quality of pork
AUTORES: Madeira, MS; Alfaia, CM; Costa, P; Lopes, PA; Lemos, JPC; Bessa, RJB; Prates, JAM;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, VOLUME: 92, NÚMERO: 5
AUTORES: Madeira, MS; Alfaia, CM; Costa, P; Lopes, PA; Lemos, JPC; Bessa, RJB; Prates, JAM;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, VOLUME: 92, NÚMERO: 5
INDEXADO EM: Scopus WOS
6
TÃTULO: Combined effects of dietary arginine, leucine and protein levels on fatty acid composition and gene expression in the muscle and subcutaneous adipose tissue of crossbred pigs
AUTORES: Marta S Madeira; Virginia M R Pires; Cristina M Alfaia; Richard Luxton; Olena Doran; Rui J B Bessa; Jose A M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION, VOLUME: 111, NÚMERO: 9
AUTORES: Marta S Madeira; Virginia M R Pires; Cristina M Alfaia; Richard Luxton; Olena Doran; Rui J B Bessa; Jose A M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION, VOLUME: 111, NÚMERO: 9
7
TÃTULO: Contrasting cellularity on fat deposition in the subcutaneous adipose tissue and longissimus lumborum muscle from lean and fat pigs under dietary protein reduction
AUTORES: Lopes, PA; Costa, ASH; Costa, P; Pires, VMR; Madeira, MS; Achega, F; Pinto, RMA; Prates, JAM;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: ANIMAL, VOLUME: 8, NÚMERO: 4
AUTORES: Lopes, PA; Costa, ASH; Costa, P; Pires, VMR; Madeira, MS; Achega, F; Pinto, RMA; Prates, JAM;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: ANIMAL, VOLUME: 8, NÚMERO: 4
8
TÃTULO: Differential effects of reduced protein diets on fatty acid composition and gene expression in muscle and subcutaneous adipose tissue of Alentejana purebred and Large White x Landrace x Pietrain crossbred pigs
AUTORES: Marta S Madeira; Virginia M R Pires ; Cristina M Alfaia; Ana S H Costa; Richard Luxton; Olena Doran; Rui J B Bessa ; Jose A M Prates ;
PUBLICAÇÃO: 2013, FONTE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION, VOLUME: 110, NÚMERO: 2
AUTORES: Marta S Madeira; Virginia M R Pires ; Cristina M Alfaia; Ana S H Costa; Richard Luxton; Olena Doran; Rui J B Bessa ; Jose A M Prates ;
PUBLICAÇÃO: 2013, FONTE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION, VOLUME: 110, NÚMERO: 2
9
TÃTULO: The increased intramuscular fat promoted by dietary lysine restriction in lean but not in fatty pig genotypes improves pork sensory attributes
AUTORES: Madeira, MS; Costa, P; Alfaia, CM ; Lopes, PA ; Bessa, RJB ; Lemos, JPC ; Prates, JAM ;
PUBLICAÇÃO: 2013, FONTE: JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, VOLUME: 91, NÚMERO: 7
AUTORES: Madeira, MS; Costa, P; Alfaia, CM ; Lopes, PA ; Bessa, RJB ; Lemos, JPC ; Prates, JAM ;
PUBLICAÇÃO: 2013, FONTE: JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, VOLUME: 91, NÚMERO: 7
10
TÃTULO: Differences in lipid deposition and adipose membrane biophysical properties from lean and obese pigs under dietary protein restriction Full Text
AUTORES: Ana P Martins; Paula A Lopes ; Marta S Madeira; Susana V Martins; Nuno C Santos ; Teresa F Moura ; Jose A M Prates ; Graca Soveral ;
PUBLICAÇÃO: 2012, FONTE: BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS, VOLUME: 423, NÚMERO: 1
AUTORES: Ana P Martins; Paula A Lopes ; Marta S Madeira; Susana V Martins; Nuno C Santos ; Teresa F Moura ; Jose A M Prates ; Graca Soveral ;
PUBLICAÇÃO: 2012, FONTE: BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS, VOLUME: 423, NÚMERO: 1