Francisco Xavier Delgado Domingos Antunes Malcata
AuthID: R-000-5EA
1
TÃTULO: High gamma-aminobutyric acid (GABA) producing Enterococcus malodoratus isolated from protected denomination of origin (PDO) cheese
AUTORES: Coelho, Marcia C.; Ribeiro, Susana C.; Malcata, F. Xavier; Silva, Celia C. G.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, VOLUME: 161
AUTORES: Coelho, Marcia C.; Ribeiro, Susana C.; Malcata, F. Xavier; Silva, Celia C. G.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, VOLUME: 161
2
TÃTULO: Development and Validation of a Simple UV-HPLC Method to Quantify the Memantine Drug Used in Alzheimer's Treatment Full Text
AUTORES: Nunes, Debora; Tavares, Tania G.; Malcata, Frenacisco Xavier; Loureiro, Joana A.; Pereira, Maria Carmo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PHARMACEUTICALS, VOLUME: 17, NÚMERO: 9
AUTORES: Nunes, Debora; Tavares, Tania G.; Malcata, Frenacisco Xavier; Loureiro, Joana A.; Pereira, Maria Carmo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PHARMACEUTICALS, VOLUME: 17, NÚMERO: 9
3
TÃTULO: Sourdough microbiota diversity in Southern Europe
AUTORES: João Miguel Ferreira da Rocha; Pasquale Russo; Vittorio Capozzi; Mariagiovanna Fragasso; Francisco Xavier Malcata;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry
AUTORES: João Miguel Ferreira da Rocha; Pasquale Russo; Vittorio Capozzi; Mariagiovanna Fragasso; Francisco Xavier Malcata;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry
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4
TÃTULO: Cobrancosa Table Olive Fermentation as per the Portuguese Traditional Method, Using Potentially Probiotic Lactiplantibacillus pentosus i106 upon Alternative Inoculation Strategies
AUTORES: Coimbra Gomes, Joana; Reis, Patricia J. M.; Tavares, Tania G.; Silva, Afonso A.; Mendes, Eulalia; Susana Casal ; Malcata, Francisco Xavier; Macedo, Angela C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 9, NÚMERO: 1
AUTORES: Coimbra Gomes, Joana; Reis, Patricia J. M.; Tavares, Tania G.; Silva, Afonso A.; Mendes, Eulalia; Susana Casal ; Malcata, Francisco Xavier; Macedo, Angela C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 9, NÚMERO: 1
5
TÃTULO: Effects of Temperature, pH, and NaCl Concentration on Biomass and Bioactive Compound Production by Synechocystis salina Full Text
AUTORES: Assunção, J; Amaro, HM; Tavares, T; Malcata, FX; Guedes, AC ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Life, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
AUTORES: Assunção, J; Amaro, HM; Tavares, T; Malcata, FX; Guedes, AC ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Life, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
6
TÃTULO: Distinct Bacterial Communities in Sao Jorge Cheese with Protected Designation of Origin (PDO)
AUTORES: Coelho, Marcia C.; Malcata, Francisco Xavier; Silva, Celia C. G.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 5
AUTORES: Coelho, Marcia C.; Malcata, Francisco Xavier; Silva, Celia C. G.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 5
7
TÃTULO: Evaluating the Probiotic Potential of Lactic Acid Bacteria Implicated in Natural Fermentation of Table Olives, cv. Cobrancosa Full Text
AUTORES: Coimbra Gomes, Joana; Reis, Patricia J. M.; Tavares, Tania G. ; Faria, Miguel A.; Malcata, F. Xavier; Macedo, Angela C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 8
AUTORES: Coimbra Gomes, Joana; Reis, Patricia J. M.; Tavares, Tania G. ; Faria, Miguel A.; Malcata, F. Xavier; Macedo, Angela C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 8
8
TÃTULO: Sea urchin (Paracentrotus lividus) gut biomass as a co-product with antioxidant and antibacterial potential to supplement aquafeeds
AUTORES: Pagels, Fernando; Garrido, Ines; Teixeira, Carla; Tavares, Tania G. ; Costas, Benjamin; Malcata, F. Xavier; Valente, Luisa M. P.; Guedes, A. Catarina ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: AQUATIC LIVING RESOURCES, VOLUME: 36
AUTORES: Pagels, Fernando; Garrido, Ines; Teixeira, Carla; Tavares, Tania G. ; Costas, Benjamin; Malcata, F. Xavier; Valente, Luisa M. P.; Guedes, A. Catarina ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: AQUATIC LIVING RESOURCES, VOLUME: 36
9
TÃTULO: Broa – A Portuguese Traditional Sourdough Bread, Made of Maize and Rye Flours
AUTORES: João Miguel Rocha; Alda Maria Brás; Jorge Miranda; Xavier Malcata;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Traditional European Breads: An Illustrative Compendium of Ancestral Knowledge and Cultural Heritage
AUTORES: João Miguel Rocha; Alda Maria Brás; Jorge Miranda; Xavier Malcata;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Traditional European Breads: An Illustrative Compendium of Ancestral Knowledge and Cultural Heritage
10
TÃTULO: Hydrothermal Liquefaction: How the Holistic Approach by Nature Will Help Solve the Environmental Conundrum Full Text
AUTORES: Ranjbar, Saeed; Malcata, Francisco Xavier;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 24
AUTORES: Ranjbar, Saeed; Malcata, Francisco Xavier;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 24
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