Lígia Leão Pimentel
AuthID: R-000-95J
1
TÃTULO: Cholesterol, inflammation, and phospholipids: COVID-19 share traits with cardiovascular disease
AUTORES: Ligia L Pimentel; Luis M Rodriguez Alcala;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-MOLECULAR AND CELL BIOLOGY OF LIPIDS, VOLUME: 1866, NÚMERO: 1
AUTORES: Ligia L Pimentel; Luis M Rodriguez Alcala;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-MOLECULAR AND CELL BIOLOGY OF LIPIDS, VOLUME: 1866, NÚMERO: 1
INDEXADO EM: WOS
2
TÃTULO: Lactobacillus mulieris sp. nov., a new species of Lactobacillus delbrueckii group
AUTORES: Joana Rocha; Joao Botelho; Magdalena Ksiezarek; Svetlana Ugarcina Perovic; Miguel Machado; Joao Andre Carrico; Ligia L Pimentel; Sofia Salsinha; Luis M Rodriguez Alcala; Manuela Pintado; Teresa G Ribeiro; Luisa Peixe ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY, VOLUME: 70, NÚMERO: 3
AUTORES: Joana Rocha; Joao Botelho; Magdalena Ksiezarek; Svetlana Ugarcina Perovic; Miguel Machado; Joao Andre Carrico; Ligia L Pimentel; Sofia Salsinha; Luis M Rodriguez Alcala; Manuela Pintado; Teresa G Ribeiro; Luisa Peixe ;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY, VOLUME: 70, NÚMERO: 3
3
TÃTULO: Fermented Foods and Beverages in Human Diet and Their Influence on Gut Microbiota and Health
AUTORES: Nelson Mota de Carvalho; Eduardo M Costa; Sara Silva; Ligia Pimentel; Tito H Fernandes; Manuela Estevez Pintado;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 4, NÚMERO: 4
AUTORES: Nelson Mota de Carvalho; Eduardo M Costa; Sara Silva; Ligia Pimentel; Tito H Fernandes; Manuela Estevez Pintado;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 4, NÚMERO: 4
INDEXADO EM: Scopus WOS
4
TÃTULO: Evidences and perspectives in the utilization of CLNA isomers as bioactive compounds in foods Full Text
AUTORES: Ana L Fontes; Ligia L Pimentel; Catarina D Simoes; Ana M P Gomes; Luis M Rodriguez Alcala;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, VOLUME: 57, NÚMERO: 12
AUTORES: Ana L Fontes; Ligia L Pimentel; Catarina D Simoes; Ana M P Gomes; Luis M Rodriguez Alcala;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, VOLUME: 57, NÚMERO: 12
5
TÃTULO: Pedobacter lusitanus sp nov., isolated from sludge of a deactivated uranium mine
AUTORES: Claudia Covas; Tania Caetano; Andreia Cruz; Tiago Santos; Liliana Dias; Guenter Klein; Amir Abdulmawjood; Luis M Rodriguez Alcala; Ligia L Pimentel; Ana Gomes; Ana Cristina Freitas; Alba Garcia Serrano; Javier Fontecha; Sonia Mendo;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY, VOLUME: 67, NÚMERO: 5
AUTORES: Claudia Covas; Tania Caetano; Andreia Cruz; Tiago Santos; Liliana Dias; Guenter Klein; Amir Abdulmawjood; Luis M Rodriguez Alcala; Ligia L Pimentel; Ana Gomes; Ana Cristina Freitas; Alba Garcia Serrano; Javier Fontecha; Sonia Mendo;
PUBLICAÇÃO: 2017, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY, VOLUME: 67, NÚMERO: 5
6
TÃTULO: Isolation and Analysis of Phospholipids in Dairy Foods Full Text
AUTORES: Ligia Pimentel; Ana Gomes; Manuela Pintado; Luis M Miguel Rodriguez Alcala;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: JOURNAL OF ANALYTICAL METHODS IN CHEMISTRY, VOLUME: 2016
AUTORES: Ligia Pimentel; Ana Gomes; Manuela Pintado; Luis M Miguel Rodriguez Alcala;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: JOURNAL OF ANALYTICAL METHODS IN CHEMISTRY, VOLUME: 2016
7
TÃTULO: Endocrine Disruptor DDE Associated with a High-Fat Diet Enhances the Impairment of Liver Fatty Acid Composition in Rats Full Text
AUTORES: Luis M Rodriguez Alcala; Carla Sa; Ligia L Pimentel; Diogo Pestana ; Diana Teixeira ; Ana Faria ; Conceicao Calhau ; Ana Gomes;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 63, NÚMERO: 42
AUTORES: Luis M Rodriguez Alcala; Carla Sa; Ligia L Pimentel; Diogo Pestana ; Diana Teixeira ; Ana Faria ; Conceicao Calhau ; Ana Gomes;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 63, NÚMERO: 42
8
TÃTULO: Considerations about the in situ derivatization and fractionation of EFA and NEFA in biological and food samples
AUTORES: Ligia L Pimentel; Ana L Fontes; Ana M Gomes; Luis M Rodriguez Alcala;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: METHODSX, VOLUME: 2
AUTORES: Ligia L Pimentel; Ana L Fontes; Ana M Gomes; Luis M Rodriguez Alcala;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: METHODSX, VOLUME: 2