Anabela Sílvia Guedes da Costa
AuthID: R-000-XWS
1
TÃTULO: Detailed Phytochemical Composition, Cyto-/Hepatotoxicity, and Antioxidant/Anti-Inflammatory Profile of Moroccan Spices: A Study on Coriander, Caraway, and Mystical Cumin Full Text
AUTORES: Bouzaid, Hiba; Santo, Liliana Espirito; Ferreira, Diana M.; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Dias, Maria Ines; Calhelha, Ricardo C.; Barros, Lillian; Chater, Oumaima; Rodi, Youssef Kandri; Errachidi, Faouzi; Chahdi, Fouad Ouazzani; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 15
AUTORES: Bouzaid, Hiba; Santo, Liliana Espirito; Ferreira, Diana M.; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Dias, Maria Ines; Calhelha, Ricardo C.; Barros, Lillian; Chater, Oumaima; Rodi, Youssef Kandri; Errachidi, Faouzi; Chahdi, Fouad Ouazzani; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 15
2
TÃTULO: Pasta Incorporating Olive Pomace: Impact on Nutritional Composition and Consumer Acceptance of a Prototype
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Oliveira, Barbara C. C.; Barbosa, Carla; Costa, Anabela S. G.; Nunes, Maria Antonia; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 18
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Oliveira, Barbara C. C.; Barbosa, Carla; Costa, Anabela S. G.; Nunes, Maria Antonia; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 18
3
TÃTULO: Defatted Flaxseed Flour as a New Ingredient for Foodstuffs: Comparative Analysis with Whole Flaxseeds and Updated Composition of Cold-Pressed Oil Full Text
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Nunes, Maria Antonia; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 20
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Nunes, Maria Antonia; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 20
4
TÃTULO: Characterization of Chia Seeds, Cold-Pressed Oil, and Defatted Cake: An Ancient Grain for Modern Food Production Full Text
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Nunes, Maria Antonia ; Santo, Liliana Espirito; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 2
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Nunes, Maria Antonia ; Santo, Liliana Espirito; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 2
5
TÃTULO: Contribution of Phenolics and Free Amino Acids on the Antioxidant Profile of Commercial Lemon Verbena Infusions
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; alvarez Rivera, Gerardo; Costa, Anabela S. G.; Machado, Susana; Cifuentes, Alejandro; Ibanez, Elena; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 12, NÚMERO: 2
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; alvarez Rivera, Gerardo; Costa, Anabela S. G.; Machado, Susana; Cifuentes, Alejandro; Ibanez, Elena; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 12, NÚMERO: 2
6
TÃTULO: Effect of Different Time/Temperature Binomials on the Chemical Features, Antioxidant Activity, and Natural Microbial Load of Olive Pomace Paste Full Text
AUTORES: Sousa, Maria Manuela; Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Lobo, Joana C.; Costa, Anabela S. G.; Palmeira, Josman D.; Nunes, Maria Antonia ; Rita C. Alves; Ferreira, Helena ; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 6
AUTORES: Sousa, Maria Manuela; Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Lobo, Joana C.; Costa, Anabela S. G.; Palmeira, Josman D.; Nunes, Maria Antonia ; Rita C. Alves; Ferreira, Helena ; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 6
7
TÃTULO: Adapting to Climate Change with Opuntia
AUTORES: Jorge, Ana O. S.; Costa, Anabela S. G.; Oliveira, M. Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 12, NÚMERO: 16
AUTORES: Jorge, Ana O. S.; Costa, Anabela S. G.; Oliveira, M. Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 12, NÚMERO: 16
8
TÃTULO: Algae Incorporation and Nutritional Improvement: The Case of a Whole-Wheat Pasta
AUTORES: Oliveira, Barbara C. C.; Machado, Marlene; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Bessada, Silvia; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 16
AUTORES: Oliveira, Barbara C. C.; Machado, Marlene; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Bessada, Silvia; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 16
9
TÃTULO: Valorizing Coffee Silverskin Based on Its Phytochemicals and Antidiabetic Potential: From Lab to a Pilot Scale
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; Andrade, Nelson; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Puga, Helder; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Martel, Fatima ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 12
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; Andrade, Nelson; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Puga, Helder; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Martel, Fatima ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 12
INDEXADO EM:
WOS
CrossRef


10
TÃTULO: Green/Roasted Coffee and Silverskin Extracts Inhibit Sugar Absorption by Human Intestinal Epithelial (Caco-2) Cells by Decreasing GLUT2 Gene Expression
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; Andrade, Nelson; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Martel, Fatima ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 23
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; Andrade, Nelson; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Martel, Fatima ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 23