Ricardo Nuno Correia Pereira
AuthID: R-000-NXD
1
TÃTULO: Accessing the thermal and electric effects in β-lactoglobulin denaturation and interaction with phenolic compounds
AUTORES: Rodrigues, Rui M.; Santos, Pedro Ferreira; Pereira, Ricardo N.; Teixeira, Jose A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 150
AUTORES: Rodrigues, Rui M.; Santos, Pedro Ferreira; Pereira, Ricardo N.; Teixeira, Jose A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 150
2
TÃTULO: Electrical Fields in the Processing of Protein-Based Foods
AUTORES: Pereira, Ricardo N.; Rodrigues, Rui; Avelar, Zita; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Pereira, Ricardo S.; Vicente, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 4
AUTORES: Pereira, Ricardo N.; Rodrigues, Rui; Avelar, Zita; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Pereira, Ricardo S.; Vicente, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 4
3
TÃTULO: Protein quality of cereals: Technological and functional perspectives Full Text
AUTORES: Avelar, Zita; Pereira, Ricardo N.; Vicente, Antonio A.; Rodrigues, Rui M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, VOLUME: 117
AUTORES: Avelar, Zita; Pereira, Ricardo N.; Vicente, Antonio A.; Rodrigues, Rui M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, VOLUME: 117
4
TÃTULO: Comparison of Different Pretreatment Processes Envisaging the Potential Use of Food Waste as Microalgae Substrate
AUTORES: Marques, Fabiana; Pereira, Francisco; Machado, Luis; Martins, Joana T.; Pereira, Ricardo N.; Costa, Monya M.; Genisheva, Zlatina; Pereira, Hugo; Vicente, Antonio A.; Teixeira, Jose A.; Geada, Pedro;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 7
AUTORES: Marques, Fabiana; Pereira, Francisco; Machado, Luis; Martins, Joana T.; Pereira, Ricardo N.; Costa, Monya M.; Genisheva, Zlatina; Pereira, Hugo; Vicente, Antonio A.; Teixeira, Jose A.; Geada, Pedro;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 7
5
TÃTULO: Effect of ohmic heating on the extraction of biocompounds from aqueous and ethanolic suspensions of Pavlova gyrans Full Text
AUTORES: Maciel, Filipe; Machado, Luis; Silva, Joana; Pereira, Ricardo N.; Vicente, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 148
AUTORES: Maciel, Filipe; Machado, Luis; Silva, Joana; Pereira, Ricardo N.; Vicente, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 148
6
TÃTULO: Improving the accessibility of phytonutrients in Chlorella vulgaris through ohmic heating
AUTORES: Machado, Luis; Geada, Pedro; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 97
AUTORES: Machado, Luis; Geada, Pedro; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 97
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


7
TÃTULO: Electric fields to support microalgae growth with a differentiated biochemical composition Full Text
AUTORES: Barreiros, Mariana; Maciel, Filipe; Pereira, Ricardo S.; Vicente, Antonio A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 97
AUTORES: Barreiros, Mariana; Maciel, Filipe; Pereira, Ricardo S.; Vicente, Antonio A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 97
8
TÃTULO: Life cycle assessment and cost analysis of innovative agar extraction technologies from red seaweeds
AUTORES: Pereira, Sara G.; Martins, Antonio A.; Mata, Teresa M.; Pereira, Ricardo N.; Teixeira, Jose A.; Rocha, Cristina M. R.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: BIORESOURCE TECHNOLOGY, VOLUME: 414
AUTORES: Pereira, Sara G.; Martins, Antonio A.; Mata, Teresa M.; Pereira, Ricardo N.; Teixeira, Jose A.; Rocha, Cristina M. R.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: BIORESOURCE TECHNOLOGY, VOLUME: 414
9
TÃTULO: Tomato Processing By-Products Valorisation through Ohmic Heating Approach
AUTORES: Coelho, Marta C. C.; Ghalamara, Soudabeh; Campos, Debora; Ribeiro, Tania Braganca; Pereira, Ricardo; Rodrigues, Antonio S.; Teixeira, Jose A.; Pintado, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 4
AUTORES: Coelho, Marta C. C.; Ghalamara, Soudabeh; Campos, Debora; Ribeiro, Tania Braganca; Pereira, Ricardo; Rodrigues, Antonio S.; Teixeira, Jose A.; Pintado, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 4
10
TÃTULO: Tunning pectinase activity under the effects of electric fields in the enhanced clarification of wine must
AUTORES: Queiros, Mariana; Pereira, Guilherme; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Rodrigues, Rui; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS, VOLUME: 7
AUTORES: Queiros, Mariana; Pereira, Guilherme; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Rodrigues, Rui; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS, VOLUME: 7
INDEXADO EM:
WOS
