Nuno Bartolomeu Mendes Godinho de Alvarenga
AuthID: R-000-KF1
1
TÃTULO: Impact of different Cynara cardunculus L. extracts on the physicochemical, microbial, and sensory properties of Serpa cheese
AUTORES: Alvarenga, N; Fernandes, J; Gomes, S; Baltazar, T; Fiates, V; Fidalgo, LG; Santos, T; Conceição, C; Dias, J;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: International Dairy Journal, VOLUME: 162
AUTORES: Alvarenga, N; Fernandes, J; Gomes, S; Baltazar, T; Fiates, V; Fidalgo, LG; Santos, T; Conceição, C; Dias, J;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: International Dairy Journal, VOLUME: 162
INDEXADO EM: Scopus CrossRef
2
TÃTULO: Influence of geographical origin in the physical and bioactive parameters of single origin dark chocolate
AUTORES: Cartas, Jose; Alvarenga, Nuno; Partidario, Ana; Lageiro, Manuela; Roseiro, Cristina; Goncalves, Helena; Leitao, Antonio Eduardo; Ribeiro, Carlos Marques; Dias, Joao;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
AUTORES: Cartas, Jose; Alvarenga, Nuno; Partidario, Ana; Lageiro, Manuela; Roseiro, Cristina; Goncalves, Helena; Leitao, Antonio Eduardo; Ribeiro, Carlos Marques; Dias, Joao;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
3
TÃTULO: Comparison of milk-clotting activity measurement using the Berridge's operator-based approach and a proposed digital method
AUTORES: Caeiro, Jose Jasnau; Martins, Joao Carlos; Alvarenga, Nuno; Gomes, Sandra; Martins, Antonio P. L.; Reboredo, Fernando; Dias, Joao;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, VOLUME: 159
AUTORES: Caeiro, Jose Jasnau; Martins, Joao Carlos; Alvarenga, Nuno; Gomes, Sandra; Martins, Antonio P. L.; Reboredo, Fernando; Dias, Joao;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, VOLUME: 159
INDEXADO EM: Scopus WOS
4
TÃTULO: Comparative Study of Coagulation Dynamics: Cardoon Flower Extract vs. Chymosin
AUTORES: Sandra Gomes; Ivanilda Pina; Jaime Fernandes; João Dias; Fernando Reboredo; António P L Martins; Nuno Alvarenga;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Dairy, VOLUME: 5, NÚMERO: 4
AUTORES: Sandra Gomes; Ivanilda Pina; Jaime Fernandes; João Dias; Fernando Reboredo; António P L Martins; Nuno Alvarenga;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Dairy, VOLUME: 5, NÚMERO: 4
5
TÃTULO: Impact of LAB from Serpa PDO Cheese in Cheese Models: Towards the Development of an Autochthonous Starter Culture
AUTORES: Araujo Rodrigues, Helena; Martins, Antonio P. L.; Tavaria, Freni K.; Dias, Joao; Santos, Maria Teresa; Alvarenga, Nuno; Pintado, Manuela E.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 4
AUTORES: Araujo Rodrigues, Helena; Martins, Antonio P. L.; Tavaria, Freni K.; Dias, Joao; Santos, Maria Teresa; Alvarenga, Nuno; Pintado, Manuela E.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 4
6
TÃTULO: Influence of Air-Drying Conditions on Quality, Bioactive Composition and Sensorial Attributes of Sweet Potato Chips
AUTORES: Gonçalves, EM; Pereira, N; Silva, M; Alvarenga, N; Ramos, AC; Alegria, C; Abreu, M;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Foods, VOLUME: 12, NÚMERO: 6
AUTORES: Gonçalves, EM; Pereira, N; Silva, M; Alvarenga, N; Ramos, AC; Alegria, C; Abreu, M;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Foods, VOLUME: 12, NÚMERO: 6
7
TÃTULO: Development of a Functional Dark Chocolate with Baobab Pulp
AUTORES: Monteiro, Sara; Dias, Joao; Lourenco, Vanda ; Partidario, Ana; Lageiro, Manuela; Lampreia, Celia; Fernandes, Jaime; Lidon, Fernando; Reboredo, Fernando; Alvarenga, Nuno;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 8
AUTORES: Monteiro, Sara; Dias, Joao; Lourenco, Vanda ; Partidario, Ana; Lageiro, Manuela; Lampreia, Celia; Fernandes, Jaime; Lidon, Fernando; Reboredo, Fernando; Alvarenga, Nuno;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 8
8
TÃTULO: Effect of High Pressure on the Properties of Chocolate Fillings during Long-Term Storage
AUTORES: Panda, Antonio; Coelho, Patricia; Alvarenga, Nuno B.; da Silva, Joao Lita; Lampreia, Celia; Santos, Maria Teresa; Pinto, Carlos A.; Amaral, Renata A.; Saraiva, Jorge A.; Dias, Joao;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 7
AUTORES: Panda, Antonio; Coelho, Patricia; Alvarenga, Nuno B.; da Silva, Joao Lita; Lampreia, Celia; Santos, Maria Teresa; Pinto, Carlos A.; Amaral, Renata A.; Saraiva, Jorge A.; Dias, Joao;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 7
9
TÃTULO: Influence of cocoa origin on the nutritional characterization of chocolate Full Text
AUTORES: Panda, Antonio; Alvarenga, Nuno; da Silva, Joao Lita; Partidario, Ana; Lageiro, Manuela; Roseiro, Cristina; Dias, Joao;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
AUTORES: Panda, Antonio; Alvarenga, Nuno; da Silva, Joao Lita; Partidario, Ana; Lageiro, Manuela; Roseiro, Cristina; Dias, Joao;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
INDEXADO EM: Scopus WOS
10
TÃTULO: Organoleptic Chemical Markers of Serpa PDO Cheese Specificity
AUTORES: Araujo Rodrigues, Helena; Martins, Antonio P. L.; Tavaria, Freni K.; Santos, Maria Teresa G.; Carvalho, Maria Joao; Dias, Joao; Alvarenga, Nuno B.; Pintado, Manuela E.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 13
AUTORES: Araujo Rodrigues, Helena; Martins, Antonio P. L.; Tavaria, Freni K.; Santos, Maria Teresa G.; Carvalho, Maria Joao; Dias, Joao; Alvarenga, Nuno B.; Pintado, Manuela E.;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOODS, VOLUME: 11, NÚMERO: 13