Ricardo Nuno Correia Pereira
AuthID: R-000-NXD
1
TÃTULO: Accessing the thermal and electric effects in β-lactoglobulin denaturation and interaction with phenolic compounds
AUTORES: Rodrigues, Rui M.; Santos, Pedro Ferreira; Pereira, Ricardo N.; Teixeira, Jose A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 150
AUTORES: Rodrigues, Rui M.; Santos, Pedro Ferreira; Pereira, Ricardo N.; Teixeira, Jose A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 150
2
TÃTULO: Electrical Fields in the Processing of Protein-Based Foods
AUTORES: Pereira, Ricardo N.; Rodrigues, Rui; Avelar, Zita; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Pereira, Ricardo S.; Vicente, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 4
AUTORES: Pereira, Ricardo N.; Rodrigues, Rui; Avelar, Zita; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Pereira, Ricardo S.; Vicente, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 4
3
TÃTULO: Effect of ohmic heating on the extraction of biocompounds from aqueous and ethanolic suspensions of Pavlova gyrans
AUTORES: Maciel, Filipe; Machado, Luis; Silva, Joana; Pereira, Ricardo N.; Vicente, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 148
AUTORES: Maciel, Filipe; Machado, Luis; Silva, Joana; Pereira, Ricardo N.; Vicente, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, VOLUME: 148
INDEXADO EM: Scopus WOS
4
TÃTULO: Improving the accessibility of phytonutrients in Chlorella vulgaris through ohmic heating
AUTORES: Machado, Luis; Geada, Pedro; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 97
AUTORES: Machado, Luis; Geada, Pedro; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 97
INDEXADO EM: Scopus WOS
5
TÃTULO: Tomato Processing By-Products Valorisation through Ohmic Heating Approach
AUTORES: Coelho, Marta C. C.; Ghalamara, Soudabeh; Campos, Debora; Ribeiro, Tania Braganca; Pereira, Ricardo; Rodrigues, Antonio S.; Teixeira, Jose A.; Pintado, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 4
AUTORES: Coelho, Marta C. C.; Ghalamara, Soudabeh; Campos, Debora; Ribeiro, Tania Braganca; Pereira, Ricardo; Rodrigues, Antonio S.; Teixeira, Jose A.; Pintado, Manuela;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 4
6
TÃTULO: Tunning pectinase activity under the effects of electric fields in the enhanced clarification of wine must
AUTORES: Queiros, Mariana; Pereira, Guilherme; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Rodrigues, Rui; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS, VOLUME: 7
AUTORES: Queiros, Mariana; Pereira, Guilherme; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Rodrigues, Rui; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS, VOLUME: 7
INDEXADO EM: WOS
7
TÃTULO: Innovation and Winemaking By-Product Valorization: An Ohmic Heating Approach
AUTORES: Coelho, Marta C.; Ghalamara, Soudabeh; Pereira, Ricardo; Rodrigues, Antonio S.; Teixeira, Jose A.; Pintado, Manuela E.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: PROCESSES, VOLUME: 11, NÚMERO: 2
AUTORES: Coelho, Marta C.; Ghalamara, Soudabeh; Pereira, Ricardo; Rodrigues, Antonio S.; Teixeira, Jose A.; Pintado, Manuela E.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: PROCESSES, VOLUME: 11, NÚMERO: 2
8
TÃTULO: The Role of Emergent Processing Technologies in Beer Production
AUTORES: Carvalho, Goncalo; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Pereira, Ricardo;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: BEVERAGES, VOLUME: 9, NÚMERO: 1
AUTORES: Carvalho, Goncalo; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Pereira, Ricardo;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: BEVERAGES, VOLUME: 9, NÚMERO: 1
9
TÃTULO: Solubilization and Hydrolysis of Porcine Coagulated Blood Protein Using Sub-Critical Solvent Extraction Full Text
AUTORES: Marques, Bianca; Nunes, Rafaela; Araujo Rodrigues, Helena; Pintado, Manuela; Pereira, Ricardo N.; Teixeira, Jose A.; Rocha, Cristina M. R.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
AUTORES: Marques, Bianca; Nunes, Rafaela; Araujo Rodrigues, Helena; Pintado, Manuela; Pereira, Ricardo N.; Teixeira, Jose A.; Rocha, Cristina M. R.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
INDEXADO EM: Scopus WOS
10
TÃTULO: Influence of ohmic heating on lentil protein structure and protein-pectin interactions Full Text
AUTORES: Miranda, Cristiane Grella; Rodrigues, Rui M.; Pereira, Ricardo N.; Speranza, Paula; Kurozawa, Louise Emy; Vicente, Antonio A. ; Sato, Ana Carla Kawazoe;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 87
AUTORES: Miranda, Cristiane Grella; Rodrigues, Rui M.; Pereira, Ricardo N.; Speranza, Paula; Kurozawa, Louise Emy; Vicente, Antonio A. ; Sato, Ana Carla Kawazoe;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 87